(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇOCUKLARA ÖĞRETECEKLER...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, anaokulu öğretmenlerine “Orman Okulu Eğitici Eğitimi”nin verildiği bildirildi.

İlçedeki Cemile Tatoğlu Anaokulu Müdürü Biray Demirhan Döl, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliği ile hayata geçirdikleri projeye 20 ana okulu öğretmeninin katılımının planlandığını belirtti.

Talebin yüksek olduğu eğitimin, 35 anaokulu öğretmeninin katılımı ile gerçekleştirildiğini anlatan Döl, şunları kaydetti:

“Proje Koordinatörümüz Sezgin Balaban ile birlikte birçok ülkede uygulanan ve ülkemizde de özel kurumların uyguladıkları orman okullarını inceledik. Amerika, Kanada ve Avrupa’da ki birçok ülkede 5-11 yaş aralığındaki çocuklar yeni bir eğitim sistemiyle hizmet vermektedir. Orman okulu, ormanlarda ve ağaçlık alanlarda, çocuklar için aktif katılımlı öğrenme yöntemlerinin uygulandığı, tüm öğrencilerine eşit, kendilerine güven ve öz saygı geliştirebilecekleri bir ortam sunan ilham verici bir eğitim modelidir. Okul müfredat programlarıyla birlikte yürütülüyor. Çocuklar iki haftada bir gün, bir hafta sonu giderek tüm günlerini geçiriyorlar. Bazen ormanda minik bir canlının nasıl beslendiğini izliyor, bazen de gerçek bir kümeste tavuklara yem atıp, inekten süt sağıyorlar. Bazen kaya tırmanışı yapıyor, bazen de yön kabiliyetlerini geliştirmek için ormanda hazine avına çıkıyorlar. Orman okulu günü birlik bir aktivite olmadığı gibi, haftanın beş günü gidecekleri bir okul da değil. İki haftada bir gün, hafta sonu yalnızca çocukların katıldığı bir süreçtir. Çocuklar sanat, tarım, outdoor faaliyetlerinde aktif rol alırlar. Yaparak ve yaşayarak kalıcı öğrenmeler sağlamış olurlar. Orman okulu belirli bir müfredat içerisinde, alanında uzman eğitimcilerle çocukların eğitimlerine destek olmak amacı ile farklı düşünce yapılarını geliştirmek, neden-sonuç ilişkisini gözlemleyerek öğretebilmek, temelinde eğlence olan ancak çocuğa gelecek hayatının temellerini sağlam oluşturabilmek için temel sağlayan bir sistemdir. Bu kapsamda BAKKA tarafından sağlanan teknik destek ile yapılacak eğitimlere Karadeniz Ereğli İlçesinde görevli okul öncesi öğretmenlerinden ve okul öncesi öğretmenliği öğrencilerinin oluşturduğu 35 kişilik gruba Orman Okulları Eğitici Eğitimi verilmiştir.”

Cemile Tatoğlu Anaokulu’nda, 2017-2018 eğitim öğretim yılında ‘Orff Eğitimi Ritim Zamanı 1, Orff Eğitimi Ritim Zamanı 2 Eğitimi’ gibi projeleri de hayata geçirilmişti.




Bu sayfayı yazdır

26.02.2019 23:27:59

Bu haber 1671 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.666

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri