(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAPILAR 'SICAK' AÇILDI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı Erol Çivici, “belediye fabrikalar açacak bir kurum değildir ama istihdamı planlayan kurumdur” dedi.
Çivici, ilçedeki Muhtarlar Derneği ziyaretinin ardından ikinci ziyaretini gerçekleştirdiği Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş tarafından kapıda karşılandı.
Çivici burada yaptığı konuşmada, Ereğli’nin ekonomik anlamda pek çok sorununun bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

VATANDAŞ BEKLENTİ İÇİNDE
“Bu süreçte TSO başkanı olarak senin üzerine düşen çok ciddi görevler var. Vatandaş da büyük beklenti içerisinde. Bu beklentide seni destekleyecek iki tane kurum var; bir tanesi genel iktidar bir tanesi de yerel iktidar. Eğer bu iletişim doğru hazırlanabilirse, ilerleyen günlerde inşallah Ereğli adına güzel şeyler olur. Ereğli pek çok açıdan maalesef çok geri kaldı. Ereğli’de artık yürümek değil, koşmak gerekiyor. Bu süreci doğru olarak yönlendirip götüremezsek Ereğli yavaş yavaş yok olmaya mahkum. Yeni istihdam sahaları açamazsak, ekonomiyi çeşitlendiremezsek Ereğlimiz her geçen gün göç vermeye mahkum kalacaktır.

BELEDİYE İSTİHDAM PLANLAYAN KURUMDUR
Bu süreçte belediye fabrikalar açacak bir kurum değildir ama istihdamı planlayan kurumdur. Yani bugün Ereğli’ye bir yatırımcı gelmek istediğinde organize sanayi bölgemizde yer kalmamış, sanayi bölgelerinde bütün parseller oluşturulamamış, dolayısıyla fabrika açacak bir arazimiz şunda yok. Bunun için bundan 40-50 sene sonrasını düşünerekten bu işin planlamasını yapmak gerekiyor. Eğer biz bugünlerde bu planlamaları yaparsak şehir ilerleyen zaman içerisinde ivmeli bir şekilde yükselerek devam edecektir. Biz yürümeye değil, koşmaya geliyoruz. Bizimle beraber koşmak isteyen kim varsa el ele tutuşup Ereğli’nin menfaatleri uğrunda savaşmaya hazırız. Menfaatimiz Ereğli olacak, bireysel menfaatlerin hepsini bir kenara bırakacağız.

FESTİVALLER ÜÇ GÜNLÜK YAPILMAZ
Ereğli’yi büyütemediğimiz müddetçe bizim bir yerlere gelmemiz çok zor. Biz ne kadar iyi işadamı olursak olalım nihayetinde zirvede tek başına duramazsın. Bir piramidi oluşturmak gerekiyor, bu ticareti yaymak gerekiyor. Festivaller evet devam etmesi gerekir; ama dünyadaki tüm festivaller bir amaç uğruna yapılması gerekiyor, ekonomiyi hareketlendirmesi gerekiyor. Festivaller üç günlük yapılmaz. Ticaretin olduğu noktalarda bunu belli bir amaç doğrultusunda yaparsınız. İşte, indirim festivalleri dersiniz şehre ticari bir hareketlilik katarsınız. İnsanlar bir taraftan eğlenirken bir taraftan da esnafın cebine para sokarsınız.

BANA GÖRE TEK ESKİŞEHİR ..!
Bugün izliyorum; bana göre Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir tane şehir var; Eskişehir. Bir vahanın ortasında modern bir şehir oluşturmuşlar. Nesi var; doğa güzelliği var mı, yeşili var mı maalesef yok. Denizi var mı yine yok. Ama Ereğli’de dahil olmak üzere birçok insan grup grup Eskişehir’i görmeye gidiyor. Sanayisi büyümüş, Eskişehir hakikaten modern bir şehir olmuş. Bizim Eskişehir’e göre çok daha farklı değerlerimiz var. Bu değerlerimizin farkına varırsak, bu değerleri pekiştirirsek emin olun çok kısa zaman içerisinde çok iyi noktalara gelebileceğimizi düşünüyorum. Bireysel menfaatleri bir tarafa bırakacağız. Sizin gibi genç ve dinamik bir arkadaşımız var Ticaret Odası’nın başında. Belediye’yi de biz aldığımızda inşallah el ele verip çok daha iyi noktalara götürebileceğimize inanıyorum.”

KELEŞ: DOĞRU DİYALOGLA ÇÖZÜLÜR
TSO Başkanı Arslan Keleş de, ziyaretinden dolayı Çivici’ye teşekkür ederek şunları kaydetti:
“Çıkmış olduğun yolda başarılar diliyorum. Birlikte görev de yaptık. Dediğiniz gibi Ticaret ve Sanayi Odası’nın gücünü daha etkin kullanabilmesi için iki tane idareye ihtiyacı var. Bir genel idare, iki yerel idare. Doğru ilişkilerle aynı dili konuşabilmek, aynı ihtiyaç ve talep doğrultusunda birlikte hareket edebilme dinamizmini yakalamış olmak gerekiyor. Bizim başından beri hep söylediğimiz diyalog. Ancak doğru diyaloglar kurarak, doğru iletişim araçlarıyla, doğru konuları belirleyip bunların üzerine odaklaşmakla ancak sorunlarımızı çözebiliriz. Çünkü şehrimizin birikmiş olan onlarca sorunu var. Tamam, Ereğli güzel bir yer, iyi bir şehirde yaşıyoruz ki biz de buradayız. Ama çözülmesi gereken de onlarca sorun var. Bu dönem inşallah bizim için de yerel idare için de bu işlerin üstesinden gelebileceği bir dönem olur. Üzerimizdeki şu ölü toprağını da atmış oluruz. Şehrimiz çok güzel ama birtakım noksanları var. Bunları gidermek için de biz herkesle işbirliğine açığız. Bizim burada 2 bin 500 üyemiz var. Sadece üyemizden ziyade sağlamış olduğumuz istihdama bakarsak yaklaşık 30 bine yakın örgütlü bir gücümüz var aslında. Bizim sorumluluğumuz bu 30 bin kişiye karşı, sonra şehrimize karşı. Dolayısıyla biz her türlü kurum ve kuruluşla iyi ilişkiler içerisinde olmak durumundayız.

15 YILLIK TECRÜBEN VAR
Biz oda üyemizin hak ve menfaatini sağlamak üzere hareket etmek zorundayız. Siyaset zor bir iş bunun sana anlatmama gerek yok 15 yıllık bir tecrüben var. Bu işi en iyi bilenlerden olduğunu düşünüyorum açıkçası. İnşallah senin için de hayırlı olur.”
Çivici, gün içinde Ziraat Odası yönetimi ile Gazeteciler Derneği yönetimine de ziyaretlerde bulundu.




Bu sayfayı yazdır

8.10.2018 16:41:19

Bu haber 1761 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 93 kişi online
Toplam ziyaret : 75.750.334

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri