(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ONLAR MUTLU, UYSAL GURURLU

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesinde yapılan bazı dernek evlerinin açılışları gerçekleştirildi.

Müftü Mahallesi Uzunkum Caddesi’nde bir süre önce inşaatına başlanan; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi, Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği ve Lösemili çocuklar Vakfı (LÖSEV) Zonguldak İl Temsilciliği dernek binalarının açılış töreni, Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı.

Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, belediye Personeli Metin Avcı tarafından Kar’an-ı kerim Tilaveti okundu.

(LÖSEV) Zonguldak İl Temsilcisi Tarkan Atik, Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Dernek Başkanı çetin Yiğit, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube başkanı Memmet Ali Demirdüyen ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Astsubay Mustafa Işık; yaptıkları konuşmalarla, derneklerin hayata geçmesinde talimat veren ve katkı  sağlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Erdemir Genel Müdürü Cem Salih Oral’a teşekkür ettiler.

Dernek başkanları, konuşmalarının ardından Uysal ve Oral’a çeşitli hediyeler takdim ettiler.

UYSAL: EREĞLİ’NİN MERKEZİ BURASI

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal konuşmasında, dün, kendisini ziyaret eden Gazi Astsubay Işık’ın, “dernek üye sayısının artmasını istemeyen tek derneğiz” sözünü hatırlatarak, şöyle dedi:

“Evet, son derece doğru tespit. Buradaki üç derneğin anlam ve önemi de belki orada yatıyor. Bu üç derneğimizin, üye sayısının artmasını istemeyen ortak bir paydaları var. Bu derneklerimizin ortak paydalarında acı var, yürek sızlaması var, gözyaşı var. Ancak, halkımıza, ‘gönüllü olarak bu derneklere üye olmak istermisiniz’ diye sorsak, inanın Türkiye’deki 80 milyonun tamamı üye olur.

Ben de bu dernek binaların yeri acaba tesadüf mü diye düşünmeye başladım. Bizim sınırımız bir ucu Alaplı, oradan Deniz sahilindeki sınırımız ise Kandilli,. Tam bu sahil 16 kilometre. Burası ise 9. Kilometre olarak tam ortada. Burada daha da güzeli, Buradan ölçtüğünüzde de Zonguldak istikametindeki Kavucaktaş Mahallemize de tam 9 kilometre. Bunu üç boyutlu düşündüğümüz zaman bu dernek evlerinin yeri Karadeniz Ereğli’nin Merkezi oluyor. Ama tesadüf, ama Allah’ın takdiri ilahisi. Ben de dernek evlerimizin açılışını yapmaktan dolayı son derece mutluyum. Katkılarından dolayı Erdemir Genel müdürüne, Erdemir Yönetim Kuruluna ve Ordu yardımlaşma Kurumu (OYAK) Yönetim Kuruluna, tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum.

UÇAR KUTLADI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da Uysal’a teşekkür ederken, “Elbette ki belediyecilik sadece yol, köprü, kanalizasyon ve kaldırım yapmaktan ibaret değil.  Aynı zamanda sosyal belediyecilik zihniyeti anlayışı içerisinde de bu tür faaliyetleri organize etmektir. Diğer belediyelerimizin de sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bu ve benzeri faaliyetleri yapmaları konusunda da sonuna kadar destek vereceğimizi bildiriyorum” dedi.

VALİ BEKTAŞ: SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, sosyal sorunların çeşitli mağdurları olduğunu hatırlattığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Şehitlerimizin, hastalarımızın, gazilerimizin, geride bıraktıklarının sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Bugün, burada farklı birkaç olayın bir çırpıda çözüldüğünü görmekten son derece mutluyum. Güzel konuşmalar yapıldı, hepimiz aynı duygusallığı, aynı hisleri paylaşıyoruz. Ben, bu dernek evlerinin yapılmasına katkısı olan başta belediyemiz olmak üzere Erdemir’e, sayın genel müdürümüze, diğer katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tesislerimizin mensuplarına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Edilen duanın ardından açılışları yapılan dernek binaları  protokol üyeleri ve katılanlar tarafından gezildi.

BİLARDOCULARDAN TÜRK BAYRAĞI

Bu arada, açılışa katılan ilçedeki bilardocular da, LÖSEV binasına asılması üzerine üzerinde boncuk işlemeli Türk Bayrağı tablosunu Atik’e teslim ettiler.

Gerçekleştirilen açılış törenine; Ereğli kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli Bölge ve Garnizon komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Kaymakamlık daire müdürleri, ilçedeki çok sayıda sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri, derneklerin üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 




Bu sayfayı yazdır

11.01.2019 17:02:52

Bu haber 1462 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
12.01.2019 00:38:04
cumali diyor ki;

birileri gider belediyenin kafelerini akrabalarına poh pohlar birileride hüseyin uysal gibi topluma yararlı derneklere tahsis eder.Allah başkanımızdan razı olsun inşAllah..




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.108.646

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri