(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAŞLANGIÇ 'İYİ ' OLDU!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, “belediye başkanı seçildiğim taktirde öncelikli işim yol kenarlarında parkeden araçlardan ücret alımını kaldıracağım, alternatif yollarla trafik sorununu çözeceğim” dedi.
Kaya, parti binasındaki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, şehrin son 10 yılda iyi yönetilemediğini söyledi.
Şehrin daha iyi yapılanmasına yönelik biri Almanya’da iki arkadaşının mimari çalışma yaptığını belirten Kaya, şöyle dedi:

EREĞLİ İL OLMALIDIR
“Karadeniz Ereğli son 10 yıldır iktisadi, sosyal ve ticari anlamda her alanda geriye gitmeye devam ediyor, bir çöküş var. Eğer böyle giderse daha da büyük bir çöküş yaşarız. Bu anlamda geçmişte görev yapmış başkanların kendilerini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Bana göre bu şehrin bir an evvel ayağa kalkıp, toparlanması için ‘olmazsa olmazı’ Karadeniz Ereğli’nin İl olmasıdır. Eğer il olursak arkasında üniversitemiz olur. Üniversitemiz olursa, şehrimizdeki öğrenci sayısını artırırız. Bu sayede de ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel seviyesi yükselir. Bir fabrikanın yapılması, planlanması uzun yıllar alır ama vilayet olması bu yıl içerisinde 15-20 bin nüfus artışı sağlayarak hak ettiğimiz pozisyonlara gelmemizi ivedi şekilde sağlayacağız. Bu anlamda Ereğli’nin il olmasını savunuyoruz.

ÜRETİCİYE DESTEK OLUNACAK
Üretim odaklı belediyecilik yapacağız. Gıda, tarım ve sanayi ürünlerimizi daha çok tanıtıp, daha çok markalaşması anlamında emek vereceğiz, bu konuda destek olacağız.

BOZHANE ESNAFI SIKINTIDAN KURTULACAK
Yaşanan fırtınada Bozhane Barınağında büyük hasarlar oluştu. Bu bölgedeki esnafımızın kalıcı ve bir daha aynı felaketler yaşandığında benzer hasarların olmayacağı şekilde tedbirler alacağımızın sözünü veriyorum. Balı ve kemer-kırmacı bölgesinde büyük bir kapalı pazaryeri yapacağız.

TARİHE VE TURİZME KATKI
Karadeniz Ereğli bir sanayi, kısmen de tarım kentidir. Ama 4 bin yıllık da bir tarihi kenttir. Buraya daha fazla turizm potansiyeli kazandırılmasını sağlayacağız.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramını, aslına uygun şekilde kutlayacağız ve kentimize muhakkak bir marina kazandıracağız.

YOL KENARI PARKLAR ÜCRETSİZ OLACAK
Vatandaşın yola terk ettiği alanlarda otopark ücretin alınmasına her zaman karşıydım. Eğer seçilirsem; Salih bandı, devrim bulvarı, Erdemir Caddesi gibi yasal park alanları dışında kalan güzergahlarda park eden araçlardan ücret alınmayacak, vatandaşın soyulmasına izin vermeyeceğiz. . Çünkü bu yanlış bir uygulamadır. Bu konuda bir çok belediye açılan davaları kaybetti.

ALTERNATİF YOLLAR ÜRETECEĞİZ
Şehrimizin en büyük sorunlarının başında ulaşım sorunu geliyor. Bu sorunun çözümü için yeni alternatif yollar üreteceğim. Kemer, Balı, kırmacı, Süleymanlar Mahallelerindeki vatandaşların hastaneye 45 dakikada gidebilmesine rıza göstermek bana göre vicdansızlıktır. Bu konuda alternatif yollar üreteceğim. Kent Meydanı bölgesine yapacağımız üç katlıaraç parkı ile şehir içindeki park sorununu çözeceğiz.
Daha birçok projemizi Mart ayı başında daha geniş kapsamlı açıklayacağız. Bunun yanı sıra, göreve seçildiğimizde yapamadıklarımızın da nedenini yine halkımıza açık ve net şekilde anlatacağım.”
Kalabalık partilinin doldurduğu parti binasında İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’in, parti rozeti takarak başarı dileği Kaya, İYİ Parti Kitabı’ndaki Belediyecilik Andı’nı okudu.




Bu sayfayı yazdır

18.02.2019 20:26:05

Bu haber 2794 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
18.02.2019 22:33:53
kaya diyor ki;

300-400 iyi parti oyu var diye partiyi küçümseyenlere tokat vuracağız 1 nisanda..Hayırlı uğurlu olsun ali bey..bu kadar sevenin çevrenin olduğunu inan bilmiyordum..






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.570

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
409 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri