(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İBADETHANE KABUL EDİLDİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Kent Meydanı yapılması düşünülen alanda “İbadethane Alanı” oluşturulması maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Ocak Ayı Ereğli Belediye Meclisi’nin, Atatürk Kültür merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumunda, dünkü ilk oturumda ilgili komisyona havale edilen, ““İlçenin Müftü Mahallesi eski terminal alanında Kent Meydanı, Yeraltı otoparkı ve İbadet Alanı imar planı değişikliğinin görüşülmesi” maddesi üzerinde taraflar söz aldı.

CHP Gurup Sözcüsü Sertan Ocakcı, söz konusu alanın mahkeme eli ile yürütme durdurma kararı verildiğini hatırlattı.

Ocakcı, Ankara’dan iki ayrı zamanda gelen bilirkişi heyetlerinin verdiği ‘olumsuz’ notları da anımsatarak, yapılmak istenilenin ise Mahalli İdari Seçimler öncesi vatandaşın manevi duyguları ile oynamak olduğunu ileri sürdü.

Başkan Uysal ise iddiaları kabul etmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle söylediğiniz ‘biz camiye karşı değiliz’ sözünüz dikkatimi çekiyor. Yalnız; karşı olmamak başka bir şey, istemek başka bir şeydir. Seçim öncesi kimseden puan almak gibi bir derdimiz yoktur. Ereğli’nin, böyle büyük projelerde adım atmayı seçim arifesindeyiz diye kesmemesi lazım. Ereğli’nin, bir saniye bile kaybetmeye ihtiyacı yoktur. Biz niyetimizi ortaya koyalım. Arkadaşlarımızın, Ereğli’nin çoğu insanı da siyaseti de bu, tarafı da bu, doğrusu da budur.

EREĞLİ’NİN GELECEĞİNİ PARLAK GÖRÜYORUZ

Bizim tarafımız bellidir. Mahkeme sonuçlarını bekliyoruz. Biz, mahkeme kararlarına saygılıyız. Ancak daha önce Kent Meydanı’nın üstü tamamen ibadet alanıymış gibi gösterilmiş. Söylemlerimizde bunun böyle olmadığını aktardık. Yan yollar hariç, 14 dönüm arazinin 1800 metrekare taban alanı olan bölgeye cami alanı olarak ayırmayı söyledik. Bilirkişi ise ibadet alanının tarif edilmemiş alanı üzerinden olaya baktıkları için belki de haklılar. Kaymakamlığın olduğu noktadan ölçümlerini yaparlarsa haklılar, yakın mesafedir. Ancak cami alanı ile mevcut olan ibadet alanları arasında büyük bir mesafe var.  ikinci olarak ise Ereğli’nin geleceğini parlak gördüğümüz için ilçenin gelecekte ihtiyaç olacağı için bugünden bu ihtiyacı da gördük. Bu seçim dönemine yetişmeyebilir. Böyle bir gayret içinde de değiliz, ‘bunu temelini atacağız’ demiyoruz. Bu bir yolculuktur. Bu yolculukta katkı veren bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Mazeret dilekçeleri veren AK Parti’den Hasan Pınarcık (AKP), CHP’den Nur Oğuz, Fehmi Karaarslan, Serkan Yalçın ve Osman Yavuz’un katılmadığı oturumda yapılan oylamada, AK partili üyelerin oyları ile ilgili madde kabul edildi.

.




Bu sayfayı yazdır

3.01.2019 13:51:58

Bu haber 2177 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (6)
04.01.2019 09:09:31
ByKaL diyor ki;

Neden Ereğli halkına sorulmuyor bu tarz büyük yapılar.! Belediye sitesine kur bir anket, herkes oyunu kullansın. Müdahale etmeden! görelim sonuçları.. Mevcut camiler hergün değil sadece cuma namazlarında ve cenaze namazlarında yetmiyor. Ben hiçbir zaman görmedim diğer vakitlerde cemaatin yer bulamadığını. Sorun cami değil Ereğli'de.. Sorun belediyenin ucuz ekmek satacak halk ekmek fabrikası yok, ucuz satacak suyu yok, işsizlere iş verecek yeri yok, yıkılan hastanenin yerine ne yapılacağını bilen yok, yürüyecek yolu yok, araç park edecek yeri yok, say say bitmez bunlar. Ereğli'nin bir numaralı sorunu cami mi şimdi sorarım sizlere..!!
03.01.2019 20:56:47
Mustafa diyor ki;

Belediyemizde sözde meclis üyeleri var ne iş yaparlar bilinmez. Işlerine geldiğinde toplantıya girerler gelmedikleri zaman mazeret bildirir çınar altında kahve içerler.sozum ona meclis üyelerine sokaklara çıkın mahallelerin halini görün yolların perişan vaziyetteki hâllerini görün biraz da vatandaşların halleriyle meşgul olun.Birakin artık Ereglinin yakasını. Ereglinin hizmete ihtiyacı var.Dun meclis üyesi olanlar bugün başkan adayı olmuşlar. Yazık hemde çok yazık .ilk önce başkanınızın yanında olun.ekiple gelip ekiple gidin.mahallelerin sorunları ile ilgilenin. Sandıkta hesabı sorulur
03.01.2019 19:47:44
Sakindereli diyor ki;

Siz birde 1 nolu sakindereyi gorun ne yol var ne asfalt millet belediye olmayinca yollari kaziyor.
03.01.2019 19:08:24
Hasan Turgut diyor ki;

4,5 yıldır Ereğli çevresindeki yollar dahil olmak üzere herşey bozuk. Eregliye dışardan gelince koyden beter bir yere girdigimi hissediyor ve kızıyorum !#*?!.İşsizlik ve buhran var. Ah Hüseyin Uysal ahh.
03.01.2019 15:55:34
Ereğlili genç delikanlı diyor ki;

Sayın Kdz Ereğli belediye başkanım,Ereğlimize gerçekten camii şart cuma namazlarında Vs cenaze namazlarında sıkıntıyı görmeyen gözler kördür lakin,Ereğlimizde belediyeyi ilgilendiren sıkıntılarda çok Özellikle Kepez mahallesinde belediyenin yapması gereken işlerde çok,Kepezde belediye ye gelir kaynağı olan mevcut su depolarının nerede olduğunu biliyormusunuz...20 sene önce dökülen asfaltın üzerinde gidip geliyoruz biliyormusunuz,mahallede çocuklarımız araçların geçtiği yol üzerinde oyunlarını oynuyor biliyormusunuz,bariyer olan yere bariyer yapılıp bariyere ihtiyacı olan yere bariyer yapılmadığını biliyormusunuz BİR GÜNDEN ARABANIZDAN İNİP GEZİN AŞAĞA ANA CADDELERE BAKIP GİTMEYLE KALMAYIN ÇAYIMIZI İÇİN MUHABBETİNİ EDİN.GERÇİ 5 SENEDİR GELİP YAPILMAYAN BU İŞLER 2 AYDA YAPILACAĞINI HİÇ SANMIYORUM AMA ALLAH'TAN ÜMİT KESİLMEZ DİYE UMUYORUM
03.01.2019 15:19:21
kadir diyor ki;

bravo eregli, en buyuk ihtiyacin ibadethaneydi,




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.110.134

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri