(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DOLU DOLU KONUŞUYOR...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, “İnşallah güzel bir seçim dönemi yaşayacağız. Sonuçta muzaffer olacağımızı düşünüyorum. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkesi kucaklayacağız: Kardeşlik havası içerisinde, bizden önce görev yapanlara saygı ve sevgilerimizi sunacağız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Şahin, 321 Mart Mahalli İdareler (Yerel) Seçimleri öncesi sürdürdüğü esnaf ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, Yeminli Mali Müşavir olması dolayısıyla esnafın sıkıntılarını iyi bildiğini söyledi.
Göreve seçilmesi halinde Ereğli Belediyesi olarak iş ve istihdamın da yanında olacaklarını anlatan Şahin, şöyle dedi:
“Sıkıntılarınızın farkındayız, Çek, senet, kira, sigorta, vergi nasıl ödendiğini mali müşavir ve muhasebeci olmam hasebiyle esnafın dertlerini en iyi ben bilirim. Belediyelerin de, esnafın ticaretinin canlanmasına katkısı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu manada, eğer halkımızın beni belediye başkanı olarak seçerse biliniz ki bütün esnafımızın yanında olacağız, esnafımıza destek vereceğiz.

BEŞ YILDA 1000 KADINA İSTİHDAM
Ereğli Belediyesi olarak iş ve istihdamın da yanında olacağız. Kenar mahallelerde 2 bin metrekarelik atölye binaları oluşturacağız. Bu tür tekstil atölyelerimizde en az 200 kişi istihdam edecek. Buralarda, mahallelerimizdeki kadınlarımız, kızlarımız ve eşlerimiz çalışacaklar. Bu yerleri tahsis edeceğimiz tekstil firmalarından cüzi miktarlarda kira alırken, tek şartımız ise; çalışanların ortalama 3 aylık maaşlarını teminat göstermelerini isteyeceğim. Eğer, firmanın maaş ödeyemeyecek konumda zora girmesi halinde, teminatı bozarak çalışanların maaşlarını vereceğim. Bu alanın yakınında bir de kreşimiz olacak. Bu tesislerden her yıl bir tane yapacağım. Bu sayede 5 yılda bin kadar hanımefendiye belediye olarak istihdam imkanı sağlamış olacağız. Bunu başaracağımıza inanıyorum.

ÜNİVERSİTE BİNALARINI YAPACAĞIZ
İlçedeki üniversite binalarının yapımında belediyemiz elini değil, başını taşın altına koyacak şekilde çalışmalar yapacak. Bunun için fakülte binalarının yapılacağı alanlarda belediye bütçesinden katkı sağlayacağız. Aynı zamanda başta Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (Erdemir) olmak üzere ilçemizdeki hayırsever zenginlerimizden destek isteyeceğiz. Bu şekilde inşa edeceğimiz fakülte binalarımızın anahtarlarını üniversite rektörlüğümüze teslim edeceğim. Ereğli bir öğrenci kenti olmak zorunda.

ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ BİNALARI
Hanımların rahatlayabileceği çok güzel projelerimiz olacak. Hanımlarımızın rahat nefes alabilecekleri sosyal alanlarımız, kültürel etkinliklerimiz olacak. Yine hemşehrilerimizin yerel iş yerlerinden alış veriş yapmalarını standart hale getirecek çalışmalarımız olacak. Yine esnaflarımızın yararlanabileceği şekilde; Küçük Sanayi ile Büyük Saniyelerin yanı sıra Orta Sanayi oluşturacağız. Dolayısıyla orta sanayi dükkanlarına ihtiyaç olan esnafımıza kolaylık sağlamış olacağız. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na alınması kararlaştırılan 1500 işçi arasında Ereğli’den de olacak. Kandilli Beldesindeki (Alacaağzı) ocağında kuyu temizleme çalışmaları başladı, oraya da işçi alınacak. Erdemir yatırım yaparak büyümeyi düşünüyor. Onların da yoğun şekilde Ereğli’den işçi almalarını temin etmemiz lazım.”

BELEDİYE ESNAFIN YANINDA OLMALI
AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, esnaf ziyaretleri sırasında Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, yaptıkları gezi ve ziyaretlerde, aynı zamanda sorunları da yerinde tespit etme imkanı bulduklarını dile getirerek, şunları söyledi:
“Esnafın sıkıntılarını dinliyoruz, Ereğli Belediyesi olarak ne katkımız olabiliri soruşturuyoruz. Bu ziyaretler bizim için güzel bir deneyim oluyor. Ticareti canlandırmamız gerektiğini kesinlikle biliyoruz. Karadeniz Ereğli Belediyesi kesinlikle esnafın yanında olmalı. Esnafın ticaretini hareketlendirecek iş ve işlemleri yapmalı. Büyük sanayicileri de desteklemeli, iş ve istihdam alanlarını artırmalı.

BAKKALDAN VERESİYE ALABİLİRSİN AMA..!
31 Mart akşamı Ereğli halkı bizi tercih ederse Ereğli’de yeni ekmek kapılarının açılması için elimizden ne geliyorsa yapacağımın sözünü veriyorum. Belediye başkanı Kaymakamı; kentin önde gelenleri, sivil toplum kuruluşları olarak halkımızın yerel esnaftan alış veriş yapmasını özendirmemiz gerekiyor. Mahalle bakkalından ekmeğinizi veresiye alma şansınız var ama hiçbir ulusal market yada mağazadan böyle bir şansınız yok. Bunun bilincinde olmamız lazım. Bu konuda belediyenin üzerine düşüne yapması gerektiğine inanıyorum, bizim görevimizde inşallah bunlar olacak.

CADDELERDE ETKİNLİKLER YAPILMALI
Caddelerin ışıklandırılmaları, kaldırımların yeniden düzenlenmeleri gerekiyor. Caddelerimizi, insanların daha rahat alışveriş yapabileceği hale getirmemiz gerekiyor. Yine caddelerde çeşitli etkinliklerin de yapılması gerektiğini düşünüyorum. Zaman zaman kampanyalar yapılması gerekiyor. Belediyenin de desteği ile bu kampanyalarda müzik ve çeşitli eğlencelerin de olabileceğini düşünüyorum.

KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ
İnşallah güzel bir seçim dönemi yaşayacağız. Sonuçta muzaffer olacağımızı düşünüyorum. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkesi kucaklayacağız: Kardeşlik havası içerisinde, bizden önce görev yapanlara saygı ve sevgilerimizi sunacağız ve yolumuza devam edeceğiz.

ŞAHİN’İN GEZİLERİNDEN NOTLAR
Beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, partili bazı belediye meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, bazı belediye başkan aday adayları ve partililerle ziyaretlerini sürdüren Erol Şahin, zaman zaman yaptığı esprililerle de dikkat çekti.
Yapacaklarını anlattığı esnaftan oy isteyen Şahin, “başka nereye vereceğiz ki?” yanıtını aldığında sevinirken, ekmek satışı yapılan iş yerinden de kopararak yediği ekmeği yanındakilere de ikram etti. Ekmeğin parasını da vermek isteyen Şahin’e, ödendiği bildirildi.
Şahin, bir başka iş yerinde, kendisine ikram edilen ekmek arası tavuk döneri yedi, iş yeri sahibine teşekkür etti.

ENGELLİ VATANDAŞA İLGİ
Bu sırada, geçtiğimiz yıl Ekim’de geçirdiği trafik kazasında engelli duruma düşen Mustafa Akman ile görüşen Şahin, sıkıntılarını sordu. Erol Şahin, AK parti Kadın Kolları’nca düzenlenen kermesten elde edilen gelir ve Fiziksel Engelliler Derneği katkılarıyla temin edilen akülü tekerlekli sandalyeyi Akman’a teslim ederken, taleplerin yerine getirileceğini söyledi.

GENÇ KIZ NOTLAR ALDI
Bu sırada AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin’in gezileri sırasında, bir bayanın elinde ajanda ve kalem ile dolaşması dikkat çekti.
Genç kızın, Şahin’in yaptığı görüşmeler sırasında esnafın taleplerini not aldığı görüldü.




Bu sayfayı yazdır

29.01.2019 14:58:56

Bu haber 1705 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
31.01.2019 18:43:58
Operatör diyor ki;

1000 kadına istihdam nasıl sağlayacaksınız yalan vaatlerde bulunmayın 10 yıldır tersaneler açılacak diyorsunuz hani nerde 5 yıldır ereğli sizin elinizde değilmi o kuruyemişciyle,aluminyumcu her halta maydanoz oluyor ama icraata gelince bi halt yok ereğlide hayat standardı erdemire göre sekilleniyor sanki herkez erdemirde yüksek maasa calisiyirmus gibi asgari ücretli bir bardak çayın bir simidin hesabini yapar oldu sayenizde normalde cakistigimiz yetmiyor ek is yapiyiruz evin yolunu unuttuk ereğliyi zenginin kenti yaptınız garibanin eylencesi festivalleride kaldirdiniz sizden bir halt olmaz ancak bos vaatler verirsiniz
30.01.2019 21:47:28
Operatör diyor ki;

Meraketmeyin posbıyık hepsini yapacak festivaller geri gelecek ereğli yine eski günlerine geri dönecek ve artık fatih çakır ereğlinin sırtından mecburen inecek ereğliyi mahvettiniz 5 yılda
30.01.2019 10:27:34
ByKaL diyor ki;

"Caddelerin ışıklandırılmaları, kaldırımların yeniden düzenlenmeleri gerekiyor" bencede çok gerekli bir proje.!! Müteahhit firma ile anlaşıldı şimdiden galiba.! Diyor ki indirim kampanyaları düzenleyelim, çevre illerden para akışı gelsin. İlla başkan olunca mı yapılıyor bu işler. Konuş tüm esnafla, belediye yer göstersin açılsın bir panayır..!! Çok mu zor sanki.




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.706

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri