(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞÇİYE DESTEK SÖZÜ...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, Türk Metal Sendikası, Ereğli Gazeteciler Derneği ve Ereğli Şoförler Odası ziyaretlerinde bulundu.

Şahin, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kimseden hesap sorma, kavga etme, kin gütme ve kaos ortamı yaratma gibi amaçlarının olmadığını söyledi.

Şahin, aynı zamanda mahalle arkadaşı olduğunu duyurduğu Şube Başkanı Ercan’a hitaben, “inşallah, mahalle arkadaşını da belediye başkanı olması ile sende gururlanırsın” dedi.

Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan işçilerin yanında olacaklarını belirten Şahin, şunları söyledi:

KAVGA YOK, HESAP SORMAK YOK!

“Amacımız beraberce Ereğli’ye hizmet etmektir. İş barışı ve huzurunun devam etmesi lazım. Buna yönelik desteklerinizi bekliyoruz. Erdemir çalışanı kardeşlerimizin huzuru, refahı için üzerimize ne düşerse tamamında emrindeyim.

Birileri kavga ederek ilçeyi karıştırmak istiyor. Bizim kimseden hesap sorma, kavga etme, kin gütme ve kaos yaratmak gibi bir amacımız yok. Biz bunun için gelmiyoruz. Bazıları bunun için gelebilir. Biz kucaklamaya, birlikte olmaya, ötekileştirmemeye, kardeş olmaya, Ereğli’yi geliştirmeye geliyoruz. Karakterimiz ve hayat anlayışımız budur.

KATMA DEĞERİMİZ VAR

Enerjimiz var, gençliğimiz var, birikmelerimiz var. Ereğli çok büyük bir bölgedir. İnsan gücümüz, limanınız, sanayi kuruluşlarımız, eğitimli insanımız ve katma değerimiz var. Fakat bunları harekete geçirmekte hep sıkıntı yaşamışız. Bugüne kadar hep kavga ve dedikodu ile zaman kaybedilmiş. İnşallah bu dönem böyle olmaz. Ereğli’de bugün hala pek çok sıkıntı yaşıyorsak, bu sorumlular 40-50 yıldan beri yönetenlerinin tamamının kusurudur. Bunu birlikte çözeceğiz.

CUMHURBAŞKANIMDAN İSTEYECEĞİM

Belediye başkanı olmam durumumda,  Ankara’ya giderken en yanı başımda sizi görmek istiyorum. Öbür tarafımda kaymakam beyi, onun yanında CHP ve MHP ilçe başkanlarını görmek istiyorum. Odalarımızı görmek istiyorum. Aynı otobüse binip, Ereğli’nin bir sorununu çözebilmek için bunları yapabilmeliyiz. Ben bunu temin edeceğim.

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI ANDI

Kimseyi ötekileştirmeyeceğim. Kaldı ki, diğer partili vatandaşlarımın bir çoğunun da oylarını şahsıma kullanacağını biliyorum. Sadece Erol Şahin’in şahsından dolayı çok arkadaşımın oyunu vereceğini biliyorum, bu da beni çok mutlu ediyor. Çünkü benim partizanca, ideolojik davranmayacağımı çok iyi biliyorlar. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurulmasını sağlayan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Onların kurduğu Cumhuriyet’te bir Erdemir işçisinin ailenin çocuğu, bir belediye başkanı adayı olarak burada bulunuyorum. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023’te Ereğlimiz için de hedeflerimiz var.

KAPALI HAVUZ SÖZÜ

Ereğli’mizde olmazsa olmazımız. Üniversite kampüsü ve öğrenci sayısının artırılmasını sağlayacağım.  Belediye bütçemizden önemli bir payı da, ekonomik geri dönüşümü olan yatırımlar yapacağımız için sosyal yatırımlarımızda da en çok ihtiyaç olandan başlayacağız. Bunlardan bir tanesi de kapalı yüzme havuzudur. Bazı günleri bayanların kullanımına sunulacak olan havuzumuzda çocuklarımıza ücretsiz yüzme kursu imkanı sağlanacak. Aynı zamanda, akşamları da vatandaşlarımızın oldukça düşük ücretlerle havuz başında düğün gibi etkinlikler yapmasını sağlayacağız.

ALTERNATİF YOL VE SOSYAL ALANLAR

18. Madde uygulamasını tamamlayarak, hem insanlarımızın mağduriyetini gidereceğiz, hem de bu vesileyle oluşacak alternatif yolları yaratacağız. Aynı zamanda ortaya çıkacak olan sosyal hizmet alanlarını değerlendireceğiz.

CUMHURBAŞKANIMDAN İSTEYECEĞİM

Buradaki bir avantajımız da, iktidar partisi belediye başkanı olacağımdan, Hazine’den, Orman’dan tahsiste sıkıntı yaşamayacağız. Başka belediyelerin 1-2 yılda yapabileceklerini ben, Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşarak, vereceği bir talimatla oldukça kısa sürede yapabileceğim. Biz proje üreteceğiz ve yapacağız. Eğer proje üretim yapamazsanız Ereğli’ye hiçbir şey veremezsiniz.

ERCAN’DAN HUZUR VE REFA VURGUSU

Sendikanın Şube Başkanı Metin Ercan ise ‘huzur’ ve ‘refah’ vurgusu yaparak, “Ereğli’nin yeni iş sahalarının, yeni Erdemir’e veya Erdemir’in yatırımlarına ihtiyaç vardır. Sendika’nın sadece görevi Toplu İş Sözleşme bitirmek değil yaşadığı ilçedeki refah, huzur ve ekonomik durumu dengelemek olmalıdır. Bu vesile ile çıkmış olduğunuz yolda şahsınıza, Ereğlimize, sendika üyelerine hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

Ercan ve yönetiminin kapıda uğurladığı Şahin, daha sonra girdiği Türk Metal İşçi lokalindeki vatandaşlarla görüştü.

Türk Metal Şube Sekreteri Yakup Yılmaz, Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile partililerin yer aldığı ziyarette karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

AK Parti Ereğli belediye Başkan Adayı Erol Şahin, Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay ve Şoförler Odası başkanı Cevdet Civelek’ ve bazı dernekleri ziyaret ederek destek istedi.




Bu sayfayı yazdır

7.02.2019 18:05:47

Bu haber 1056 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
07.02.2019 19:48:16
inşallah diyor ki;

Inşallah vardır
07.02.2019 18:31:44
Erhan aydin diyor ki;

Bu secim işçi alimi yok mu gitmişken sorsaydiniz




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.042.544

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri