(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖĞRETMENEVİ'NDE TOPLANDILAR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Köyde kanalizasyon sorunu varsa sağlık sorunudur” dedi.

Çorumluoğlu, İçişleri Bakanlığı talimatıyla ilçe merkezi ve köy muhtarları ile Öğretmenevinde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, göreve başlamasının ardından 30’un üzerinde köyü gezdiğini, bu ziyaretlere devam edeceğini söyledi.

B utür ziyaretlerin, yerinde tespit açısından faydalı olduğunu anlatan Kaymakam Çorumluoğlu, şöyle dedi:

BUNUN VEBALİ BANA!

“Benzer toplantıyı göreve başladığımın ilk günlerinde benzer uygulamayı almıştık. Önceki uygulamalarda, muhtar arkadaşlarımızdan taleplerine ilişkin görüşlerini de almıştım, çok titiz ve uzun yazmışlar. Bu işin özeti bellidir. Şimdi kanalizasyon sorunu var, öncelikli sorun olarak çocuk parkı yazılmış. Köyde kanalizasyon sorunu varsa sağlık sorunudur, çocuk parkı yine de yapılır.

İlk toplantıda da söyledim; 'Bugün Kaymakam, müdürler, komutan gelecek' diyerek vatandaşı 2 saat önce toplayıp eziyet haline getirmeyin. Bunun vebali bana millet bana içinden laf söylüyor. Saat kaçta ise o saate yakın bir zamanda toplayın.”

ACI OLAYA DEĞİNDİ

Kaymakam Çorumluoğlu, dün, bir iş merkezinin 6. Katından atlayarak intihar eden genç kızın ölümüne çok üzüldüğünü dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu olay, idarecilik yaşantımdaki en üzücü hadiselerden biridir.  Benim de iki evladım var, siz çocuğumu benim kadar tanıyabilir misiniz? Çocuğunuzu koruyacaksınız. Çocuklarımıza, ailemize sahip çıkmak önemlidir. Yemek bitiyor, çocuk, anne ayrı tarafa geçiyor, telefonunu açıyor, baba da kahveye okey oynamaya gidiyor. Ondan sonra ‘bizim çocuk niye okumadı, bizim çocuğun başında buğran var, psikolojik bunalımda’ deniyor. Bu herkesin başına gelebilir. Ama bunun gelmemesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Biz millet olarak kendi yaşantımızı, İslamiyet'i, eski anne-babalarımızın yaşantılarını iyi incelesek, bunların hiçbir tanesi bizim başımıza gelmeyecek.”

KAVGADAN SONUÇ ÇIKMAZ!

Konuşmasında, aynı  çevrede yaşayan insanların zaman zaman kavga ettiklerini, bunun ise doğru olmadığına dikkat çeken Çorumluoğlu, şunları söyledi:

“Avrupa'yı takip edelim, tamam edelim. Avrupa'da bankamatik var, internet bankacılığı var, cep telefonu var tamam. Sen yandaki komşunla konuşamıyorsun kavgalısın, üst kattaki apartmanla kavgalısın, nerde kaldı bizim milletimizin özelliği, örf adeti nerede kaldı, yok. Biz bunları yitirdiğimiz zaman bizim o zaman millet olarak çöküşümüz başlar. Biz büyümeye gelişmeye açığız, başaracağız. Bizi biz yapan örf ve adetlerimizden uzaklaşmayacağız. Köylere gidiyorum daha ben oradayken o onun bu bunun aleyhinde konuşuyor. Ben bir cümle söylüyorum; arkadaş, öldüğün zaman cenazeni ben, şehirden gelip kaldırmayacağım, bu cenazeyi senin komşun kaldıracak. Neyi paylaşamıyorsunuz? Birlik ve beraberliğimiz her zaman önemli. Bugün de, yarın da önemli olacaktır."

KÜÇÜKLERE TACİZ ARTTI!

Toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu ise ilçe genelinde son dönemlerde küçük yaşta erkek ve kız çocuklarına yönelik taciz ve istismar konularında artış gözlemlediklerine vurgu yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti:

"İlçemiz genelinde şüphelilerin yaş grubu biraz yüksek ama özellikle küçük yaştaki kız veya erkek çocuklarımıza taciz veya istismarda artış görmekteyiz. Muhtarlarımızdan ricamız bu konularda vatandaşlarımızı, velilerimizi, sizlerle görüşmeye gelenleri bilgilendirmenizdir. Bir korku toplumu yaratmak istemiyoruz ama velilerimiz çocuklarına sahip çıkarlarsa sizlerde bilgilendirirseniz en azından Ereğli'mizin adını bu cinsel suçlar anlamında çıkartmamış oluruz. Biz şahısları yakalıyoruz, son 2 haftada 2-3 tutuklamamız oldu. İl ve İlçe Sağlık ile görüştük, konu ile ilgili broşürler hazırlatacağız. Vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz, bilinçlendireceğiz"

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy ise ilçe genelinde 5 bin kişinin okuma yazma bilmediğini belirterek, "Yapılan yoğun kampanyalar sonucunda bin 800 vatandaşımız okur yazar hale geldi. Cumhurbaşkanımız ve değerli eşlerinin himayelerinde yürütülen okur yazarlık seferberliği devam etmektedir” diye konuştu.

Birlikte yemek yenilen toplantıda muhtarlara; talep ve sorunlarını yazılı olarak bildirmeleri istendi. Toplantıya Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ile daire müdürleri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

28.11.2018 16:45:43

Bu haber 1230 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
28.11.2018 20:41:45
BAYRAM ÜSTÜN diyor ki;

kaymakam beyimizi tebriklerim.kanalilasyon sıkıntısı varsa saglık poroblemi var demektir demiş.ormanlı sinitli mah.5.eviz.bazı evlerin tufalet giderleri caddelere akıyor.ormanlı belediyesine bildirdik.3.4.yıldır yapmadı salladı.bizde kaymakamlıga ve daha sonra cimere yazınca kızdı bana ormanlı belediye başkanı.niçin cimere yazdın diye bana laf söyledi mukalalı davrandı.sorunu çözecegi yerde az gitti beni dövecekti.tartaklamaya kalkışmıştı makamına çağırarak.beklemedigim tepkiyle karşılaştım.1.yıldır konuşmuyoruz.




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.305

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri