(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GENÇLERE TAVSİYEMDİR;

ANTALYA

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, “Bir spor adamı olarak, öğrencilerin en az bir spor dalı ile uğraşmaları gerektiğini söylüyorum” dedi.
Ercan, Antalya’nın Manavgat İlçesindeki Star Light Otel’de devam eden “Türkiye 3 Bant ve Pool Bilardo Şampiyonaları 1. Etap” müsabakaları sırasında Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, 3 Bant Bilardo Şampiyonalarında ilk 48 sporcuyu ayrı bir organizasyonda yarıştırmaya başlayacaklarını söyledi.
Antalya’daki şampiyonaya 1500’ün üzerinde sporcu ile yine yüksek bir katılım sağlandığını anlatan Federasyon Başkanı Ercan, şöyle dedi:

“FEDERASYON BAŞKANI OLSAM …”
“Öncelikle var olan ilgiyi canlandırdık, tüm sporcuların yönetime güvenlerini sağladık. Oyuncuya değer verdikten ve oyuncu odaklı çalışmalar yapabildikten sonra her şeyin değişebildiğini gösterdik. Federasyon Başkanı olmadan önce ben de sporcuydum. O dönemlerde de ‘Federasyon Başkanı olsam nereli değiştiririm’i hep düşünüyordum. Göreve geldikten sonra da bunları birer birer değiştirmek ve güzelleştirmek ile yola başladık. Bunun akabinde de 300-500 katılımla oynanan turnuvalar 1000-1500 sporcu ile oynanmaya başladı. Ardından şampiyonluklar da gelince kamuoyunda bilardoya bakış açısı değişti. Okul sporlarına girmemizle birlikte gençlerimiz de Türkiye genelinde bilardoya ağırlık vermeye başladılar.

PARA KAZANMAYA BAŞLANDI
Hem Türkiye’de, hem de dünyada bilardo sporcularının yavaş yavaş da olsa para kazandıkları görülmeye başlandı. Bu da alttan gelen gençleri, üstteki ağabeylerini ‘rol model’ almasına vesile oldu. Bunun yanı sıra spor camiamızın güveni ile buralara gelirken, biz de bu güveni boşa çıkarmadık.”

SİSTEM NEDEN DEĞİŞTİ?
Başkan Ercan, Sporcu sayısı ve katılımı arttıkça, sistemde bazı değişiklikler de yapma gereği doğduğunu anlattığı açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sistemi de her geçen gün daha da oturuyor, Çünkü 4 yıldır artan oyuncu sayısına karşı sistemi değiştirmek zorunda kaldık. 1500 kişilik yapılan 22 üç bant, 16 pool, toplam 38 masada yapılan organizasyonların bir pazarlama şansı yok ama 48 kişilik yapılan organizasyonlar daha çok göz önünde olabilir.

ALTTAN GELEN SPORCUNUN ŞANSI ARTTI
İkincisi de alttan gelen Türkiye Kupası’nda yarışacak diğer oyunculara da bir amaç belirlemiş olduk. Bu sporcularımız, şampiyonada ilk 16’ya girdikleri taktirde bir yıl sonra 48 sporcu içerisinde Türkiye şampiyonası oynayacaklar. İlk bakışta, iki kategori gibi gözükse de bu, oyuncular için büyük avantaj sağlıyor. Çünkü bundan öncesi şampiyonalarda sporcunun ilk 32’ye girmesi, ona bir şey kazandırmıyordu. Ama şu anda ilk 16’ya girmesi oyuncu için çok ciddi avantaj. Önünde 48 oyuncu olmayacak, sadece 16’ya girecek. Dolayısıyla böyle bir hedef var. Sonuç olarak da 48 sporcuyu federasyon olarak güzel ortamlarda, güzel bir şekilde ağırlayacağız. 48 sporcu arasından da bir sonraki yılın 4 Milli Takım oyuncusu belirlenecek.”

GENÇLER VE BİLARDO
Ercan, aynı zamanda bir spor adamı olarak, öğrencilerin en az bir spor dalına gönül vermelerini, onunla uğraşmaları gerektiğini sık sık dile getirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Öğrencilerimiz böylelikle sosyalleşirler, bilgisayar başından kalkarlar, evden dışarı çıkarlar. Ki, bu çok önemlidir. Maalesef gençlerimiz evden dışarı çıkmıyorlar. Bilardoya yöneltmekle de, gençlerimiz sanal değil, gerçek ortamlarda farklı bir şey yapmalarını sağlıyoruz. Mutlaka spor yapmalarını tavsiye ettiğimiz gençlerimiz için de bilardo biçilmiş bir kaftan gibidir. Yılın 356 günü yapılabilen temiz bir spor. Bilardo, beyin geliştiren, analitik düşünceyi geliştiren bir spor dalıdır. Temennimiz odur ki, günün birinde yüz binlerce gencimiz bilardo oynar.”
Hakimiyet Yalın Grubu sahibi Fikri Kapan’ın sorularını yanıtlayan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, bir süre tribünden oynanan karşılaşmaları izledi, sporcularla sohbetlerde bulundu.

HAKEMLER HATIRA İÇİN…
Diğer yandan, 12 gün sürecek Türkiye Şampiyonası 1. Etap Bilardo müsabakalarında görev yapacak hakemler, karşılaşmalara hazırlık öncesi sabah saatlerinde bir araya gelerek hatıra fotoğrafları çektirdiler.




Bu sayfayı yazdır

23.02.2019 17:31:04

Bu haber 1224 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 75.755.998

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
422 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
186 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1308 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri