(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YALNIZ KALMADILAR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Muhtarlar Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.
Saat 10.00’daki törende, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Kılıç, burada yaptığı konuşmada, muhtarlar Günü ilan edilmesi vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
Kılıç, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır” sözünü hatırlatarak, “1829’da kurulan bu temelin, günümüze kadar yaklaşık 190 yıllık serüveni vardır. Bizler, hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından seçilen insanlarız” dedi.
Buradaki törene; Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, AK parti İlçe Başkanı Fatih çakır, CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuşu bazı Kaymakamlık daire müdürleri, bazı belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.

KAYMAKAM’DAN JEST !
Daha sonra toplu halde fotoğraf çektiren muhtarları, Ereğli Belediyesince kendilerine tahsis edilen Muhtarlar Derneği Lokalinde ilk ziyaret eden Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ziyaret etti.
Dernek başkanı Kılıç ve yönetimi tarafından dernek binası gezdirilen Çorumluoğlu, binada muhtarlara tahsis edilen özel bölmelerin olmasını, “Türkiye’de bir ilk’ olarak nitelendirerek, yapanları kutladığını söyledi.
Ardından, dernek lokaline geçen Çorumluoğlu, günlerini kutladığı muhtarlara hitaben konuşmasında, şunları söyledi:
“Bu binanın açılmasında ve bugünlere gelmesinde kimlerin emeği geçtiyse, teşekkür ediyorum. 28 yıllık meslek yaşantım içerisinde en derli-toplu Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etmiş olduk. Önemli olan yapmak değil, yapılanı da yaşatmaktır. Allah sağlıklı ve güzel ortamda hizmetlerinizi yerine getirmeyi nasip etsin. Mesleğe başladığım günden bugüne kadar muhtarlık müessesesini değerlendirdiğimizde, her geçen gün muhtarlarımızın imkanları, fonksiyonları, işlevsel anlamda bakıldığında değer ve kıymet verilme anlamında sevinerek görüyorum. Muhtarlık seçimleri demokrasimizin bir örneğidir, sahip çıkmamız gerekiyor. Bu manada da Sayın Cumhurbaşkanımızın, özellikle muhtarlara çok kıymet verdiğini ben görüyorum. Geçmişte zorla verilen muhtarlık görevlerine karşın şimdilerde her mahalle yada köyümüzde 4-5 aday çıkıyor. Elbette her görevde olduğu gibi, bu muhtarlıkta da yeri ve zamanı geldiğinde bırakmayı ve dinlenmeyi bilmek gerekir.”

BAYAN MUHTARA FLAR SÖZÜ
Çorumluoğlu, günün anısına muhtarlara birer adet kravat hediye etti, Akarca Mahallesi Muhtarı İlknur Güleri’nin, sayın Kaymakamım ban ada mı kravat?!” şeklindeki esprili söylemine karşın Çorumlu, ‘bunu eşinize iletin, söz veriyorum size de bir fular hediye edeceğim” dedi.

UYSAL: OLMASI GEREKEN BU
Kaymakam Çorumlu’nun ziyaretinin ardından gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da, muhtarların gününü kutladı.
Gazetecilerin, ‘kaymakam Çorumluoğlu’nun gezdiği dernek binasını çok beğendiğini ve örnek gösterdiğini’ hatırlattığı Uysal, şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarımıza değer, kıymet veriyor. Bizler de AK Partili Belediye Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın değer verdiği muhtarlarımızla hem hizmet. Hem de siyaset yapmak üzere beraber hareket ediyoruz. Biz de onlara gereken desteği ve önemi veriyoruz. Bundan dolayı da son derece mutluyum. Zaten olması gereken de bu. Ülke genelindeki muhtar arkadaşlarımızın da böyle dernek çatısı altında toplanacak yerleri olmalı.”

ÇİVİCİ DE UNUTMADI
Uysal’ın binadan çıkışı sırasında ise CHP’den Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Erol Çivici, muhtarları ziyarete geldi.
Çivici de, günleri dolayısıyla muhtarların yoğunluk yaşadığını belirterek, “2015’den itibaren kutladığınız 19 Ekim Muhtarlar Gününüz, halkımıza, siz fedakar muhtarlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Siz halkla millet arasında köprü olan yegane demokrasi taşımızsınız. Fedakarca yaptığınız görevinizde başarılar diliyorum. İnşallah ileriki yıllarda birlikte daha çok günler kutlayacağız” dedi.
Bu arada bazı muhtarların “Kaymakamımız kravat hediye etti, gömleği de siz verirsiniz” şeklindeki esprilerine Çivici, “herkes yak anumarasını yazdırsın, söz gömlekler benden” diye yanıt verdi.
Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği başkanı Şükrü Kılıç da, Kaymakam Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Uysal ve Belediye başkan aday adayı Çivici’ye gösterdikleri nezaket ve ziyaretten dolayı teşekkür etti.




Bu sayfayı yazdır

19.10.2018 14:55:17

Bu haber 1533 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.037.647

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri