(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SONSUZA KADAR ANACAĞIZ

EREĞLİ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Yılında ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde de törenlerle anıldı.

Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Anıt’a çelenk koydular.

Atatürk’ün öldüğü saat 09b05’de, 2 dakikalık saygı duruşu sırasında araçlar kornalarını, gemiler ile çevredeki fabrikalar ise sirenlerini çaldı. İstiklal Marşı okunduğu sırada ise geçtiğimiz Genel Seçimlerde Zonguldak’tan Bağımsız Milletvekili Adayı Safiye Orhan Baltacıoğlu’nun ‘asker Selamı’ verdiği görüldü.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Salih Cem Oral, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, şube yöneticileri, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Gaziler, Eski Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Aday adayları Erol Çivici, Şerif Sertan Ocakcı, Halil Posbıyık, Buket Müftüoğlu, bazı kurum ve kuruluş müdürleri,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul ve daire müdürleri, öğrenciler, askeri erkan ile kalabalık vatandaş katıldı.

HÜSEYİN TATOĞLU’NDA DUYGUSAL ANLAR

Büyük Önder’in anma programı ise Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirmesiyle, Karadeniz Ereğli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda saygı duruşunda bulunuldu, okul öğrencilerinin işaret dili ile birlikte İstiklal Marşı okundu.

Okul Müdürü Uğur Yağmur, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, Büyük Önder’in , vatan severliği ve milliyetperverliğiyle dünyaya örnek insan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu  olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Atatürk; ülkenin zor koşullarında yetişmiş, kurtuluş çarelerini kesin bir biçimde ortaya koymuş, sonunda da kurtuluşu gerçekleştirmiş bir vatan evladıdır. O, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını istemiş, bu uğurda çaba harcamış bir Devlet adamıdır. Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de göğsünü düşman mermisine siper etmiş, Yunan’ı Ege’de denize dökmüş ünlü bir asker, bir komutandır. O Anadolu insanının birliğini ve bütünlüğünü sağlamış bir önderdir. O, artık bir matem, bir acı, bir kayboluş değildir. Onun izinden gitmek ve ilkelerini hayata geçirmek en büyük amacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle 80 yıl önce ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

Okulun Edebiyat Öğretmeni Berin Baydan’ın, “Anılar ile Mustafa Kemal” adlı sunumu sırasında yaşanan duygu yükü, okul öğrencilerinin “Selanik’ten Cumhuriyete” isimli oratoryosu ise salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.

ALTERNATİF TÖREN

Diğer yandan, Atatürk Anıtı önündeki resmi törenin ardından, CHP ile birlikte bazı dernekler alternatif çelenk koyma töreni düzenlediler.

Anıt’a çelenklerin konulmasının ardından konuşan CHP İlçe Başka Vekili Sevdekar Aras, Büyük Önder’i ölümünün 80. Yılında bir kez daha saygı, özlem ve minnetle andıklarını söyledi.




Bu sayfayı yazdır

10.11.2018 13:00:01

Bu haber 2790 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 30 kişi online
Toplam ziyaret : 76.045.571

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
816 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri