(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEN SOKAKTAN GELDİM

ALAPLI

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Belediye Başkanı Nuri Tekin, 70 tane projeyi yapıp iki tanesini yapamadı deniyorsa o zaman da Allah’tan korkun” dedi.
CHP Alaplı İlçe Başkanlığınca, 31 Mart Mahalli İdareler (Yerel) Seçimlerine yönelik Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.
Alaplı Belediye Başkanı Tekin, burada yaptığı konuşmada, tamamen dolan salona kendisinin kimseyi davet etmediğini, herkesin gönüllü olarak katıldığını söyledi.
2014 Yerel seçimlerinde göreve seçilmesinin ilk günlerinden itibaren çalışmalara hız verdiğini anlatan Tekin, şöyle dedi:

ALAPLI’YI YAŞANIR HALE GETİRDİK
“Çünkü Alaplı’da hizmet yapılacak çok şey vardı. Bazılarının çiçek-böcek-beton dediği, küçümsediği hizmetler, Alaplı halkımızın nefes almasını sağlayacak acili işler vardı, biz de önceliği bu işlere verdik. Bugüne kadar inanın hiç durmadık. Eksiklerimiz tabi ki var; elbette vaat ettiğimiz hizmetlerin yüzde 80’ini tamamladık, Alaplı’yı yaşanır bir hale getirdik. Öncelikle insanlarımızı Ereğli ve Alaplı sahiline gitmekten kurtardık Tabi ki yine gitsinler ama öncelikle bir emekli kenti haline gelen Alaplı’dan insanımızın Ereğli ve Alaplı’ya gitmesinin hesabını yaptık. Buna göre de Alaplımıza, halkımıza yakışır şekilde bir sahil yaptık,. Çok da güzel oldu. Camilerimizin çevre düzenlemelerini, mezarlıklarımızı çok güzel şekilde yaptık. Çünkü ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz. Alaplı’da çok güzel bir Gasilhane yaptık. Cenazesi olan bir vatandaşımız belediyeyi aradığında bütün hizmetleri alabilecek hale getirdik.

BEN SOKAKTAN GELDİM
Bir belediye başkanının ayağında çamur olması lazım. Kışın donda, çamurda yürümesi lazım. Biz sokaklarda yürüdük, sokaklarda büyüdük. Sizlerle beraber doğduk., sizlerle beraber yürüdük, sizlerle beraber yaşadık. Sizlerin ne istediğinizi en iyi bilen kişi benim. Çünkü ben sokaktan geldim. Ben, fırıncı Yaşar’ın torunuyum, Seçkin Tekin’in oğluyum. Ekmekçi Nuri Tekin’im ben, sizin içinizden geldim.

KORUMALARLA GEZMEDİM
Belediye makam aracını özelime hiçbir zaman kullanmadım. Kendi aracımla gittim-geldim. Alaplı sokaklarında tek başıma dolaşıyorum, Yanımda korumam, şoförüm yok. Hizmet gönül işidir, ben bunları gönülden yapıyorum. Ben, Alaplı’daki bütün vatandaşlarımın belediye başkanıyım.

HERKESİN BAYŞKANIYIM
AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, SP’li, DSP’li kardeşlerimin de belediye başkanıyım, herkesin belediye başkanıyım. Alaplı’da hiçbir zaman siyaset yapmadım. Belediye başkanı olduğum gün işçi atacak dediler, Allah göstermesin, kimseyi siyasi parti tercihinden dolayı işten çıkarmadım, ekmeği ile oynamadım. Belki bu nedenle kendi partililerimden eleştiri dahi aldım, bana kızanlar oldu. Ama kusura bakmasınlar ben Alaplı’nın vatandaşıyım, Alaplı halkıyla beraberim. Alaplı’da güzel birliktelik kurduk, güzel çalışmalarımız var.

YERLİ-YABANCI AYRIMI TEHLİKELİDİR
Yerli-yabancı olayını hayatta yapmadım. Alaplı’da böyle bir algı yaratmak istiyorlar. Bakın, bu çok tehlikeli. Burada hepimiz biriz. Memleketi önemli değil, Alaplı’da nefes alan, Alaplı’da yaşayan, Alaplı’nın derdi ile dertlenen, neşesiyle neşelenen, cenazesinde, mevlidinde, kavgasında olan herkes Alaplılıdır. Alaplı ile derdi olmayan da Alaplılı değildir, kimse kusura bakmasın.
Alaplı’da yaşamak bir ayrıcalıktır. Alaplı’da yaşamak ayrı bir aşktır. Alaplı üzerinden çok tehlikeli bir oyun oynanıyor. Hiç kimse Alaplı üzerinden oynamasın. Kimse içerden gelmiş, dışarıdan gelmiş hareketleri yapmasın.

İŞZİNİN ESNAFTA KREDİSİ ARTTI
Alaplı’da yeni yatırımlara gireceğiz. Parasını nereden bulacaklar diyorlar ya, biz buluruz, hiç sıkıntı yok. Belediye çalışanlarının ilçedeki bankalarda ve esnafta kredisi arttı. Esnafın yanında Alaplı Belediyesi işçisinin değerini artırdık. Biz emekten yanayız. Ben, muhasebe müdürüme, ‘önce işçinin, müteahhidin maaşını ödeyeceksin, en son benim aylığımı ödeyeceksin’ diye talimat verdi. Önce onlar ekmek yiyecek. Onlar evine, çocuğuna ekmek getirmesi lazım.

DEVLETİN BAYINDAKİ DE ‘YANILDIM’ DEDİ!
Benim de eksiklerim, yapamadıkların oldu elbette. Çok uğraştım, pazaryerini merkeze getiremedim, anayolu bağlantıyı açamadım. Elbette benim de eksiğim olacaktır. Ancak, pazaryerini modern hale getirdim. Herkesin bir eksiği vardır, ben de kabul ediyorum. Devletin başındaki ‘yanıldım’ diyor, ben de Allah kuluyum. Bizim de yanıldığımız bir iki konu oldu. Ama 70 tane projeyi yapıp iki tanesini yapamadı deniyorsa o zaman da Allah’tan korkun. İnşallah daha güzelleri için elimizden geleni yapacağız.

ÇATUROĞLU DOLDURDU, BEN YAPTIM
Eski AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu’ndan Allah razı olsun. Deniz dolgusunu o yaptı, üst yapısını da Allah bana yapmayı nasip etti. Alaplı’ya hizmet yapan tüm belediye başkanlarını rahmet ve şükranla anıyorum. Yaşayanlara Allah uzun ömürler versin diyorum.”

BAYAN TEKİN DUYGULANDI
Alaplı Belediye Başkanı ve CHP’nin Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin’in konuşması, zaman zaman atılan sloganlar ve alkışlarla kesildi. Tekin konuşması sırasında eşi Aysel Tekin’in ise duygulu anlar yaşadığı görüldü.

KATILIM YÜKSEKTİ
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Alaplı İlçe Başkanı HüseyinTosun’un birer konuşma yaptıkları toplantıya, CHP İl Başkan Vekili Hakkı Güney, CHP Ereğli İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, Partinin Zonguldak Beladeya Başkan Adayı Şenol Şanal, Gümeli belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, eski Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal, partinin belediye başkan adayları ile kalabalık partililer katıldı.




Bu sayfayı yazdır

2.02.2019 14:30:30

Bu haber 2852 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (5)
03.02.2019 23:51:11
BirAkil diyor ki;

Yorumlarda yayınlanmıyor burda, içerikte küfür yok, eleştiri var maalesef yayınlamadınız bunuda yayınlamayacaksınız ama önceki yorumumu yayınlamayan, taraflı editör okusun diye yazıyorum. Tarafsız ol! Küfür olmayan yorumları yayınla!
03.02.2019 02:36:29
BirAkil diyor ki;

Belediyeye geçen işçilerin SGK sını ödemeyen bir başkansın. Bunu kimse bilmiyor çalışanda iş kaybetme korkusu sesini çıkarmıyor. Bu nasıl belediyecilik bu nasıl hizmet anlamıyorum bunu övenleri de anlamıyorum. Gazeteciler bunu neden yazmıyor onu da anlamıyorum. Kimse doğrunun peşinde değil herkes kendini düşünüyor aman ben dillendirmeyeyim bana birşey olmasın! Yuh diyorum!
03.02.2019 01:20:19
Memleket sevdalisi diyor ki;

Sayın başkanım senin gönlün rahat olsun alaplıya senden başka başkan gelmedi herkes elini vicdanına koyacak bi bakacak etrafına güzelliğe belediyeciliğin en iyi şekilde gorevinizi yerine getiriyor ve getirmeyede devam ediyorsunuz halkın bilinçlenmesi lazım devlet işyeri fabrika açar belediye değil belediyenin görevi cevre duzeni temiz su yol vs..olanaklarıdır bakın eregli belediyesi ilk işimiz tersaneleri canlandırmak dedi 5 sene oldu bitane açılmadı aksine daha hazir tersaneler kapandı alaplıya sizin gibi çalışan baskan gelmedi hakkınızda hayırlısı olsun alaplı halkı iyi düşünsün secimi siz degil alaplı halkı ya kazanır yada kaybeder sizin gibi baskan eregliyede lazim...
02.02.2019 20:07:39
hakkı diyor ki;

alaplıyı nuri tekin kesinlikle kazanacak yolu açık olsun.ama ereğli için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.chp nin işigene zor.mevcut adaya tepkili olan kesim çok sevende çok.kılı kılına gene akp alır diye düşünüyorum ereğlide.mhp de ittifaka katılırsa chpnin işi biter.saygılar
02.02.2019 14:40:18
Musa diyor ki;

Adam gibi adam nuri başkan helal olsun Ereğli li olarak alaplida yaptığı çalışmalarin devamını ve daha fazlasını yapacağından hiç şüphem yok. Ayagina taş değmesin baskanim




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.997

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri