(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HER ZAMANKİNDEN KALABALIK...

EREĞLİ

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılı; Cumhuriyet Bayramı, ülke genelined olduğu gibi Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde de coşku ile kutlandı.

TEBRİKLER İKABUL ETTİ
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğul, beraberinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ile birlikte, Kaymakamlık Makamında protokol, askeri erkan ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin bayram tebriklerini kabul etti.

ALANA YÜRÜYEREK GELDİLER
Atatürk Bulvarı’na, protokol ile yürüyerek gelen Çorumluoğlu, Yazıcıoğlu ve Uysal ile bindikleri askeri araç ile halkın bayramını kutladı.
İstiklal Marşı okunmasının ardından, Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kaymakam Çorumluoğlu, Cumhuriyet Bayramını kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

ÇORUMLUOĞLU: KUTLU ARMAĞINDIR...
Bugün, kutladığımızın yalnızca Cumhuriyetin ilanı olmadığını belirten Çorumluoğlu, şöyle dedi:
“Aynı zamanda Atamızın lisanı ile ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen bir milletin dizginlenemez Hürriyet sevdasıyla uğruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, katlanılan büyük felaketler pahasına, bedeli sonuna kadar ödenmiş büyük zaferlerle kazandığı yeniden diriliş ve varoluş mücadelesinin muhteşem bir başarısıdır. Bu başarının adı olan Türkiye Cumhuriyeti hepimize sunulmuş ve emanet edilmiş, en büyük, en kutlu armağandır.”

ZEYBEK VE TÜRK BAYRAĞI ALKIŞ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayram mesajı okunan etkinlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarını okudu. Bu sırada bazı vatandaşların ağladığı görüldü.
Okul öğrencilerinin Bursa yöresine ait halk oyunları gösterisi sunduğu programda, zeybek oyunu ise ilgi ve coşku ile izlendi. Zeybek ekibinin, oyun sonunda Türk Bayrağı açması ise büyük alkış aldı.
Şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üç dereceye giren öğrencilere ile İlçe Spor ve Gençlik Müdürlüğünün düzenlediği okullara arası ve veteran atletizm yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

GÖKYÜZÜ KIRMIZI-BEYAZ OLDU
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, okulların, gazilerin, bazı dernekleri ve askeri erkanın geçişi ile devam ederken, sahil bandında ise üzerinde Türk Bayrağı resmi bulunan balonlar gökyüzüne bırakıldı, renkli duman yayan meşaleler fırlatıldı.

SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI
Burada tamamlanan törenlerin ardından Çorumluoğlu, Yazıcıoğlu, Uysal ve Yücedağ, beraberlerinde Erdemir Genel Müdürü İsmail Cem Oral ile birlikte geçtikleri Atatürk Kültür Merkezi’nde, okul öğrencilerince çizilen 40 adet Atatürk resminin yer aldığı sergiyi gezdi.Protokol üyeleri, sergide Atatürk’ün sevdiği eserleri çalıp söyleyen Erdemir Gülüç Güzel sanatlar Lisesi öğrencilerini dinledi, alkışladı.
Buradaki sergiyi gezen protokol üyeleri, daha sonra Ormanlı beldesindeki karakol açılışına katıldı.

Bu yıl oldukça kalabalık katılımla kutlana Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine, siyaset, askeri, sivil toplum kuruluşlarından da katılım yüksek oldu.




Bu sayfayı yazdır

29.10.2018 14:02:35

Bu haber 1871 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.107.601

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
227 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
554 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri