(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BÜYÜK ÖNDER KURDURMUŞTU

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Hava Kurumu’nun, (THK) kuruluşunun 94.yılı kutlama töreni düzenlendi.

Dün, yıl dönümü dolayısıyla İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nu ziyaret eden kurum yönetimi, bugün de Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.

Törende, THK Ereğli Şube Başkanı Abdullah Hasçelik Anıt’a çelenk koydu. Sagı duruşundu bulunulan törende, İstiklal Marşı okunduğu sırada Türk Bayrağı göndere çekildi, çevredeki vatandaşlar ve görevliler de saygı duruşunda bulundu.

THK Şube Başkanı Hasçelik, burada yaptığı konuşmada, kurumun 16 Şubat 1925’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Türk Tayyare Cemiyeti’ adı ile kurulduğunu, 10 yıl sonra ise isminin ‘Türk Hava Kurumu’ olarak değiştirildiğini hatırlattı.

Kurumun, halkın desteği ile büyüdüğünü, ülke genelinde 430 şubeye ulaştığını anlatan Hasçelik, şöyle dedi:

“Kurumuzun ülke genelinde ayrım gözetmeksizin, yaşları 11 ile22 arasında değişen gençlerimize, ‘Genç Kanatlar Topluluğu’ adı altında bir araya getirerek, havacılık alanında olması gereken en yüksek noktaya ulaşması için tüm imkanları seferber etmektedir. Yurdumuzun çeşitli köşelerinde bulunan havacılık eğitim merkezlerinde model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, k-mikrolayt, yelken kanat, planör gibi tamamen ücretsiz havacılık kursları vermekte olup, geleceğin havacılarını yetiştirmeye devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile emrindeki ekipler branşlarında aktif görevler üstlenmektedir. Geleceğimizin teminatı Türk Gençliğidir. Kişiler gelip geçici ama kurumlar kalıcıdır. Türk hava Kurumu sonsuza dek yaşayacak ve yaşatılacaktır.”

Hasçelik, 2022 Dünya Hava Oyunlarının türkiye’de ve THK organizasyonu ile yapılacağını duyurduğu konuşmasında, şube olarak ise ilçe genelinde çeşitli çalışmalara imza attıklarını belirtirken, aktivitelerine destek olanlara teşekkür etti.

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Yusuf Karaoğlu, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, bazı dernek başkanları, muhtarlar ile THK Şube yönetimi ile üyelerinin katıldığı törenin ardından Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafları çektirildi. Şube Başkaı Hasçelik, daha sonra tebrikleri kabul etti.




Bu sayfayı yazdır

16.02.2019 14:25:45

Bu haber 962 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.870

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri