(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TERSANECİLERLE GÖRÜŞTÜ

EREĞLİ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, tersanelerle ilgili sorunun sadece Ereğli’de olmadığını, dünyada yaşandığını söyledi.

Vali Bektaş, Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki tersane sahiplerinin talebi üzerine, Ereğli Gemi AŞ’de düzenlenen toplantıya katıldı.

Zonguldak’ta yapılan bir başka toplantıda, Ereğli’deki tersanecilerin kendisinden toqplantı yapılması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Vali Bektaş, şöyle dedi:

"Geçen bir toplantımızda ısrarla, ‘biz Ereğli'de tersaneler sorununu görüşmek için toplantı düzenlemek istiyoruz’ dediler. Talep olunca biz de kabul ettik. Tabi ki bir sorun var. Bu sorun Ereğli'de, Türkiye'de ve dünyada var. Bu sorun Ereğli'ye özgü bir sorun değil. Arkadaşlarımız bir çare arıyor, çözüm arıyor. Şahsen bu konunun konuşulması beni mutlu eder. Yapılacak bir şey varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışırız"

İSTİHDAMA DEVAM EDİYORUZ

Ereğli Gemi Tersanesi Sahibi Recai Hakan Şen de konuşmasında, finansal krizin Ereğli bölgesinde ciddi istihdam sağlayan tersaneleri etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tersaneler bölgesinde yatırımların yapıldığı kadar 7-8 bin civarında personele de istihdam edilmekteydi. Çeşitli sayılarda yurt dışına ihracat yapılan, ekonomiye büyük katkı yapan, Ereğli demir ve çelik Fabrikalarından (Erdemir) sonra da bölgeye en fazla istihdam sağlayan bölgeydik. 2008’de yaşanan krizden sonra ise çalışan sayısı azaldı. Ancak tersaneler bölgesi olarak elimizden geldiği kadar istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Bu istihdam sayısını daha da arttırarak devam etmek istiyoruz. Gemi inşa, hem emek hem sermaye yoğun bir sektördür.

Avrupa Birliği'nde tarım ve balıkçılıkla beraber gemi inşa sektörü stratejik bir sektördür. Türkiye'de henüz böyle bir şey yapılmadı. Dünyada yük taşımacılığının yüzde 90 gibi oranının denizlerden yapıldığı, ülkemize gelen yüklerin de önemli bir kısmını yabancı bayraklı gemilerle taşındığı dikkate alındığında ve bu son dönemde yaşanan hadiselerinde ticari açığı güçlendirmek için ne kadar önemli olduğu ortada. Sorunlarımızı dertlerimizi anlatıp, 'daha iyi neler yapabiliriz?' noktasında bir toplantı düzenledik."

Vali Erdoğan Bektaş’a talep ve önerilerin de sunulduğu toplantıya; Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Liman Başkanı Nevzat Direk, İlçe Gümrük Müdürü, İstanbul DTO Meslek Komitesi başkanı Ustaoğlu Gemi Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Ustaoğlu, Erdemir yetkilisi, tersaneciler ve Ereğli Gemi yetkilileri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

17.01.2019 18:14:55

Bu haber 1330 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
18.01.2019 16:00:40
moruk diyor ki;

Tersaneye gemi talebi yoksa ALİAĞA gibi yapalım SÖKÜM yaparak hurda yı ERDEMİR e rahatlıkla satarız şu anda EREĞLİ de işsizlik hat safada köyler göç vermeye devam ediyor .bazıları tuzu kurular deniz kirlenecek ASBES mahvedecek diyorlar GÜLÜÇ ten AKÇAKOCA ya kadar her taraf fabrika tersane boru profil fab.AÇ İNSAN AĞACI KEMİRİR .Ayrıca demir çelik fuarı kurulabilir yılın bir ayında .Çelikle yapılan tüm malzemeler sergilenebilir.






Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 75.741.875

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
399 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri