(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EMEKLİYE AYRILABİLİR!

ZONGULDAK

Mülkiye başmüfettişliğine atanan eski Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, bu tür atamalardan Devletin zarar gördüğünü savundu.

Çınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş tarafından organize edilen ‘Veda Yemeği’nde yaptığı konuşmada, geliş ve gidişlerdeki bu tür organizasyonlara da karşı olduğunu söyledi.

Görev aldığı yerlere genellikle geç saatlerde geldiğini, ayrılışlarda ise sabahın erken saatlerinde gitmeyi tercih ettiğini anlatan Çınar, “Bu bir yöntemdir. Bir merasim olmasın diye davullu zurnalı karşılama olmasın diye böyle yapardım” dedi.

ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMELERE TEPKİ NİTELİĞİNDEYDİ!

Çınar, İçişleri bakanlığınca hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘olur’ bulan Valilerin yer değişikliğini içeren kararnameye ilişkin tepkisini de ortaya koyan Çınar, şunları söyledi:

"Bu kararname Türkiye'nin olağan, rutin, çok ve her valinin yaşadığı işlerden biri. Bu böyle ama doğru işlerinden değil. Beni almalarından asla konuşmuyorum. Genel bir sistem eleştirisi yapıyorum. Bundan Devlet millet zarar görür. Sadece vali kararnamesi değil, bütün bu tür değişiklik atamalardan bahsediyorum. Bir vali şehre gelince zaten 2-3 ay ‘hoş geldin’ gibi merasimlerle geçiyor. Nefes alamıyor. Sonra sanayi etrafı tanıyacak derken 8 ay gidiyor. Şehri görüp kapasitesini anlayıp hamle yapacağı daha depara kalkacağı dönemde görevden alınması büyük bir zaman ve insan israfı. Bunu lütfen kendimle ilgili algılamayın. Ben her meydanda rahat konuşan bir adamım. Şu an mevzu bu olduğu için bunu söylüyorum."

KALMAM İÇİN ÇABA GÖSTERDİLER

Bazı çevrelerce, “görevden alınmasında siyasi basık” şeklide söylemlerin doğru olmadığını açıklayan Çınar, “Bunu net söylüyorum. İktidar partisinin il başkanı da burada. Ben il başkanımız ve milletvekillerimizden en ufak nezaketsizlik görmedim. CHP milletvekillerimizden öyle. Son derece nazikler. Benim burada kalmam için ilgili makamlara ilettiklerini de ben biliyorum. Bu yüzden hak geçmemesi için bunu burada söyleme ihtiyacı duydum" diye konuştu.

Vali Çınar, konuşmasında emekliye ayrılmayı düşündüğünü sözlerin ekledi.

Diğer yandan, ugün illden ayrılan Çınar'ı, Valilik binası önünde kalabalık topluluk uğurladı. Çınar, uğurlama sırasında ise kimseye kırgın olmadığını belirterek, "Devlete kırgınlık olmaz" şeklinde konuştu.




Bu sayfayı yazdır

2.11.2018 12:24:01

Bu haber 1309 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
02.11.2018 21:07:40
ASIM CAKIR diyor ki;

DEVLETE KIRGIN OLUNMAZ COK DOGRU VALI BEY AMAAAAAA DEVLET DEVLET OLURSA TABIKI ESENLIKLI BIR YASAMIN OLSUN SAYGILAR




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.109.448

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri