(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“BU İŞ KAZASI DEĞİL!”

ZONGULDAK

Zonguldak’ın Kilimli İlçesindeki ruhsatsız maden ocağında yaşanan grizu patlamasına ‘iş kazası denilemeyeceği bildirildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, yazılı açıklamasında, Zonguldak Maden Havzasının170 yıllık üretim tarihinde iş kazası sonucu çok sayıda madencinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Son yaşanan olaya 3 işçinin hayatını kaybettiği, 2 işçinin ise yaralı kurtulduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarını başsağlığı ve sabır, yaralı madencilere de acil şifalar diliyoruz. 3 arkadaşımızın hayatını kaybettiği son olaya ne yazık ki iş kazası diyemiyoruz. Çünkü üretim yapılan sözde ocak ruhsatsızdır, iş sağlığı ve güvenliği açısından asgari düzeyde bile önlem alınmamıştır. Ne yazıktır ki benzer kazalar uzun yıllardır yaşanmasına rağmen olaylar sonrasında yapılan denetim ve kontroller aynı disiplinle sürdürülememiştir. Açıkça görülüyor ki bu olay da Devletin ilgili kurumlarının yeterli denetim ve kontrolleri yapamamasından kaynaklanmıştır.

Bölgemizdeki işsizlik sorunu da kaçak ocakların takibi kadar önem arz etmektedir. Yeraltı maden işletmeciliğinin Devlet ciddiyeti gerektirdiğini her fırsatta hatırlatmamıza rağmen böylesi faciaların önünü açan uygulamaların sürdürülmesi doğru değildir. Biz, bu facianın son olmasını temenni ediyoruz.

OLAY

Kilimli’deki ruhsatsız ocakta yaşanan grizu patlaması sonucu işçilerden Evren Cinemre ve Adem Alibaş, ocaktan yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırılmış, mahsur kalan madenciler Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk’ün ise cansız bedenleri çıkarılabilmişti.




Bu sayfayı yazdır

22.11.2018 16:17:50

Bu haber 940 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.943

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri