(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BUNLARI BAŞKAN BİLMELİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde, CHP’den Ereğli belediye Başkan Aday Adayı Erol Çivici, “Hastaneye gidebilmek için tek bir yolunuz var. Ama imar paftasını açtığınızda alternatif yollarımız var. Peki o yollar neden açılmıyor?” dedi.
Çivici, gün içinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Taksiciler Derneği ziyaretlerinde bulundu.
Şoförler Odası’nda, Başkan Cevdet Civelek ve Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük tarafından karşılanan Çivici, burada yaptığı konuşmada, Ereğli’nin, 40 İl’den büyük ilçe olduğunu söyledi.
15 yıllık Belediye Meclis Üyeliği süresinde, belediyedeki bir çok projede imzası olduğunu, bunlardan bir kısmının hayata geçtiğini, bazılarının ise proje aşamasında kaldığını hatırlatan Çivici, şöyle dedi:

ALTERNATİF YOLLAR VAR AMA ..!
“Ben iyi bir mimar, iyi bir teknik eleman olabilirim ama pazaryerinin sorununu, oradaki esnaf kadar bilemem. Bir proje hazırlarken ilk önce esnafın düşüncelerini alacaksın. Eğer sen de teknik bir elemansan üzerine bir şeyler ilave edeceksin. Bundan 20-50 sene sonrasını görerek proje hazırlamamız gerekiyor. Bizim eksikliğimiz burada. Şu anki ulaşım ağımızı görüyorsunuz. Sıkıntıları da hep beraber yaşıyoruz. Sabah ve akşam saatlerinde Devrek Yol ayrımı, İş Bankası önü artık gündüz vakti dahi tıkanmaya başladı. Hastaneye gidebilmek için tek bir yolunuz var. Ama imar paftasını açtığınızda alternatif yollarımız var.

18 MADDE UYGULAMASI BİTİRİLEMEDİ
Peki o yollar neden açılmıyor? Çünkü, tüm şehirlerin bitirdiği ama bizim daha üçte birini bile bitiremediğimiz ’18. Madde Uygulaması’ dediğimiz bir sistem vardır. Belediye, 18. Madde Uygulamasıyla beraber sosyal donatı alanlarının hesabını yapar; yeşil alanlar, parklar, yollar gibi belli bir kısmını belediye uhdesine alır, geri kalan kısımları da parselli bir şekilde oradaki vatandaşlarına bırakır. Bunu yaptığın aşamada, hastaneye 4 farklı yoldan gidebiliyoruz. Dolayısıyla şehir içi trafiğini de bir şekilde çözmüş olursun. Alternatif yollar oluşturmak zorundayız.

İŞ TAMAMEN BAŞKANDA BİTER
Bunun için belediye başkanının; para politikasını, ekonomiyi bilmesi lazım, teknik eleman olması lazım. Tüm Belediyelerin; İller Bankası’ndan aldığı kişi başına para, Emlak Vergisi ve su parası olmak üzere 3 ana kaynağı vardır. Bundan sonrakiler harçlardır. Bu durum, iktidar yada diğer belediyeler diye fark etmiyor. Buradaki iş tamamıyla başkanda biter. Eğer ekonomiyi biliyorsa, sorunları biliyorsa, teknik bir elemansa; ilk aşamada acil sorunlardan başlar, yavaş yavaş diğer sorunları da çözmeye başlar. Parayı en iyi kullanan, projeyi en iyi kullanan, en doğrusun yapan, bu işi en layıkıyla yapan kişidir.”
Oda Başkanı Cevdet Civelek de, Erol Çivici’yi çocukluğundan beri tanıdığını, iyi bir mühendis, düzgün bir arkadaŞ olduğunu belirterek, “çıktığı yolda başarılar dilerim. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

Eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı kardeşi Mehmet Çivici ile bazı oda yönetim kurulu üyelerini de yer aldığı ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 




Bu sayfayı yazdır

9.10.2018 15:23:08

Bu haber 1702 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.286

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri