(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UZUN: İKİ MÜJDE İLE BAŞLADI

ALAPLI
Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde, AK Parti Belediye Başkan Adayı Celil Uzun, belediye başkanı seçilmesi halinde ilçedeki su ücretleri ile otopark ücretlerini düşüreceğini bildirdi.
Uzun, partilerinin İlçe binasında düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Zonguldak İl Başkanlığı dönemlerinde Alaplı’ya büyük hizmetleri olduğunu söyledi.
Geçmişte partilerinin yerel iktidarları döneminde ilçeye yapılan hizmetlerin bugün başkaları tarafından sahiplenilmeye çalışıldığını ileri süren Uzun, şöyle dedi:
“İl Başkanlığım dönemimde, ‘Celil Uzun Zonguldak’ın kaynaklarını Alaplı’ya aktarıyor’ dediler. Halbuki ben baktım, ilçe olan Alaplı’nın ne Hükümet konağı, ne Kaymakamlık binası, ne Adliye binası yoktu. Devrek, Çaycuma, hatta Gökçebey ilçelerinde bile hastane varken, Alaplı’da yoktu. Hem İlçe, hem de ilin İstanbul girişi olacaksınız, hastaneniz bile olmayacak. Kimse kusura bakmayacak, biz, aynı o ilçelerin seviyelerine gelebilmek için çalıştık. Allah razı olsun sayın Cumhurbaşkanımız o dönemler ne söylersek bakanlara söylüyor, yaptırıyordu. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ekrem ağabey (Yazıcı) ile olan eski dostluklarından dolayı Alaplı’ya ayrı sevgisi vardı. Biz Alaplı halkına hizmet ettik. Hükümet konağı, adliye sarayı, okullar, hastane yaptık. Doğalgazı Zonguldak’ta doğalgazı il getiren ilçe Alaplı oldu.”

ALAPLI’DA KAZANDIK, ALAPLI’DA HARCADIK
Uzun, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in, “30 yıldır yapamadıklarını 30 günde yaptık” söyleminde bulunduğunu ve buna çok üzüldüğünü dile getirerek, şunları söyledi:
“Desinler ki Alaplı’ya ne getirilmemiş? Hepsi getirilmiş. Alaplı’da kazandık, Alaplı’da harcamak zorundayız, Bak zaman geldi, belki bu borcu da ödememiz için Alaplı’da bir kapı açtılar. Ereğli’ye tersaneleri biz getirdik. Gene yapacağız. Benim dönemimde TTK’ya (Türkiye Taş kömürü Kurumu) 5 bin adam alındı. Bunu da özel ilişkilerimizle hayata geçirdik. Şimdi, Mart’a kadar 1500 kişi daha alınacak. Yapılan yollar vasıtasıyla yarım saatte Düzce’ye gidiliyor. Bizim iktidara gelme nedenimiz halka hizmet içindir. Yeni projeler yaparak yeni hizmetler de yapacağız. İnşallah her hafta Alaplı halkını hizmet bombardımanına tutacağız, halkımız şaşıracak. Projelerimizi anlattığımda göreceksiniz, hükümetin, devletin imkanları ile hayata geçireceğiz. Köylere de beldemize de faydamız alcak. Bizim her köyde yapılan hizmette bir imzamız vardır. Ama camisinde, okulunda, yolunda vardın. Kimse inkar edemez.”

İŞİMİZ ZOR, BİLİYORUZ…
AK Parti Alaplı Belediye Başkan Adayı Celil Uzun, seçimlerde rakipleri de olacağını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İşimizin zor olduğunu söylüyoruz, ayaklarımız yere basmak zorunda. Rakibimizi ciddiye alarak, değer vererek işe başlıyoruz. Mevcut Belediye Başkanımız Nuri Tekin. Bizim de amacımız inşallah kazasız belasız bu seçimi başaracağız bitireceğiz. Üzüldüğümüz taraf şu; hiçbir zaman Sayın Tekin’e kalkıp da aykırı şekilde muhalefet yapmadık. Çünkü sonucunda Alaplı kazanacaktır. Kim çivi çakarsa Allah razı olsun dedik. Üzüldüğümüz ise olmayan şeyleri sanki olmuş diye ortaya koyuyorlar. Vatandaşın gönlüne, gözüne ve cebine hitap edeceğiz.

VAADLERİNİ YAPMADI
Tekin’in 70-80 tane vaadi var sadece bir tanesini yapabilmiş. Yaptığında da Faruk Bey (Çaturoğlu) ve Nevzat Bey’in (Çimenoğlu) katkısı var. Diğerlerini yapamamış çünkü arkasında Hükümet ve Devlet ayağı yok. ‘Ben bunları getiremezsem bir dahaki dönem aday olmayacağım’ demişti.
Biz yapamayacağını biliyorduk. Şimdi hesap günü geldi, bunu vatandaşa anlatmak zorundayız.

İŞÇİ ALACAKLARI ÖDENEMEYECEK!
Konuşmasına arar vererek, Alaplı Belediye Başkanı Tekin’in, önceden yaptığı miting ve konuşmalarındaki söylemlerine ilişkin video görüntülerini partililere izleten Uzun, Tekin’in, pazaryerinin tanışması ve ilçenin karayolu bağlantısı üzerinden algı yarattığını anlattığı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Belediye Başkanımızın Alaplı’nın ne kadar borcu olduğundan haberi yok, üzüldüm. Alaplı belediyesinin borcu 100 trilyona (milyon) yaklaştı. Kendisinden önceki belediye başkanlarımızın, yaptıkları işlerden dolayı İller Bankası’ndan aldığı borçlardan kalan yok. Bu belediye başkanımızın aldığı borçlar ise 7 yıl sonra bitebilecek. Belediye başkanımızın da bundan haberi olmadığını gördüğüm için üzülüyorum. Sanki belediye başkanımızın, belediyeyi yönetmiyor algısını görüyorum. İnşallah biz borçtan korkan insanlar değiliz ama Alaplı’nın geleceğini karartacak işlemler içinde olmayacağız. Nevzat beyin 5 yıl boyunca aldığı parayı Nuri Bey bir yılda aldı. Hükümetimiz gönderilen paraların hiç birisini kesmedi. Alaplı’nın hiçbir yerine sattırmayacağım diyordu, belediyenin lojmanlarından ne kadar arsası varsa hepsini sattı. Eğer biz belediye başkanlığını kazanamazsak Mart’tan itibaren işçi ödemelerinde de sıkıntı olacak.Biz borçtan korkan insanlar değiliz, bunları çevirir, yaparız. Korkunun ecele faydası yok.

TEKİN'E SERT KONUŞTU!
İlçedeki bazı çevrelere ‘tehditvari tavırlar sergilendiğine yönelik’ duyumlar aldığını dile dile getirerek, Tekin’e yönelik sert söylemlerde bulunan Celil Uzun, şunları kaydetti:
“Son zamanlarda CHP tarafından sıkıntı doğduğu için maalesef esnafımıza gazetecilerimize, bir takım belediyede çalışan arkadaşlarımıza bayanlarımıza genellikle de çarşıda önemli kişilere baskı yapıp, tehdit etmeye başladılar. Buna üzülüyorum. Ama biz bunlara pabuç bırakmayız. Bundan sonra bir arkadaşımızın tehdit edildiğini duyarsam, bunu senin yanına bırakmam. Burası ak parti iktidarının yönetildiği bir ülke mafya vari yönetimler bize sökmez. Sadece bir telefona bakar, ayağınızı denk alın. İşinizi yapın. Ama bundan sonra kimi tehdit ettiğinizi duyarsam hesabını sorarım.
Bu işi saygı sevgi içerisinde bu işi götürmek istiyoruz. Tek amacımız Alaplı’ya hizmettir.
Aday olduğunda kendisini arayıp tebrik ettim. Üç gün oldu adaylığımız açıklanalı bir tebrik dahi etmedi. Biz Nuri’yi severiz.”
Uzun, konuşmasının son bölümünde ise “size buradan iki de müjde vereyim. Birincisi, göreve seçilirsem, su ücretlerini ve Otopark ücretlerini düşüreceğiz. Halkımızın cebine daha çok enteresan şeylerimiz olacak” dedi.
Toplantıya, eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, partinin eski ilçe başkanları ile partililer katıldı.




Bu sayfayı yazdır

15.01.2019 15:30:06

Bu haber 2066 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (6)
17.01.2019 04:21:34
Reco diyor ki;

Yani CHP,li Belediyelere Hükümet ve Devlet desteği yok diyorsanız yazıklar olsun böyle düzene. akp, nin nasıl seçim kazandığının göstergesidir bu.
16.01.2019 10:34:53
erkam öztürk diyor ki;

celıl uzun ereglı ıcın bır şansdır allahın ızını ıle kazanacak
16.01.2019 05:07:51
Sevim diyor ki;

Önceki akpliydi ne yaptı ilk önce onu eleştirinki bi şeye benzesin nuri baskan en azindan gözle gorulecek güzellikler yaptı halkla bereber oldu
16.01.2019 01:06:01
hüseyin diyor ki;

celil uzun bağırıp çağırmakla seçim alınmayacağını halil beyde gördü ereğlide.alaplıda seçim alamayacağını sende biliyosun.bu tavırlarla hiç alamazsın kusura kalma.nuri tekin tehdit ettiyse savcılık var emniyet var kolluk güçler var kim tehdit edildiyse gider bu kurumlara şikayetini yapar.kimi tehdit ettilerse basın açıklaması al yanınada o kişileri al açıklamanı öyle yap.sen uyarı yaparken resmen tehditvari konuşuyosun bir siyasetçiye bu tavır hiç yakışmıyor.
15.01.2019 16:42:52
savaş dursun diyor ki;

Oldu olacak biraz da siz uyutun milleti.Yok tersaneler,yok TTK,son 15 yıldır her gelen vekil tersaneden vurdu,üniversiteden vurdu,yoldan vurdu sonuç koca bir hiç.Milletin midesine girin,soğandan,patatesten,domatesten,kömürden,elektrikten,doğalgazdan vurun.Millet aç kardeşim aç.Elinde 100 Lira ile pazara giren biri 2 poşet ancak dolduruyor o da yeşillik,soğan patates,meyve lüx o zaten yok,kasabın yolunu zaten unuttu millet..
15.01.2019 16:38:47
muhittin sürmene diyor ki;

Nuri Tekin karşısında şansınız oldukça az maalesef.Çamur at izi kalsın zihniyeti,Alaplı için yapılanlar ortada.İktidar gücünü ardına alması gerektiğini söylediniz,aynı masalları biz Ereğli için de dinlemiştik geçen dönem yerel seçimlerde,maalesef iktidar desteği de ardında olan AKP li belediyemiz hazır olanı da yıkarak Ereğlimizi içinden çıkılamayacak bir halde bıraktı..O yüzden boşa çabalamayın..




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.938

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri