(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇALIŞANLAR KUTLANIYOR!

EREĞLİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlamalar gerçekleştiriliyor.
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Telekom Müdürü Kadir Uzun ile Eski Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın, Hakimiyet’i ziyaret ederek çalışan Gazeteciler Günümüzü kutladılar.
Getirdikleri kutlama pastasındaki mumları Hakimiyet Yayın Grubu sahibi Fikri Kapan ile birlikte söndüren Uzun ve Yalçın, mesleğin zorluğundan bahsederek, çalışma yaşamımızda başarı dileğinde bulundular.
Kapan da, inceliklerinden dolayı Uzun ile yalçın’a teşekkür etti.

ÇİÇEKLERLE KUTLAMA
Bu arada, Alaplı belediye Başkanı Nuri Tekin, geleneğini bozmayarak yine gönderdiği çiçek ile çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Aynı şekilde İyi Parti İlçe Başkanlığı da çiçek göndererek günümüzü kutladılar.

UYSAL’DAN YEMEKLİ KUTLAMA
Diğer yandan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, yayınladığı kutlama mesajının yanı sıra, ilçe ve bölgedeki gazetecilere kutlama yemeği veriyor.
Uysal, bugün saat 19.00’da Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de bir araya geleceği basın mensupları ile birlikte yemek yiyecek, hediyeler verecek.

VALİ BEKTAŞ’IN MESAJI
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, gün dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
“Gazetecilerimiz; demokratik hayatın gelişmesi ve güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine faaliyetlerinde yardımcı olmaya çalışan, doğru bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun bilgilenmesi, bilinçlenmesi ve kamuoyu oluşturulmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bunun yanı sıra yaşadıkları kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve benzeri alanlarda gelişimine de katkıda bulunmak suretiyle yararlı olmaktadırlar. Doğru, tarafsız, objektif habercilik anlayışı başta olmak üzere insan haklarına saygı ve özel hayata gereken özeni göstermek gibi evrensel meslek ilkeleri ışığında görevlerini büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle yerine getiren güçlü bir basın toplumsal hayatımızda da yaşamsal bir öneme sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle önemli bir kamu görevinin yerine getirilmesi olduğunu düşündüğümüz gazetecilik mesleğini büyük bir emek sarf ederek, mesleğin getirdiği tarafsız, güvenilir, doğru habercilik anlayışıyla sürdüren Değerli Basın Mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten duygularımla kutluyor, kendileri ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

DEMİRTAŞ'IN MESAJI
Gülüç Belediye başkanı Gökhan Demirtaş, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Taşıdığı değer ve önem gittikçe artan, iletişimin en etkili kanallarından olan basın; halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesidir. Basın halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünya ile sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadırKendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın, demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Günümüzde birçok basın mensubu çok zor koşullar altında görev yapmakta ve mesleğinin doğası gereği büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle dünyanın değişik kriz bölgelerinde ve çatışma ortamlarında görev yapan birçok gazetecinin zaman zaman ağır bedeller ödemekle karşı karşıya kalması son derece üzücüdür. Basın çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi ve yazı yazma bağımsızlığının hem kurumsal hem de yasal çerçevede, bütün boyutlarıyla sağlanması olmak üzere, her konuda rahat, özgür, bağımsız ve güvence altında görev yapması, hepimizin ortak dileği ve sorumluluğudur. Bu durum, aynı zamanda çağdaş bir demokrasinin de en önemli gereğidir. Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

ARAS’IN MESAJI
CHP Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, mesajında şunları söyledi:
“Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün çabayla topluma hizmet eden, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesini sağlamak, biz yöneticilerin de sesini, çalışmalarını, yeni projelerini toplumumuza ileten, öncelikle ilçemizdeki değerli basın mensupları olmak üzere, tüm basın mensuplarının, gazete çalışanlarının bu güzel gününü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

GMİS’İN MESAJI
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci de, yönetim kurulu adına yayınladığı mesajında şöyle dedi:
“Bölgemizde görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanlarının Zonguldak’ın ve bölgemiz halkının yararını koruma ve geliştirme mücadelesine katkı vermeye devam edeceklerinden şüphemiz yoktur. Basınımızın; her şart altında evrensel çalışma ilkelerinden vazgeçmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Zor şartlar altında, özveriyle çalışan basın mensuplarına en iyi çalışma şartlarının sağlanmasını temenni ediyor, gazetecilik mesleğini özveriyle yürüten basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.”

TÜRK METAL ŞUESİ’NİN MESAJI
Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’ın mesajı ise şöyle:
“Demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez unsuru,tarafsız ve doğru biçimde kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstererek mesleğini icra eden tüm değerli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.”

ADAY ADAYLARINDAN KUTLAMALAR
Mahalli İdareler Seçimlerinde partilerinden Belediye Başkan Aday Adayları da gazetecilerin gününü unutmadı.
İşte bazı adayların yayınladıkları kutlama mesajları;
Doğru ve tarafsız haber alamamak, beş duyudan yoksun kalmaya, hücre de hapsedilmeye benzer.
O nedenle basının ve basın çalışanlarının yani gazetecilerin özgür ve tarafsız çalışabilir olması hava kadar su kadar yaşamsaldır. Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç,
Metin Göktepe gibi canını verip kalemini vermeyen, Yurt sevgisi üstüne sevgi tanımayan
Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü yürekten kutluyorum.
Unutmayınız; Dünyanın özgürlüğü sizin kırılmaz kaleminizin ucundadır.
Emin Semih Özkök- CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı,

Tarafsız ve ilkeli bakış açısıyla kamuoyunu bilgilendiren ,toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlanmasında önemli bir rol oynayan ,zor şartlar altında özveriyle görev yapan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.
Yaşar Ciğer- AK Parti Ereğli belediye Başkan Aday Adayı

'Toplumun bilgi edinme ve haber alma ihtiyacını karşılamanın yanında, toplumu aydınlatma, bilinçlendirme gibi önemli bir kamu görevini yerine getiren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.'
Erol Şahin- AK Parti Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı

KUTLAMA YAYINLAYANLAR
Öte yandan; Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, CHP Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Noyan Keskin, Ereğli Berberler ve Kuaförler Odası Başkan ıMurat Cebesoy, Müstakil İşadamları Derneği Ereğli Şube Başkanı Abdülkadir Çınar, Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Arslan, yayınladıkları mesajlarla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

GELEN KUTLAMA MESAJLARI HABERİN ALTINA İLAVE EDİLEREK GÜNCELLENECEKTİR...




Bu sayfayı yazdır

10.01.2019 13:14:53

Bu haber 951 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.286

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri