(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OLSAM DA OLMASAM DA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı Erol Şahin, ilçedeki Fiziksel Engelliler Derneği Rehabilitasyon Merkezine ziyarette bulundu.
Şahin, dernek başkanı İsmail Şentürk ve üyelerle görüşerek, istek ve taleplerini dinledi, AK Parti İlçe Başkanlığı döneminde engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.
Engelli sorunlarının sadece belediyelerin değil, toplumun her ferdinin sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti:
“İlçe başkanı olduğum zaman şu anki Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde engellilerle maaş bağlanmasına yönelik yasa çıkarttık. Şimdi, asgari ücretinde üzerinde engelli bakım maaşı var dolayısıyla işe gitmek zorunda kalmıyor. Bu sıkıntıların bir kısmını aştık. Başkanımızın da söylediği gibi bizim okullarımız, sinemamız, havuzlarımız, parklarımız, bahçelerimiz ve yollarımızın hepsinin engelli kardeşlerimizin hizmetine uygun hale getirilmesi gerekir. Türkiye genelinde engelli sayısı toplam nüfusun yüzde 10’undan daha fazla. Bu sayının içerisinde başkasının yardımına muhtaç engelli kardeşlerimizin sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Yarın biz yada bir yakınımızın başına kaza gelip engelli olmayacağının bir garantisi var mı? Yok. O zaman toplumdaki her fert; işadamından, memuruna, belediyesinden, kaymakamlığına, derneklerden, vakıflarına herkese görev düşüyor. İsmail başkanım burada çok büyük bir görev ifa ediyor. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için büyük bir mücadele veriyor. Çok başarılı işlerde yaptı. Ama bu çalışmaların desteklenmesi gerekiyor. Belediye Başkanı olursam ben şimdiden size söz veriyorum. Bence engelliler için yüzme havuzları, denize girebilecek alanlar, çocuklarımız için yaz kampları oluşturulmalı. AK Parti’den hangi belediye başkanı arkadaşımız olursa, eğer ben olmazsam belediye başkanı bunların takipçisi olacağım.”

YAPILANLARI ANLATTI
Şahin, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde, ilçe başkanlığı döneminde ilçede hayata geçirdikleri hizmet ve yatırımları sıralayarak, şöyle dedi:
“Ereğli’de yapılması gereken eksikliklerin birçoğu bizim dönemimize yapıldı. Hastanesinden, Adliyesine, Düzce- Ereğli yolundan, köprülerine, onlarca okuluna, köylerden çöplerin toplanmasından, KÖYDES, BELDES projeleri sayesinde köylerin sorunlarının çözülmesinde, spor salonu ve sayamayacağımız birçok hizmeti yaptık. İl Başkanımız, bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, teşkilatımızın emekleriyle çok güzel projelere imza atmak bizlere nasip oldu. Fen Lisesi, Adliye Sarayı, Ereğli- Kandilli yolunda çok emeğim var. Özel idareden makineleri alıp o yolun yapılmasına katkılar sağladık. Geçmişte yaptıklarımıza baktığımızda şimdi daha da tecrübeli, deneyimliyiz. Biraz da dinlenme fırsatı bulduk. Eğer Ereğli halkı takdir ederse, yeni bir heyecanla yola koyulduk. Önce partimiz bizi uygum görürse var gücümüzle çalışacağız.
AK parti’den Ereğli belediye Başkanı Aday Adayı Erol Şahin, daha sonra Şentürk ve engellilerle beraber öğle yemeği yedi.




Bu sayfayı yazdır

18.10.2018 15:47:05

Bu haber 898 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 41 kişi online
Toplam ziyaret : 76.048.409

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
818 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
427 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1446 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri