(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KATİLİ BULUNACAK DENMİŞTİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 26. Yılında anıldı.

İlçedeki bazı sivil toplum kuruluşları önderliğinde 24-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Adalet ve Demokrasi haftası” etkinlikleri kapsamında, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen  törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan, organizasyonda yer alan sivil toplum kuruluşları adına yapılan ortak açıklamada, Mumcu’nun, gazeteciliğin öncüsü, Atatürk Devrim ve İlkeleri'nin ödünsüz savunucusu olduğunu söyledi.

Mumcu’nun, 24 Ocak 1993’de otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması üzerine hunharca katledildiğini hatırlatan Arslan, şöyle dedi:

“Dediler ki: ‘katil ya da katilleri bulacağız.’ İktidarlar değişti, aradan 26 yıl geçti. Bize göre katil ya da katiller malum ama, aydınlatılamamış bir cinayet olarak kaldı. Karanlık odaklar, hain planlarını uygularken geride milyonlarca Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu'nun yetiştiğini tahmin edemediler. Karanlıktan ve kandan beslenen bu odaklar; yanlış hesap yaptılar. Yok ettikleri bedeni varlıklarıydı, düşünceleri mücadelemizde yaşıyor. Ocak ayı, toplumsal hafızamızı yoklama zamanıdır. Ocak ayı, acıları bal eyleyerek, Atatürk Devrim ve İlkeleri'ne, Üniter Devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye her ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır.  Türkiye’deki tüm yurtsever kurum ve kuruluşları, yurttaşlarımızı Atatürkçü Düşünce çatısı altında güç birliği yapmaya, karanlık güç odaklarına karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu Çağrımıza Ereğli’den ses veren Değerli Sivil Toplum ve siyasi Parti örgütlerine Şükranlarımızı sunuyoruz ve diyoruz ki: 2019, Büyük Atatürk'ün eşsiz liderliğinde Milli Mücadeleye başlamamızın 100. yılı ve Adalet ve Demokrasi için mücadelenin tam zamanıdır."

Atatürk Anıtı önündeki Uğur Mumcu fotoğrafına karanfiller bırakılan törene, aralarında CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, ve DSP ve İYİ Partili yöneticilerin bulunduğu ADD, Hukukçular Derneği, Ereğli Gazeteciler Derneği, Ereğli Demokrasi Platformu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Eğitim-İş Sendikası Ereğli Şubesi temsilcileri, ADD Genel Saymanı Emin Semih Özkök, eski Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, gazeteciler ile kalabalık vatandaş katıldı.




Bu sayfayı yazdır

24.01.2019 14:53:27

Bu haber 1070 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.008

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri