(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ MÜTHİŞ BİR YER !

EREĞLİ

Uluslar arası Rotary 2430. Bölge 2018-2019 Dönem Guvernörü Nuri Altan Arslan, “Türkiye’de bir çok yardım derneğinden Rotary’i ayıran en önemli şey, sahip olduğu ağdır” dedi.
Arslan, Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Başkanı Eray İlhan’ın daveti üzerine geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de, “Fikri Kapan’la Burada konuşalım” özel programının canlı yayın konuğu oldu.
Kapan’ın sorularını yanıtlayan Arslan, rotary Kulübüne üyeliğin ‘referans’ gösterilmek şartıyla olduğunu belirterek, “Siz mesleğinizde iyiyseniz, iyi bir yer kaptıysanız, ahlaki değerleriniz yüksek, aile bağlarınız kuvvetliyse bir gün gelir çevrenizdeki Rotary kulüpleri tarafından biri size ‘Roteryan’ olmayı teklif eder” diye konuştu.
Rotary üyesi olmayı istemesindeki önemli etkenin, kulübün yaptıkları ve kendi yapmak istediklerini anlatabilmek olduğunu vurgulayan Arslan, şunları söyledi:
“Günün şartları her zaman için değişiyor. Hem ulusal, hem de uluslar arası manada Yaptığımız işleri anlatabilmek, bir şekil vermek, kafanızda canlandırmak çok kolay mümkün aslında.
Geçen hafta Mersin’den çok yeni bir şey öğrendim. Çocuklar doğar doğmaz topuğundan kan alırlar. Bu uygulamanın il kez Mersin’deki Toros Rotary Kulübümüzün katkılarıyla topuk kanı alınmaya başlanmış. Tıpkı Akdeniz Anemisinde olduğu gibi…

ROTARY’NİN FARKI
Türkiye’de bir çok çok yardım derneğinden Rotary’i ayıran en önemli şey, sahip olduğu ağdır. Şöyle bir şey düşünün: Ülke genelinde yaklaşık 250 Rotary Kulübü’ne sahibiz. Bizim içerisinde bulunduğumuz 2430 koduyla belirlenen bölge - ki 8 ülkeli bölgenin 5 ülkesinde örgütlüyüz- bu örgütlerle beraber 94 kulübe sahibiz. Zira Dünyada da 200 farklı coğrafyada 36 bin adet Karadeniz Ereğli rotary Kulübü gibi kulüp var. Dolayısıyla çok kısa sürede, birlikte,kolektif hareket ederek problemlere çözüm bulabiliyoruz. Tıpkı, çocuk felcinden olduğu gibi…

KENDİ AİLEMİZDEN İNSANLAR SAYARIZ
Siz eğer bir akbabanız, hemşehriniz Newyork’ta yaşıyorsa, bu ülkeye gittiğinizde ilk çalacağınız kapı yakınınız olacaktır. Böyle baktığınızda biz, rotaryenlerin hepsini kendi ailemizden insanlar sayarız. O rozeti takan insanların hepsinin ahlaklı, dürüst, iyi niyetli insanlar olduğunu kabulüyle başladığımızdan, doğal olarak farklı bir yere gittiğimizde bir sıkıntıyla karşılaştığımızda en uygun davranış modelinin ne olacağını ölçmek istediğimizde, doğal olara yakınımızı, rotaryenleri buluyoruz. Tabi ki önce varsa hemşehri ve akrabalarımızdır.

ROTARYEN OLMAYANLAR DA FAYDALANIYOR
Rotary vasıtasıyla her yıl 8 bine yakın genç ülke değiştiriyor. Burada aranan şey akademik başarı değil, burada aranan şey, gidecek gencin, ülkesini, kültürünü temsil yeteneğidir. Ülkemizin kültürel değerleri, atamız veya sahip olduğumuz tarihi değerler hakkında ne kadar bilgili? Bunlar bizim çocuğumuzun akademik bilgisinden çok daha kıymet verdiğimiz şeylerdir. Ülkemize gelen yada gönderdiğimiz bu gençler aslında büyük oranda rotaryen olmayan ailelerin çocuklarındandır. Ereğli’de de birçok gencimiz ağırlandı, hala ağırlanıyorlar.”

YABANCI GENÇLERİ ‘ATATÜRK’ BİLGİSİ
Kapan’ın, Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü’nce gerçekleştirilen ‘Cumhuriyet Balosu’na katılan yabancı ülkeden gelen gençlerin, Atatürk’ün ne kadar tanıdıklarına şahit olduğunu söylemesi üzerine Guvernör Arslan da, “Atatürk bir dünya lideri, gelen genç konuklara bunu biz öğretmesek de muhakkak onlar bilerek geliyorlar. Çünkü Atatürk’ün dünyanın her yerinde biliyorlar. Atatürk, bilinmeyecek bir lider değil” dedi.

GUVERNÖRÜN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Guvernör olabilmek için üç şartın yerine getirilmesi gerektiğini anlatan Arslan, şunları söyledi:
“Aslında çok kritik bir şekli yok. Aslında biz Uluslar arası Rotary’nin temsilcisiyiz. Kulüplerin sağlıklı büyüyebilmesi, projelerini sağlıklı yapabilmeleri için onlara bir rol model olmaya çalışan, onlar üzerinde bir hakimiyet kurmaktan öte işlerini halka dokunmak için sağlıklı, daha heyecanlı yapabilmeleri için onları motive etmeye çalışan kişileriz. Guvernör olmak için üç temel şart var. Birincisi tam yıl kulüp başkanlığı yapacaksınız. – Kir her roteryen, başkan olacağını bilerek kulübe girer. İkinci şart 7 tam yıl bir veya birden fazla Rotary Kulübünün üyesi, üçüncüsü de aday olmanız gerekir. Buradaki sorumluluğumuz, zaman zaman yol açıcı, biriktirdiğimiz, Rotary hayatında öğrendiklerimizi aktarmak, yol açıcı önerilerde bulunmak. Onların projelerine destek vermek ve birlikte zaman dilimini mutlu geçirme derdindeyiz.”

EREĞLİ MÜTHİŞ BİR KENT
Kapan’ın, Ereğli ve Ereğli rotary Kulübü’nü sorduğu 2430. Bölge Guvernörü Nuri Altan Arslan, “Ereğli müthiş Bir Kent” sözleriyle başladığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“Ereğli, Türk sanayisinin kalbi, bunu kabul etmek lazım. Lokomotif sektörümüz olan inşaat sektörünün kalbi, ithalat, ihracatın kalbi ve önemli bir sanayi kenti. Bununla birlikte önemli bir turizm ve tarım kenti. Ereğli’deki arkadaşlarımız da çok heyecanlılar. Ereğli; Osmanlı Çileği, Erdemir gibi kendi başına markaları olan Karadeniz Kentidir.

DÜNYA ROTARY’SİYLE ENTEGRELER
Ereğli Rotary’deki arkadaşlarımız da gayet başarılılar. Rotary’inn yan ısıra Rotaract ve interact olmak üzere 3 kulübümüzle de insana dokunan, insanın içini ısıtan projeler üretiyoruz. Arkadaşlarımız bir birleriyle son derece kenetlenmiş durumdalar. İnsana dokunmak için farklı neler yapabiliriz diye düşünüyorlar. Dünya Rotary’siyle çok entegre vaziyetteler. Ereğli, çeşitli ülkelerden gençlik değişim öğrencisi ağırlıyor. Uluslar arası projelere imza atıyorlar. Diğer Rotary Kulüpleriyle birlikte, Rotary Vakfı’nın da imkanlarını kullanarak projeler üretiyorlar. Aslında Ereğlililer, Rotary’nin her noktasından damıtarak, çok güzel ve temiz faydalanıyorlar, bize fayda sağlıyorlar, liderlik yapıyorlar.”

ROTARY’DE AİLENİN KATKISI
Roteryen olduğunuz günden itibaren sistem sizi, karınız yada kocanızla ve çocuklarımızla beraber tanımlıyor. Burada sadece eşleri değil, çocuklarımızın da helalliğini almamız lazım. Çocuklarda faydanın farkındalar. Onlar da insana dokunmaktan, sosyal sorumluluk yapısı içerisinde büyüyorlar. Onlar da hayata dair çok değerli şeyler öğreniyorlar.”

BETİGÜL CUMHURİYET KADINI
Kapan’ın Cumhuriyet Balosu’nda, Rotary Dönem başkanı Eray İlhan’ın gayretlerinin yan ısıra eşi Betigül İlhan’ın gayretini, mücadelesini gördüğünü hatırlatması üzerine Güverner Arslan, “Betigül bir Cumhuriyet Kadını. Cumhuriyet Kadınından başka şey beklenemez. Hele ki Cumhuriyeti kutluyorsunuz, nasıl arkada kalır? Nasıl o işe kalbini koymaz. Burada Betigül’e de çok sevgilerimi iletiyorum” dedi.

BEN DE, ERAY DA ÇOK ŞANSLIYIZ
Bu yıl gerçekleştirdikleri projelerden de bahseden Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:
Bu yıl çök önemli bir projemiz olacak. Bir parçası da muhtemelen Ereğli olacak. Anadolu, Marmara ve Ege olmak üzere ülke genelindeki 3 Rotary bölgemiz var. 2420 kodlu Marmara Bölgemizde bir de Bahçeşehir Rotary Kulübü var. Bu kulübümüz son 8 yıldır Bandırma Vapuru’nun rotasını izleyerek Samsun’a gidiyor ve her 19 Mayıs sabahı Samsun’da oluyor. Eray da (İlhan) ben de çok şanslı Rotaryenleriz. 100. Yılların en güzeli bize düştü. 19 Mayıs 2019, Atamızın Samsuna çıkışının 100. Yılı. Muhtemelen bu sahilden de oraya giden teknelere destek olacaktır. Ereğli’den geçiş tarihinde ilçe halkını teknelere destek vermeye davet ediyoruz.
Yılın tema ve logosunu Dünya Başkanı belirliyor. Bu yılın teması ise bence tüm zamanların teması. Çünkü Rotary her zaman ‘İlham Kaynağı’ olmuş bir kurumdur. Ben de dönem guvernörü olmadan evvel arkadaşlarımıza ‘sınırsızca’ insana dokunmak, sınırsızca iş yapmak, kulüpler, bölgeler arasında sınır tanımadan insanlara dokunmak gibi bir ilham vermeye çalıştım. Memnuniyetle görüyorum ki, onlar da, bu verdiğim bu ilhamla başkalarına doğru kaynak oluyorlar.”

BİRLİKTE YEMEK YENİLDİ
Programın ardından, Arslan ile kapan ve Rotary Dönem Başkanı İlhan, Dönem Sekreteri Aykut Ateş birlikte stüdyoda hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Daha sonra Bozhane mevkisindeki doğa balık lokantasında, gazeteciler Doğan Gönüllü, Fikri Kapan ve Sinan Kabatepe ile yemek yiyen Arslan, bura da soruları yanıtladı.
Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü öncek idönem başkanlarından İskender Özer ve Roteryan Mehmet Can Kutayer'in de katıldığı yemeğin ardından birlikte fotoğraf çektiren Arslan, gün içinde Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu başta olmak üzere, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve çeşitli oda, dernek ziyaretlerinde bulundu. Arslan'a, Uluslararası Rotary 2430. Bölge Guvernör Yardımcısı Aydoğan Tekin, İlhan ve Ateş de eşlik etti.




Bu sayfayı yazdır

5.11.2018 18:32:43

Bu haber 1490 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.157

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri