(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜZERİNE ALACAKLARI VAR

EREĞLİ

Türk Metal Sendikası Lideri Pevrul Kavlak, “Bütün halkımızı,yerli malı tüketmeye, bu topraklarda, bizim alın terimizle, göz nurumuzla üretilen ürünleri tercih etmeye çağırıyoruz” dedi.
Kavlak, Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’in Erdemir Salonu’nda, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesi’nin 11. Genel Kurulu’nda 10. Yıl Marşı eşliğinde girdiği salonda atılan konfetilerle birlikte yaklaşık 2 bin işçinin coşkusu ile karşılandı.
Başta Erdemir olmak üzere, Türk Metal Sendikası’nın yetkili olduğu iş yerlerini kapsayan sinevizyon sunumu ardından, işçilerin görüntüleri ve çalışma koşullarıyla desteklenen Türk Metal Marşı dinlendi.
Kavlak, konuşmasını yapmak üzere çıktığı kürsüde, işçinin tezahürat ve sloganları nedeniyle yaklaşık 15 dakika konuşmasına başlayamadı. Birkaç kez tebessüm ederek, susmasını istediği işçilerin susmaması üzerine ise, sloganlar arasında sözlerine başladı.
Kavlak, burada yaptığı konuşmada, kendisinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) AŞ’nin, Erdemir İşçisinin ve sendika Ereğli Şubesinin ayrı bir yeri olduğunu söyledi.
Erdemir işçisinin; kendileri için ‘güven’, Türk Metal için de ‘güvence’ olduğunu savunan Kavlak,
“Sizler aslında, Gösterdiğiniz birlik beraberlikle, Sergilediğiniz dostluk arkadaşlıkla, Ve elbette yazdığınız mücadele destanıyla, Bütün cümle aleme örneksiniz. Sizin varlığınız yeter. Hepinize selam olsun” diye konuştu.

TAT METAL’E DE…
Konuşmasında, sendika üyesi Tat Metal AŞ. Çalışanlarına da seslenen Kavlak, şöyle dedi:
“Değerli arkadaşlar, Sakın kimse gönül koymasın. Biliyorum, Burada Tat Metalciler var. Kora kor mücadele edip örgütlenen Tat Metalciler de var. İşte aslanlar gibi direnen, Direne direne kazanan Tat Metalciler.Bu, sizin aramızdaki ilk genel kurulunuz. Size, Bütün arkadaşlarım adına, 200 bin kardeşiniz adına ayrıca hoş geldiniz diyorum.

ERDEMİR’DEKİ SÖZLEŞME SÜRECİ
Erdemir’deki sözleşme sürecinin Aralık ayı ortalarına doğru şekilleneceğini belirten Kavlak, mevcut haklara yenilerini ilave etmek için çaba göstereceklerini, işçinin yıllık ortalama yüzde 35 vergi ödediğini, bu konuya da çözüm getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
İşçiler için alınan ‘Tamamlayıcı sağlık Sigortası’nı, bu sözleşmede eşler için de aldıracaklarını açıklayan Kavlak, şirketin daha fazla istihdam sağlamaya yönelik atacağı adımlara da destek olacaklarını sözlerine ekledi.

YERLİ ÜRETİME DESTEK
Kavlak, sözlerini, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara getirerek, hükümetin başlattığı ‘yerli üretime destek’ amacıyla, “Emeğine sahip çık, ürettiğini tüket!” sloganı ile kampanya başlattıklarını hatırlatarak, “Bu sloganla, Bütün halkımızı,Yerli malı tüketmeye, Bu topraklarda, Bizim alınterimizle, göz nurumuzla üretilen ürünleri tercih etmeye çağırıyoruz. Halkımıza, Kendi emeğine sahip çık, Kendi ürettiğini tüket diyoruz” diye konuştu.

ERCAN: İDOLUMUZ KAVLAK’TIR
Konuşmasının ardından Kavlak’a, Camdan sürahi ve bardak hediye eden Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan da, yaptığı konuşmada, göreve atandığı süreden, günümüze kadar üyeleri ile eş ve çocuklarına yönelik yaptıkları sendikal çalışmalardan bahsederek, şunları söyledi:
“Başta Sayın Genel Başkanımızın yaygınlaştırdığı sendikal anlayış ve bizlere verdiği destekle, her geçen yıl çok daha iyi noktalara geldiğimize hep birlikte şahit oluyoruz. Sayın Genel Başkanım, sendikacılık konusunda idolümüz olmuştur. Bizlere sunduğu engin bakış açısı vizyonumuzu genişletti. Bizler bulunduğumuz bölgelerde Türk Metal’in bayrağını en üst seviyede taşıyabiliyorsak, bu Genel Başkanımızın bizlere verdiği güven ve sahiplenme duygusundandır.
Ercan’ın okuduğu önerge ile; Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabbaş başkanlığında oluşan Divan Kurulu ile devam eden genel kurulda Saygı Duruşunda bulunuldu.
Genel Kurulu, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, eski Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Zonguldak Kömür Spyor Başkanı Süleyman Caner, Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübü 2. Başkanı Halil Bozkuş, Türk Metal Sendikası’nın çeşitli il ve ilçelerinden gelen şube başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Malül Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin, Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, METAL-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir, çok sayıda sivil toplum kuruluş başkanları izledi.




Bu sayfayı yazdır

3.11.2018 16:45:00

Bu haber 1770 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.845

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
411 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri