(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MÜFTÜOĞLU'NA 'ÖNEMLİ' DESTEK GELDİ

EREĞLİ

Yatırım ve Yönetim Danışmanı Ahmet Fahri Çığ, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüdoğlu’nun, “Ereğli Limanı’nı Rusya ve Kırım’a açma” girişimlerinde katkı yapabileceğini söyledi.
Aynı zamanda bazı belediyeler ile ulusal ve uluslar arası firmaları danışmanlık hizmeti veren Çığ, Müftoğlu’na destek amacıyla geldiği Ereğli’de, Bozhane Kafe’de sohbet toplantısına katıldı.
Sohbetin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çığ, şehirleri yönetecek insanların ellerinde sihirli değnek olmadığını ancak, belli plan ve program kapsamında çalışmalar yapılacağını belirterek, “Bunun için gerekli fizibiliteleri, gerekli uzman kuruluşlardan da destek alınması lazım. Bunlarla birlikte iş akışı planlandıktan sonra, bu hareket planları şehrin önceliğine göre sırasıyla yatırımlar yapılanabilinir ve bu yatırımlarda birer birer yaşama dönüştürülebilir. Bu şehrin demografik yapısı, fiziki koşullarına baktığınız zaman bunları başarmaya müsait olduğunu düşünüyorum” dedi.

MÜFTÜOĞLU’NUN ‘RUSYA-KIRIM’ HAYALİ
Müftüoğlu’nun, belediye başkanı seçilmesi halinde Ereğli Limanı’nı Rusya ve Kırım’a açma girişimlerinde bulunacağı sözlerini destekleyen Çığ, şunları söyledi:
“Benim de Rusya ile ilişkilerim oldukça iyidir. Bu süreçte katkı yapabilirim. Burası, fiziki koşullarını baz aldığımız zaman böyle bir endüstriyel açılımlara, hatta başka diğer açılımlara da müsait. Benim ilk etapta gördüğüm kadarıyla burada, Ereğli Demir ve çelik Fabrikalarına (Erdemir) sırtını yaslamış bir hantallık var. Yani karnımızı Erdemir doyuruyor, imanımız Allah’tan gibi toplumsal bir algı var. Biz bunun yanında farklı boyutlar kazandırabilecek projeksiyonlar geliştirilebileceğini düşünüyoruz.

PARSEL BAZINDA DÖNÜŞÜM HATASI
Burası güzel bir şehir, bu anlamda vizyonunu geliştirip, dönüşümlerini de bu anlamda yapmak zorunda. Bugüne kadar yapılan bence en önemli dönüşüm hatası da parsel bazında yapılan dönüşüm hatası. Bu hataya düşülmemesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü dönüşümler ortalama 40-50 yıllık bir fırsat doğuruyor. Böyle bir fırsatı yerinde ada bazında ve ikna ortamlarında geliştirerekten herkesin mutlu olabileceği bir projeksiyon haline gelinebilir ve şehir de görsel anlamda farklılık kazanır.
Gördüğümüz kadarıyla şehir yöneticileri kreatiflikten uzaklar.

FOTOKOPİ DÜZENİNDE ŞEHİRLER…
Bu anlamda maalesef şehirlerimizin dokusu kalmadı. Eskiden bir şehirden bir şehre geçtiğinizde orasının ayrı bir şehir olduğunu hissederdiniz. Şimdi fotokopi düzeninde bir görüntü sergiliyorsunuz. Bunun da bir cazibesinin kalmadığını düşünüyorum. Özellikle yabancı turist açısından hiçbir cazibesi yok. Onlar eskiyi koruyan, dokusu daha samimi olan ortamları seviyorlar. Biz de ülke olarak bu hatayı çok yaptık. Turizmde de aynı şekilde fotokopi düzeninde aynı oteller yan yana. Bence burada daha butik, mikro bir proje geliştirilirse bu önümüzdeki dönem Türkiye genelinde de farklı örnekleri oluşturabilir.”

MÜFTÜOĞLU NE KATABİLİR?
Çığ, belediye başkan adayı Buket Müftüoğlu’nun, bu konumda şehre katabileceklerine yönelik soruyu da yanıtlayarak, şunları kaydetti:
“Kendisini 30 yılı aşkındır tanırım. Buket hem şehir çalışmaları hem dünya vizyonu olan bir insan. Aynı zamanda da bu şehrin bir evladı, burayla çok özdeşleşen bir yapısı var. Burada başaralı olabilmesi için kendisine tavsiye ettiğim anahtar iyi bir takım, iyi bir ekip ve şeffaflık. Yaptığı her işte şeffaf bir yapının denetlenebilir bir yapının olması gerekir. Bunu başarabilirse zaten sürdürülebilir bir şey olacak.

SEVDASI, ENERJİSİ, SAMİMİYETİ VAR
Bu bir bayrak yarışı, kısmetse bu dönem kendisi bu bayrağı alıp bir yerlere götürecek. Bu sevdası var, enerjisi ve samimiyeti var. Yeter ki burada seçildiği anda iyi bir profesyonel ekibin, liyakatin ön planda olduğu sağlıklı bir yapının organize olmasını sağlayabilsin. Başarı ekiple gelir, kimin ekibi iyiyse, kimin organizasyonu iyiyse o zaten başarılı oluyor. Liderin de yapması gereken işinde iyi olanları sisteme dahil etmesi. Bu süreci doğru inşa edebilirse zaten örnek bir model olacak. Bir de gelenekleriyle, batının ve gelişmişliğin vizyonunu bilimsel olarak taşımaya yeterli bir yapısı olduğunu düşünüyorum.”

MÜFTÜOĞLU’NA KATKISI NE OLACAK?
Profesyonel bilgi ve birikimİ çerçevesinde yönetim ve yatırım üzerine, çözüm ortaklarıyla birlikte Müftüoğlu’na ‘bir arkadaşı olarak’ destek olmaya çalışacağını ifade eden Ahmet Fahri Çığ, “Doğru insanlarla bir araya getirmek konusunda kendisine çok katkım olur diye de düşünüyorum. Her şeyin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu ketin bu güzel şehrin farklı bir yüzü olacağına, yapacaklarıyla da model teşkil edeceğine inanıyorum. Ona inandığım için bu günde yanına gelip hem kendisiyle dertleşmek hem de bilgi birikimimden bir takım şeyleri paylaşmak istedim” diye konuştu.

MÜFTÜOĞLU; SAMİMİYET VE DÜRÜSTLÜK
CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu da, Çığ ile uzun yıllara dayalı dostluklarının olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
“Güzel insanlar biriktirin sözü bu hayatta kampanyamızın bir parçasıydı. Ahmet Fahri Çığ, profesyonel başarısının ötesinde benim kalbine hayran olduğum güzel insanlardan bir tanesi. Çığ’ı ‘koşulsuz destek vermeye’ ve ‘kendi birikimlerinin sınırsız kapılarını açmaya’ sebep olan tek şey biliyorum ben bu hayatta; o da samimiyet ve dürüstlük. Ahmet bunları, şeffaflığı gördüğü zaman elinden geleni ardına koymayacaktır. Son 7 aydır Rusya’nın önde gelen en büyük 5 firmasından birinin Türkiye, Avrupa ve Orta Asya yönetim ve yatırım danışmanı. Bu danışmanlığı dünya çapında çok kıymetli bir görev, bahsettiğimiz firmanın 50 milyar dolara yakın bir cirosu var. Zaten konu sevgili Ali Şen’in (eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı) ‘gerekirse gider Putin’le masaya otururuz, bu Kırım-Ereğli limanı konusunu Nisan-Mayıs gibi çözeriz’ demesiyle ve bunun haber yapılmasıyla başladı. Sevgili Ahmet beni aradı ve ‘bu seyahat sırasında mutlaka bilgim olsun, biz de firma olarak katkı sağlarız’ dedi. Bu bağlamda yapılabilecek çok şey olduğuna inanıyorum. Ben de şeffaf, dürüst olunduğunda ve doğru insanlarla yola çıkıldığında kaynakların sonsuz ve sınırsız olduğuna inanıyorum. Bizim doğup büyüdüğümüz günlerdeki o sosyal, kültürel, dayanışma içeren, kavgasız ve refah düzeyi Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden üstün olduğu günlere geri gelebilmesi için, bu olgunluk dönemimde yerel yönetimlerde görev alıp özlediğimiz Ereğli’yi geri getirmek istiyorum.”

Yatırım ve Yönetim Danışmanı Ahmet Fahri Çığ’ın Bozhane Kafe’deki sohbet toplantısına, eski CHP İlçe Başkanlarından Yaşar Balcı ile bazı işadamları, esnaf ile partililer katıldı.




Bu sayfayı yazdır

1.12.2018 19:25:45

Bu haber 3252 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
03.12.2018 12:50:30
Erol Güneş diyor ki;

Sırtını Erdemire yaslayıp yan gelip yatan osmanlarla bu projenin ufkuna sahip osmanları tespit etmek lazım




Şu anda 37 kişi online
Toplam ziyaret : 76.043.825

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri