(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SONU ALDANMA VE ALDATMAKTIR!

EREĞLİ

İş Bankası’ndaki hisselerin sadece mülkiyetine sahip olan CHP’nin, hisselerin gelirinde hak sahibi olmadığı hatırlatıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Saymanı Emin Semih Özkök, derneğin konuya ilişkin açıklamasında siyaset kurumunun uzun yıllardır Atatürk çizgisinden koptuğunu, başka yollara saplandığını bildirdi.
Özkök’ün, kamuoyu ile paylaştığı ADD’nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

TÜRKİYE BAŞKALAŞTIRILMIŞ, DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR
“Bunun bedelini de milletimiz ödemiştir. Atatürk’ün yolundan başka her yolun sonu aldanma ve aldatmaktır. Kimi zaman ‘ileri demokrasi ve daha fazla özgürlük’ sözleriyle, kimi zaman ‘Yeni Türkiye’ sloganlarıyla, kimi zaman da kutsal din duygularımız sömürülerek Türkiye başkalaştırılmış, dönüştürülmüştür. Dönüştürülen Türkiye’ye ‘Yeni Türkiye’ denmektedir. Yeni Türkiye’de demokratik çoğulcu parlamenter sistem yoktur. Yeni Türkiye’de laik, bilimsel ve karma eğitim yoktur. Yeni Türkiye’de işçi, emekçi ve çalışanın değeri yoktur. Yeni Türkiye’de sosyal hukuk devleti ilkesi çökertilmiştir. En nihayetinde; Yeni Türkiye sloganıyla siyaset yapan zihniyet, esasında Atatürk’ün bıraktığı kazanımlarla savaşmış, Cumhuriyetin niteliklerini bir bir yok etmiştir. Türk toplumu umudunu yitirmiş, Türkiye bir Ortadoğu devleti haline getirilmiştir.

HER GÜN YENİ SORUN, YENİ ALGI
Bütün bu tespitler günlük yaşantımızda neredeyse olağanlaşmıştır. Hemen her gün bir yeni sorun, hemen her gün yeni bir algı operasyonuyla karşılaşmaktayız. Son Örnek; Cumhurbaşkanı’nın başlattığı İş Bankası tartışmasıdır. Miras, ‘en genel anlamıyla, bir kişinin kendinden sonra gelenlere bıraktıkları’ anlamına gelmektedir. Bu yönüyle özel bir hukuka sahiptir.

ATA, CHP’YE GÖREV YÜKLEMİŞTİR
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Eylül 1938’de hazırladığı vasiyetnamesine göre; İş Bankası’ndaki hisselerin sadece mülkiyeti CHP’ye aittir. Hisselerin gelirinde hak sahibi değildir. Bankanın her yıl dağıttığı kardan gelen tutarın yarısını Türk Tarih Kurumu’na diğer yarısını da Türk Dil Kurumu’na vermekle görevlidir. Büyük Önder, burada CHP’ye manevi bir görev yüklemiştir. Bir vasiyette bulunmuştur. Dünyada bütün toplumlarda vasiyetin bir değeri ve saygınlığı vardır. En ilkel toplumlarda bile vasiyet, son istek olarak yerine getirilir, dokunulmazdır, saygı duyulur. Büyük devrimcinin 5 Eylül 1938’de yazdığı vasiyetname, Anayasayla korunan özel mülkiyet ve miras bırakma hukuku kapsamındadır. Dokunulmazdır. Değerlidir. Saygındır.

UNUTANLARA HATIRLATIRIZ!
Ana Muhalefet Partisi ile siyasi mücadele; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve kurtarıcımız, dünya tarihinin hürmetle andığı Büyük Atatürk’ün mirasına saldırılarak yapılmamalıdır. Bu hiçbir siyasiye yakışmayacak kadar yanlış ve küçültücü bir durumdur. Atatürk, bu milletin ortak paydası, ortak değeridir. Unutanlara hatırlatırız…

‘BİR TAŞLA İKİ KUŞ HESABI!’
Kaldı ki Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizlerin temelinde bankacılık sektörüne yapılan siyasi müdahaleler yatmaktadır. Örneğin, 2001 krizinin bankacılık sektöründeki çöküşle ortaya çıktığı halen hatırlanmaktadır. Bu kez de, hiç kuşkusuz, iktidar mensupları ‘bir taşla iki kuş vurma’ amacını taşımaktadırlar; Atatürk'ün adını ve mirasını yok etmek ve İş Bankası’nı siyasal hedeflerine uygun hale getirmek. Korkarız ki hatta eminiz ki böyle bir açık siyasi müdahalenin yinelenmesi, bankacılık sektöründe yeni bir krize neden olabilecek ve milletimiz bir kez daha zarar görecektir.”




Bu sayfayı yazdır

17.10.2018 13:06:49

Bu haber 1538 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.061

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri