(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UZUNMEHMET ANILDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde,  “8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür’ün Bulunuş Günü” dolayısıyla tören düzenlendi.

Kestaneci Mahallesindeki Uzunmehmet Anıtı’nda düzenlenen törende çelenk bırakıldı, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, burada yaptığı konuşmada,  Türkiye’de, doğal kaynakların kullanılmasını, yabancı güçlerce uzun yıllar engellendiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

“Bir ülke olarak gelişmek istiyorsanız, hedefimiz en gelişmiş 10 ülke arasında bulunmaksa bunun birinci kuralı doğal kaynaklarınıza sahip çıkacaksınız. Dışa bağımlılıktan da mümkün olduğu kadar bizim kurtulmamız gerekiyor ve kendi ayaklarımız üzerinde de durmamız gerekiyor. Çünkü ufak bir sıkıntıya girdiğimizde dış ülkelerin bize ne yaptığını son 10 senede çok net bir şekilde gördük. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duran bir ülke ve topluluk olmak zorundayız.  Geldiğim iki aylık süre içerisinde kuruma işçi alınması durumu bana da iletildi. Kaymakamlık olarak biz de bu hususun takipçisi olacağız. Tabi ki konu hakkında ayrıntılı bir bilgim yok; kaç kişi alınacak, nasıl alınacak bunu devletimiz karar verecektir. Ama buradaki işçi kardeşlerimizin haklarını savunma noktasında da o arkadaşlarımıza bizler de yardımcı olacağız.”

UYSAL, ANIT ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, Uzun Mehmet’in ilçe için önemli bir değer olduğunu, gelecek nesillerin de ismini hatırlaması için belediye olarak tüm çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Ereğli belediyesi olarak, uzun yıllar konuşulmasına rağmen mevcut anı alanında çevre düzenlemesinin yapılamadığını dile getiren Uysal, yaptıkları çalışmalarla Uzunmehmet’e yakışır bir alan ortaya çıkardıklarını ifad etti.

DEMİRCİ: TTK’YA İŞÇİ ALINMALI

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Demirci ise konuşmasında kuruma işçi alınması gerektiğini bildirdi. Demirci, alımlarda ise işe alınacak kesimin, maden şehidi aileleri içinden seçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

O KOMPOZİSYON DUYGULANDIRDI

Konuşmaların ardından ise daha önce güne ilişkin düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilerden Gülselen Aydın şiirini, Rabia Akçay ise kompozisyonunu okudu. Akçay’ın “Karanlıktan gelen aydınlık” adını verdiği yazısı, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Bu sırada, pek çok kişinin gözlerinin dolduğu görüldü. Protokol üyeleri, yanlarına çağırdığı Rabia Akçay’ı yazısından ötürü tebrik etti.

Tören, öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ile son buldu.




Bu sayfayı yazdır

8.11.2018 13:29:39

Bu haber 1098 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.113.522

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
232 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri