(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ENGELLER YIKILIYOR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Saniye Erdoğan Anaokulu’nda, “Renklerimizle, Farklılıklarımızla Varız” sloganıyla etkinlik düzenlendiği bildirildi.

Okul Müdürü Emine Erdem, yazılı açıklamasında, Anaokulunda geçen yıl açılan Özel Eğitim Sınıfı’nda 4-5 yaş grubu Otizm Spektrum Bozukluğu olan öğrencilerin eğitim gördüğünü hatırlattı.

Erdem, bunun yanı sıra özel gereksinimli bireylerin arkadaşlarıyla etkileşime girmesi, kendini ifade etmesi, bağımsız yaşam becerilerini kazanması amacıyla çalışmalar da yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda, ‘Özel Gereksinimli, Bireyler’, engeli olmayan arkadaşlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitim alıyorlar. Okulda görev yapan öğretmenleri ile işbirliği içerisinde, her fırsatta sınıfında bulunan ‘Özel Gereksinimli Bireylere’ yönelik ortama ve çevreye uyum çalışmaları yapılıyor. Engeli olmayan öğrencilerle de değerler eğitimi kapsamında yardım etme, empati kurma ve düşünme becerileri kazandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.”

TÜM FARKLILIKLARIMIZA RAĞMEN…

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anaokulunda etkinlik de düzenlediklerini anlatan Okul Müdürü Erdem, şöyle dedi:

“Okulumuzda görevli  Özel Eğitim Öğretmeni Ayşe Kalo Efe ile birlikte gerçekleştirilen etkinliklerle ‘Renklerimizle, farklılıklarımızla varız’ düşüncesi çerçevesinde, ‘Aslında tüm farklılıklarımıza rağmen hiç bir şey bizim için engel değildir’ mesajı verilmiştir. Özel eğitime verdiği değer ve göstermiş olduğu duyarlılığıyla ‘Özel Gereksinimli Bireylere’ yapılması gerekenler söz değil, görevdir. Kilim, her ne kadar renkleri ve desenleri ile daha güzelleşiyorsa, biz de bu toplumda aslında engelli değil de, engellenen bireyler ile güzelleşiyoruz. Bu tür çalışmalarla da engelleri yıkıyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

5.12.2018 12:43:39

Bu haber 1316 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
05.12.2018 13:16:26
yaşar diyor ki;

bumu haber şimdi dün liseler arası basket macı vardı neden haber yapmıyorsunuz tedle utku koleji izinmi vermiyor 50yıldır bu şehirde özel okullar




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.109

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
222 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
551 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1471 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri