(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ANIT ÖNÜNDEN, GEMİYE...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Alemdar Gemisi’nin İstiklal Savaşı’ndaki ilk Deniz Şehidi Recep Kahya ile Gazilerini Anma ve Zaferi Kutlama Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Süleymanlar Mahallesindeki Alemdar Anıtı önünde düzenlenen törende Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Özgür Kildirli ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal anıta çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Deniz Teğmen Yakup Uzun, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Buradaki törenin ardından etkinlikler, Sahil Bandındaki Müze haline dönüştürülen Alemdar Gemisinde devam etti.

Alemdar Gemisi Yaşatma Derneği Başkanı Oktay Demiroğlu, Alemdar Gemisi’nin İstiklal Savaşının sancak gemisi olduğunu hatırlatarak, başta İstiklal Savaşının ilk ve tek deniz şehidi Recep Kahya olmak üzere tüm gemi personeline, kahramanlıklarından dolayı minnetle anıldığını belirtti. Oktay, Alemdar Gemisine ‘İstiklal Madalyası’ verilmesi talebeni ise yineledi.

Müze Gemisindeki program, müzik dinletisinin ile sone eren etkinliklere; AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, İYİ Parti İlçe Başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu, BBP İlçe Başkanı Turabi Çelik, Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları Genel Müdürü Salih Cem Oral, gaziler, AK Parti Ereğli belediye Başkan Adayı Erol Şahin, bazı daire müdürleri, Ereğli Muhtarlar Derneği Baykanı Şükrü Kılıç, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.




Bu sayfayı yazdır

27.01.2019 14:11:16

Bu haber 1446 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 75.997.391

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
687 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
298 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1420 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri