(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAPILAŞMAYA KARŞI DAVA AÇMIŞLARDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanlığı ile partinin Belediye meclis üyeleri tarafından, belediyece yapılması kararlaştırılan Kent Meydanı’na yönelik, Ereğli Belediyesi Meclisi’nin 6 Ekim 2016Da aldığı karara karşı açtıkları dava sonucu mahkemenin ‘yürütmeyi durmudra kararı verdiği’ bildirildi.
CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, yazılı açıklamasında, ilçenin eski terminal, eski Adliye ve Hükümet binalarının bulunduğu alanı kapsayacak şekilde gündeme getirilen Kent Meydanı’na ve yer altı otoparkına dönemin Meclisi’nde ‘olur’ verdiklerini hatırlattı.
Kent Meydanı alanının halkın kullanımına ait olduğu, üzerine ise ‘kimseye sormadan’ kararlar verilmeye başlandığını anlatan Ocakcı, şunları kaydetti:
“Bizler öncelikli olarak kamuoyuna hatırlatmak istedik ki; Kente dair karar verme süreçleri modern kentlerin olmazsa olmazıdır. Belediye Meclisinin üzerine konuşamadığı, yorum yapamadığı bu kadar önemli bir konuyu bir anda Ereğli Belediyesi Meclisine kimsenin diretemeyeceği ve Ereğli’nin öz malı olan Kent Meydanı ve katlı otopark alanı üzerinde söz sahibinin sadece Ereğli halkının olması gerektiğini hatırlatmıştık.

OLDU BİTTİYE GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI
Ereğli Belediyesini yönetenleri ve bu kararlara imza atıp, ilçe halkının elinden Kent Meydanı’nı almaya çalışanlara, yapmaya çalıştıkları bu uygulamanın bu kente şehircilik anlamında adeta bir ihanet olduğunu, Şehircilik anlamında Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğine aykırı olduğunu, Kentsel, Sosyal donatı ve altyapı sistemine ilişkin planlama ihtiyaçlarının doğru çözümlenmesi gerektiğini, Meclis’te onaylanan plan değişikliğinin bölge şartlarına, planlama ilke ve esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı anlatmış olmamıza rağmen her türlü şehircilik ilkeleri yok sayılıp oldu-bittiye getirilmeye çalışılmıştır.

MAHKEMEYE TAŞIDIK
Karadeniz Ereğli halkımızın sahip olduğu kent meydanı ve yer altı katlı otoparkına sahip çıkabilmesi ve Ereğli’ye yapılacak hatalı planlama ile telafisi olmayan yapılaşmanın önüne geçebilmek, Ereğli’nin geleceğine sahip çıkabilmek için yapılan bu keyfi uygulamayı ve kararı mahkemeye taşıdık. Kent Meydanı alanımızın üzerinde herhangi bir yapı olmaması için, kentin sahip olduğu alanların hükmünün kent halkının olması için, birilerinin Ereğli öz varlıkları üzerinde keyfi hüküm sürmesini engellemek için, kent yönetmeninin kenti ve kenti oluşturtan alanların doğru yönetimi olduğunu anlaması ve öğrenmesi için ve Ereği’nin geleceği söz konusu olduğu için mahkeme sürecinde Ereğlimizi savunduk.

BİLİRKİŞİDEN İTİRAZ LAHİNE KARARLAR
Mahkeme süresinde Ereğli kent meydanı ve yer altı katlı otopark alanına gelen ve incelemelerde bulunan mahkeme bilirkişilerinin ilk raporu bizim şehircilik itirazımız lehinde gelmiştir. Ereğli belediyesinin ilk bilirkişi raporuna itirazı sonrasında tekrar farklı bilirkişiler tarafından incelenen ilgili konu 2. Bilirkişi raporundan da ‘Ereğli Belediyesi Meclisi’nin 06/10/2016 tarih ve 2016-12/154 sayılı 2 nolu kararıyla onaylanan plan değişikliği işleminin bölge şartlarına, planlama ilke ve esaslarına ile kamu yararına uygun olmadığı, görüş ve kanaatinde’ olarak mahkeme başkanlığına sunulmuştur.
Buradan görülmelidir ki, Ereğli CHP İlçe Başkanlığımız ve CHP Ereği Belediye Meclis üyelerimiz üzerilerine düşen sorumluluğu alarak; Cumhuriyet Halk Partisi, Ereğli’de şehir mimarisi ve kent konusunda uzmanlıkları ile yasal süreçleri tamamlayarak Ereğlimize yakışan Kent Meydanı ve yer altı katlı otopark alanının imar planlarında ki yerinin korunmasını hukuki olarak sağlamış bulunmaktadır.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU!
Mahkemenin vermiş olduğu; Ereğlimizin ‘hukuka aykırılığı açık dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 sayılı kanunun27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.’ hükmü ile haklılığımız mahkemece de onaylanmış olup bu karar Kdz. Ereğli’mize ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”




Bu sayfayı yazdır

11.10.2018 18:19:05

Bu haber 2241 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
13.10.2018 15:37:30
yusuf demir diyor ki;

tekin efendi,Allahla kul arasına girme günah işleme,Ben de CHP liyim,elhamdülillah müslümanım,biz dindarım diye ortalıkta dolaşan çok çakal biliyoruz,hertürlü pisliğe bulaşmış..
11.10.2018 19:51:57
Tekin coşkun diyor ki;

Chp ye cami din deme adamların kimyası bozuluyor siz bu kafayla yetmiş deyil yüz yetmiş yıl bile ihdidar olamassınız birde zafer kazanmış gibi seviniyorlar




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.040.890

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri