(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜN ONLARINDI...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günü anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirilen programda, İhtiyaç sahibi 400 engelliye bot ve mont dağıtımında bulunuldu.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nce, rehabilitasyon merkezindeki kurslarda başarılı olanlara sertifikaları verilen etkinlikte, yenilen yemeğin ardından müzik eşliğinde eğlenildi.

Etkinliğe, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, eski Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eşi Sevim Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk,  bazı daire müdürleri, dernek yöneticileri, engelliler ve aileleri katıldı.

VALİ BEKTAŞ’IN MESAJI

Bu arada, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, yayınladığı mesajla 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutladığını bildirdi.

Vali Bektaş, mesajında şunları kaydetti:

“ Gelişmiş  ve  uygar toplum olmak, engellilere sağlanan haklar, onlara gösterilen yakın ilgi ve sorunlarının çözümü konusunda harcanan çaba ile mümkündür. Çünkü ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde engellilere sağlanan haklar önemli bir veri olarak kabul edilmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmaları, eğitimleri ve onların sosyal yaşama katılımlarını en üst düzeyde sağlamak, hak ettikleri değeri, sevgi ve saygıyı göstermek tüm kamu kuruluşlarının, yerel idarelerin ve sivil toplum örgütlerinin, dolayısıyla hepimizin ortak sorumluluğudur. Devletimiz son yıllarda çok önem verdiği sosyal devlet anlayışıyla hareket ederek engellilerin toplumla bütünleşebilmeleri, eşit bireyler olarak sosyal hayata iştirak edebilmeleri, yaşam standartlarının arttırılması ile onlara  eşit hak ve imkânlar sunma gayretiyle  çok anlamlı ve sevindirici düzenlemeler yapmıştır. Bizlerde, Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmanın,  ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında yer almanın,   ailelerine destek olmanın, sorunlarına katkıda bulunmanın önemli bir insanlık görevi ve sorumluluk olduğunu asla unutmamalıyız.”

UYSAL: HEPİMİZİ YAKINDAN İGİLENDİRİYOR

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yayınladığı kutlama mesajında, şunları kaydetti:

“Engellilik, yalnızca engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık problemi değil, toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren bir durumdur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Bizler göreve geldiğimizden bu yana ilçemizde yaşayan engellilerimizin sosyal yaşama katılımlarındaki engelleri ortadan kaldırma ve engellilerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara önem verdik. Engelli kardeşlerimizin hayata pozitif bakmaları ve sosyal hayatın içinde olmaları için bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, bundan sonrada devam edecektir.”




Bu sayfayı yazdır

3.12.2018 10:38:03

Bu haber 845 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.874

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri