(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ADAYLAŞIR YADA ADAYLAŞMAM..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu, 2009’da, eski Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın partiye geçmesini sağlayan biri olduğunu hatırlatarak, “O tarihte, parti kültürünü bilen, ‘Altı Ok’ ilkelerine gönülden bağlı, gerçekten kalbi soldan atan 10 genç Meclis üyesiyle muhalefette kalmayı tercih ederdim” dedi.
Müftüoğlu, CHP İlçe Binasının balkonundan yaptığı konuşmada, ilçenin Yalı Caddesinde doğduğunu, ülke ve dünya çapında ticari ve sivil toplum kuruluşlarında başarıl çalışmalar yaptığını, bunlarda da ‘Ereğli’de doğmuş, büyümüş ve liseyi tamamlamış bir genç kız olmanın’ büyük izleri olduğunu söyledi.
Babası merhum Tuncer Müftüoğlu ile amcası Gencer Müftüoğlu’nun Demokrat Parti kökenli olmalarına rağmen, kendisinin ise ilk oyunu CHP’ye kullandığını hatırlatan Müftüoğlu, şöyle dedi:
“Bugün 51 yaşımdayım. Siyaset yapma sebebim doğal, içten, kolektif spor yapan ortak başarıdan mutlu olan, sevdiği insanların mutluluğundan mutlu olabilen, mutluluğu paylaşabilen, başarının biz şemsiyesi altında insanlar aktarabilen kişilerinde politikacı olabileceğini göstermek içindi. 30’lu yaşlarda girdiğim siyasette, yıllardır ortaya koymak istediğim ve insanlara ispat etmek istediğim tek bir şey var. Birilerini aldatmadan, kandırmadan, birilerin adamı olmadan, delege ağalığı yapmadan, doğruyu söyleyen, paylaşan, ortak başarıdan mutlu olan insanlar da siyaset yapabilir. Sırf bunu ispat etmek için, karakterime çok uymayan, beni zaman zaman çok zorlayan bu siyaset arenasında var olmaya çalıştım.

VERİLMEYEN 9 OY ZONGULDAK’TANDI!
2008’de, 1230 delegenin 1221’inin oyunu alarak rekor oyla Parti Meclisi’ne (PM) seçildim. Çok acı bir şey, oy alamadığım 9 üyenin Zonguldaklı olduğunu genel merkezimiz tespit etti. O Dönem Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın ricasıyla, örgütümü, Zonguldak’tan İstanbul’a taşıdık. Çok üzüldüm, içime attım. Ama ben, ‘taş atana ekmek at’ düsturuyla büyümüş bir evladınız olarak, dönemin genel başkanıyla tam 4 kez Karadeniz Ereğli’ye geldim. Ve Ben Zonguldak Parti Meclisi Üyeliği yaptım.”

POSBIYIK’A AĞIR SÖZLER!
2009’daki PM Üyeliği döneminde, eski CHP Ereğli İlçe Başkanlarından Bayram Gürkan’ın baskısıyla eski Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın CHP’ye geçişini sağladığını anlatan Buket Müftüoğlu, şunları kaydetti:
“2009’da sevgili akrabam Bayram Gürkan’ın büyük baskılarıyla, dönemin Anavatan’ı bırakmış, Demokrat Parti’den Milletvekili adaylığı yapmış Belediye Başkanını partiye davet ettik. O tarihte, parti kültürünü bilen, ‘Altı Ok’ ilkelerine gönülden bağlı, gerçekten kalbi soldan atan 10 genç Meclis üyesiyle muhalefette kalmayı tercih ederdim. Bunun gerçekten son hamlem olduğunun altını çizmiş olayım. Çünkü siyaset, popülist değerlerle yapıldığında- bugün ülkenin 500 milyar dolar borcu var- sadece günü kurtarma adına, sadece o an, o belediyeyi almak adına yaptığımız hamleler, bize daha sonra aynada kendi yüzümüze bile bakmayı utandıracak hikayeler yaşatıyor maalesef. Dolayısıyla temiz, sarih ve net tavırlarla siyaset yapıldığında ülkelerin de şehirlerin de, bölgelerin de coğrafyaların da kurtulmaması mümkün değil.
Dünyanın her yerinde sağ iktidarlar istisnasız, emeği, hoşgörüyü, insan azmini maalesef maniple eder ve büyük yaralar, darbeler bırakır, sol iktidarlar gelir ve ahlakı temizlemekle, ve borçları denemekle günlerini geçirirler.
Bugün, popülistçe kazandığımız ama adını ‘CHP’li koyduğumuz Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni, aradan sadece bir dönem sonra, sadece 400 oyla değil, Belediyeyi aldığımız zamanki, 12 bin oyu kaybederek, 11 bin 600 oyu geride bıraktık. Bu kaybettiğimiz 11 bin 600 insan aptal da, biz mi akıllıyız?

BAŞINIZI YASTIĞA KOYUN VE DÜŞÜNÜN!
Adaylaşır yada adaylaşamam ama bu akşam eve gittiğinizde, başınızı yastığa koyduğunuzda düşünmenizi istediğim tek bir şey var. Söylediğimiz popülist siyasi yalanlar ayada manevralara o an için kendimiz inanıyor olabiliriz. Ama devamında, o partiden bu partiye, koşturan, gezen, günü kurtaran, günü kurtarırken eksiklerinizden yada ihtiyaçlarınızdan sebep sizi yanınıza alan insanlar evlatlarınıza ve gençlerinize doğru gelecek bırakmayacaklar. Siyaseti yapamadığım, politik davranamadığım doğru. Bir tek söylemek istediğim şu ki; Ben bu şehirde, büyüdüğüm değerlere gerçek bir sosyal devlet, gerçek bir üniter yapı ve gerçek bir sol bakışla büyüdüğüm bu memlekete tekrar hizmet etmek istiyorum.”
Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu’nun, gözlerinin yaşla dolduğu görüldü.
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP Ereğli İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, CHP Alaplı İlçe Başkanı Ahmet Tosun, partililer ile vatandaşları izlediği toplantıda, CHP’den aday adayları Erol Çivici ve Emin Semih Özkök ile hatıra fotoğrafları çektiren Müftüoğlu, partililere ve vatandaşlara birlikte karanfiller attılar.




Bu sayfayı yazdır

3.11.2018 18:04:11

Bu haber 2918 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (14)
06.11.2018 17:32:37
Baran diyor ki;

Buket hanımın sadece seçim zamanları özellikle kendi menfaati olduğu zaman Ereğli'de bulunması, görülmesi ben Ereğli'de doğdum ben Ereğliliyim demesi beni çok garipsetiyor, düşündürüyor...
06.11.2018 13:23:59
HÜLOĞĞĞĞ diyor ki;

Bir AK Partili olarak seçime girecek adayları şimdiden başarılar diliyorum,umarım kazanan EREĞLİ'miz olur.
06.11.2018 00:27:38
ZAFER POYRAZ diyor ki;

CAMDAN DEĞİL CANDAN DOSTUM CANIM KARDEŞİM FİKİRDAŞIM SAYGI DEĞER ÇOK SEVGİLİ SAYIN BUKET MÜFTÜOĞLU SENİNLE ONUR DUYUYORUM. İYİ Kİ VARSIN. YOLUN YOLUMUZDUR YOLUMUZ AÇIK OLSUN.REFERANSIN OLDUĞUNA YÜREKTEN İNANDIĞIM ONURLU OMURGALI DİK DURUŞUNLA BAŞARACAĞINA OLAN İNANCIM EKSİKSİZ VE TAMDIR.
05.11.2018 10:31:21
Gönül ercan diyor ki;

Yolun acık olsun 🙏🙏🙏🙏
05.11.2018 00:42:39
coşkun yılmaz diyor ki;

vatandaş rumuzlu evvelakıllı 2009 daki seçmen sayısıyla 2014'teki aynımı.size diplomayı bakkaldanmı veriyorlar.2009'daki seçmen sayısı 62 bin 2014'te 79 bin asıl sen konuyu saptırma..partisiz vatandaş rumuzlu arkadaş sanada şunu söylim bu halk 4 dönem halil beye her türlü desteği verdi 4 dönem belediye başkanı yaptı.ölene kadar belediye başkanı olacak diyebirşey yok.mahallelere su getirdi sahil şeridini yaptı festivaller yaptı bunlar çok güzel şeyler bunları reddeden yok zaten ama hayat bunlardan ibaret değil ona bakılırsa hüseyin uysalda çöplüğü kaldırıyor, arıtma tesisininin kurulmasında büyük emekleri var 3 liraya içeceğimiz çayı hüseyin uysal sayesinde 1 liraya içiyoruz bunabakarsan hüseyin uysalında ikinci dönem istemeye hakkı vardır saygılar.sürekli posbıyık isminin anılması cumhuriyet halk partisine yıllarını verenlere büyük saygısızlıktır.
04.11.2018 12:49:00
Vatandaş diyor ki;

2009 da chp 29.742 oy 2014 de chp 29,735 oy almıştır. işkembeyi kübradan atmayın. chp oyları genel seçimlerde azaldı doğru. kim azalttı? Ünal demirtaş ve deniz yavuz yılmaz olabilir mi? O zaman belediye seçimleri yoktu beyler. Lütfen konuları saptırmadan doğruları yazın buralara
04.11.2018 12:31:44
Mustafa Düzgün (TOKAT) diyor ki;

Sevgili Buket hanım, konuşmanızı izledim ve popülist yaklaşımı reddeden yapınızfan dolayı vede altı ok ilkesine bağlılığınızfan dolayı sizde kendimi gördüm. Aday yapılırsa ız ve kazanırsanız çok mutlu olurum. Saygı e selamlarımı sunarım.
04.11.2018 10:16:22
Sedat diyor ki;

Bu söylentiler tamamen birilerin ürettiği algı operasyonu dur bu başarırlarsa o zaman CHP kaybetmiş olur
04.11.2018 07:14:55
PARTİSİZ VATANDAŞ diyor ki;

Halil Posbıyık hakkında konuşulunca gerçekten siyasetin çok kalleş bir sistem olduğunu anladım. 1988 yılından beri yerleşik olarak oturduğum Ereğli'de siyaseti de biraz takip ettim. Şimdi düşünüyorum da... Başkanın yetiştirdiği insanlar karşılarına geçip konuşabiliyorlar. Yani Halil Posbıyık Ereğli yi Ereğli yapmadı Bu arkadaşlar yaptı. %54 oy aldığı seçimde kilit oyu % 18 olan CHP mi oyu aldı, yoksa Halil Posbıyık mı aldı.İyi değerlendirin, tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan. Bence Halil Posbıyık ın chp den bugün bile şahsi ve diğer parti oyu fazladır.
04.11.2018 01:59:54
yılmaz diyor ki;

merak etmeyin buket hanım akp posbıyığı düşünmeye başlamış.chp liler olarak biz birlik içinde bu belediyeyi gene alırız.halk hüseyin uysaldan ziyade akp nin gitmesini istiyor o yüzden posbıyık akp ye oy kazandırmaz oy kaybettirir.hem akp nin büyük kısmı posbıyığa oy vermez chpliler zaten oy vermez.chp gene alacak seçimi inşallah.akp posbıyıktan geçsin bence murat sesliyi ne yapsın etsin aday yapsın yoksa seçim falan alamazlar burda tek şansları murat sesli
04.11.2018 00:45:43
ASIM CAKIR diyor ki;

BELEDIYE SECIMLERINDE YENI BIR ADAY GEREKLI POSBIYIK AGBEYLIK YAPMALI VE YENI ADAYI DESTEKLEMELIDIR BELEDIYE REISLIGI MESLEK OLMAMALIDIR.HIRS ILE PARTIYE ZARAR VERMEK CHP YAKISMAZ HALIL BEY BUNLARI IYI BILEN BIRISIDIR YENI ADAYLARI DESTEKLERSE EREGLI KAZANIR
03.11.2018 20:49:23
Vatandaş diyor ki;

Bu kadar aday adayı mı olur Ereğli için ne yapacaksınız, onlardan bahsedin. Trafik sorunu, istihdam sorunu, imar sorunu, otopark sorununu nasıl gidereceksiniz bunlardan bahsedin. Çocukların binalar arasında değil, toprak kokusu alarak büyümelerinden bahsedin. İşsiz insanlar için neler yapacaksınız bunlardan bahsedin. Fabrikalardan, üretim tesislerden bahsedin. Şehir trafiğinin her gün 17.00'dan sonra kilitlenmesinden bahsedin. Çevre yolundan bahsedin. Yeniliklerden bahsedin. Genç nüfusun Ereğli'de nasıl mutlu olacağından bahsedin. Seçimde her adaya başarılar dilerim.
03.11.2018 19:29:10
TUNCAY diyor ki;

BUKET HANIM DOĞRU SÖYLÜYOR.CHP 2009 SEÇİMİNDE YÜZDE 54 AKP YÜZDE 33 ALDI.2014 CHP 40'A DÜŞTÜ AKP 41 OLDU.POSBIYIK YÜZDE 14 OY KAYBETMİŞ HALA KONUŞUYOR BEN EREĞLİYİ KURTARCAM DİYE.SEÇİMİ SEN KAYBETTİN BE.POSBIYIK DIŞNIDA KİM ADAYOLURSA OLSUN TÜRK METAL SENDİKASININ OLSUN POSBIYIĞA SEVMEYİP BAŞKA PARTİLERE KAYAN PARTİLİLER OLSUN HERKESİN OYUNU ALIR.VE SEÇİMİ KAZANIR.
03.11.2018 19:24:43
chpli diyor ki;

cumhuriyet halk partisi posbıyık aday gösterilmez başka partiye geçip oyları bölerse seçimi kaybeder.ve böyle olacak maalesef.posbıyık aday yapılmazsa başka partiye geçer çünkü.geçmez diyen arkadaşlar bu adam anaptan partimize katılmadımı.chp aday yapmayınca tabela partisi demokrat partiden girip chp nin oylarını bölmedimi milletvekilliği seçiminde.4 dönem yaptın be adam yetmedimi.bırakta bu insanların önü açılsın cumhuriyet halk partisi bayrağı tekrar yükselsin ereğli belediyesinde.buket hanımın toplantısında bulundum.diğer aday adayları erol çivici ve semih bey ordaydı.çünkü onlar gerçek partili kendilerini değil partilerini düşünüyor.halil posbıyık sen niye yoktun o açıklamada ? ne erol çiviciye geldin ne semih özkök'e nede buket hanıma.kusura bakma bu saatten sonra adayda olsan chp den sana oy falan vermem ben.başka partiden girip oyları böler akp gene belediyeyi alırsa bu halk senin yüzüne bakmaz onuda bil.buket hanım şuan posbıyığa yakın isimler bile uzaklaşmaya başladı ondan






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.902

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
411 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri