(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

2014 SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, “geçmişteki Hüseyin Uysal ile bugünkü Hüseyin Uysal çok farklıdır, çok tecrübe edinmiştir” dedi.
Çakır, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de, Hakimiyet yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ın hazırlayıp, sunduğu “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında, 24 Haziran seçimlerinde başvuruda bulunduğu milletvekili aday adaylığının gerçekleşmemesini, “Ereğli’nin güçlü bir milletvekili çıkarmasından rahatsızlık duyan kesimlerin, Ereğli’yi karalama adına yaptıkları uygulama” olduğunu ileri sürdü.
Kendisinin bundan sora her hangi bir yere aday olmayı düşünmediğini, ancak, genel merkezin kararlarının ön planda olduğunu vurgulayan Çakır, şunları söyledi:
“(Kavgacı söylemi) Bizim siyasette bir yerlere geldiğimizde, kendilerinin değer bulamayacak kişilerin çıkarttığı söylentilerdir. Şu anda bu kadar büyük bir aile olan parti içinde beni de uygun görmeyen 3-4 isim olabilir. Eğer benimle ilgili böyle bir durum olsa, genel merkezimiz tekrar ilçe başkanlığına atamazdı.”

BELEDİYE İLE YENİ DİYALOG SÜRECİ
Göreve yeniden atanmasının ardından, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile daha iyi diyalog kurmaya başladıklarına dikkat çeken Çakır, şöyle dedi:
“Belediye başkanımız partimizin aşure etkinliğine katıldı, kendisi de bizi davet ettiler katıldık. Belediye ile birlikte Ereğli’ye hizmet etmeye çalışıyoruz, bizim şahıslarla hiçbir polemiğimiz olamaz. Bizim ‘millete hizmet etmek için’ kurallarımız vardır. Bu kurallar aksadığında bir birimize söylemek zorundayız. Tabi ki dost acı söyler diye bir tabir var. Birileri etrafımızı sarıyorlar, doğru bilgiyi alamıyorsunuz. ‘Çok doğru gidiyorsunuz, her şey yolunda’ diyorlar, siz de bunlarla yürüyorsunuz. Bu benim için de bütün koltukta olanlar için de geçerli. Ama benim, bir de sürekli eleştiren bir ağabeyim vardır, ben onlardan not çıkarırım.
Belediye başkanımız ile iyi çizgilerdeyiz. Kendisine destek olmaya çalışıyorum. Yeni yönetim kurulumuz ile birlikte bundan sonraki toplantılarımızın daha verimli geçeceği kanaatindeyim.

CANDAN’IN ETKİSİ!
Belediye başkanımız o dönemki milletvekilimizden (Ercan Candan) çok etkilendi, beraber hareket etti. Kendileri teşkilatçılığı ve parti disiplinini çok iyi bilmedikler için seçilmiş bir belediye başkanı ve milletvekili ‘en yetkili isim’ gibi görüldü ve kimseye danışmadan yönetiriz denildi. Geçmişten siyasi tecrübeleri olmayınca yaşayarak tecrübe edinildi. Biliyorsunuz biz, bir dönem milletvekili ile farklı düşüncelerimizi ortaya koyduk, genel merkezimiz ise kongrede bizden yana görüş ifade etti, tekrar göreve devam ettim.
BECEREMEDİK, AÇAMADIK!
O dönem Sayın Belediye Başkanımıza ‘siyasette yeni bir sayfa açılması gerekiyor’ demiştik. Beceremedik, açamadık. Sonra milletvekilimiz değişti Faruk Bey (Çaturoğlu) geldi. Dedik ki, güç zehirlenmesi yaşamayın. 5 yıl buradayım, güç bende, yetki bende derseniz, ileride sunun eksikliğini yaşarsınız.

BUGÜNKÜ UYSAL ÇOK FARKLI
Şu anda bunun tecrübeleri var. Yani geçmişteki Hüseyin Uysal ile bugünkü Hüseyin Uysal çok farklıdır, çok tecrübe edinmiştir. Ama siyasette keşke yaşamadan, büyüklerin, işi bilenlerin tavsiyesiyle bu durumlara gelsek daha iyi olurdu. Ama biz düne bakmıyoruz. Belediye başkanımızdır, evet bizler yanındayız. Ereğlimize daha çok hizmet etme noktasında nerede katkı koymamız gerekiyorsa koyarız. Grup toplantılarında da meclis toplantılarında da şu anda çok daha uzlaşmacı tavır çıkıyor. İyi gidiyoruz, inşallah bunu devam ettirmek istiyoruz.”

ERTELENEN SÜREÇ YAŞADIK
Kapan’ın, “bu kadar gelişme olumsuzluğu genel merkez görmedi mi?” şeklindeki sorusuna Çakır, “Dönem dönem müfettişler yetkili isimler geldi. Görüşmeler de yaptık ama bu dönem başta 15 Temmuz gibi çok ciddi yönetimlere telaş getiren, zaman kaybettiren bir olay yaşadık. Ardından yaşanan seçimler yüzünden ertelenen bir süreç yaşadık. Bunun için netice alamadık, herkes kendi penceresinden baktı. Normal zaman olsaydı, bu anlaşmazlıklar çoktan masaya yatırılabilirdi” diye konuştu.

BİZ SOKAĞI DAHA İYİ DİNLERİZ
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın görev süresinde yaptıkların ayönelik soruyu da değerlendiren AK parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, şunları kaydetti:
“Bugün çarşıya indiğimizde görüyoruz; 4,5 yılda çok daha farklı işler yapılabilirdi. Yaptıklarımız var ama birlikte yürüseydik daha fazla yapabilecek şeylerimiz de vardı. Gülüç Köprüsü’nden Kepeze kadar olan yol yapıldı, Şehit Ömer Halisdemir bulvarı çok güzel oldu, tüm etkinliklerimizde belediye bize yer tahsisinde bulundu. Allah’ı var, yer tahsisi konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadığımız gibi, her zaman kolaylaştırmıştır. Pazar yerinde belli düzenlemeler yapıldı. Ama yapamadıklarımız da var. Mesela Kent Meydanı çok önemli bir konuydu, iyi bir bütçe gerekiyordu. Belki çok daha istişare edilerek yapılması gereken bir olaydı. Trafiğin çözümü noktasında işler yapabilirdik. Mesela, yine aynı fikirde olacağım; Ereğli’de yürüyen merdivenli üst geçit yapacağız. İş Bankası önünden çok rahatlıkla alt geçit yapılabilir. Zira bölgede trafik en çok yayalardan dolayı kesiliyor. Işıklandırmaları artırmamız lazım.
Sokağı biz daha iyi dinleriz. Teşkilatın Her mahallede temsilcisi, sandıkta başkan var. Yani haber alabilmek için bedava istihbarat var.”

BAŞKANIMIZ ANKETE GÜVENİYOR
Fikri Kapan’ın, “aday belirleme süresinde Uysal’ın durumu ne olur?”sorusu üzerine Çakır, “Tabi ki, İlçe Başkanlığının belirleyici bir durumu söz konusu değil. Anket mutlaka önemli. Vatandaş anketi neticesinde ilçe il başkanları ile milletvekillerinin görüşleri mutlak alınacak. Son olarak da genel merkez karar verecek. Başkanımız da anketten çıkacak sonuçlara güveniyor” dedi

NEVSİ HAREKET EDEMEYİZ!
“Uysal’a adaylık süresinde destek olacakmısınız?” sorusuna ise politik yanıt veren Çakır, şöyle konuştu:
“Yani yönetimimle konuşmadan iş ciddiye binmeden bunu konuşmak, ölümlü, yarın ne olacağını bilmediğimiz bir dünyayı yaşıyoruz. Vakti, saati gelince erken siyasette konuşmak insanları bağlar, süreç geldiğinde yönetim, kadın ve gençlik kollarını toplarız, mahalle temsilciliklerimizden de oradaki durumları öğreniriz. Ona göre bir karara varırız. Çünkü burada nevsi olarak bir şey söyleyemeyiz, teşkilat adına söyleyeceğiz. Severiz sevmeyiz, beğeniriz beğenmeyiz. Şöyle yol biraz daha yürüsün. Bu işler Kasım gibi netlik kazanır diye düşünüyorum. İlk önce bizim mevcutta bir belediye başkanımız var. Bu başkanımız değerlendirilir, genel merkez olarak devamına karar verilirse zaten başka bir aday adayının çıkması yada olmasının bir anlamı olmaz. Eğer mevcut belediye başkanına ‘hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz, sizinle devam etmeyeceğiz’ denilirse, o zaman diğer aday adayları konusu gündeme gelir. Genel merkezimiz daha mevcut belediye başkanlarıyla ilgili bir kanaat belirtmedi.”

2014’Ü HATIRLATTI
Çakır, partilerinden fazla belediye başkan adayı çıkmasına yönelik soruda ise ‘sitem ve kinaye’ ile şöyle dedi:
“Belki birileri mevcudu az başarılı görüyordur, yada kendini çok başarılı gördüğü için adaylık düşünenler vardır. Ama biz geçen dönemi, 2014 yerel seçimlerini iyi hatırlıyoruz. Aday adaylığına bu kadar rağbet yoktu. Yani bu AK Parti’nin kazanma ihtimalinde, hele en son seçimde merkezde muhalefet partilerinin önünde oy alması, herkes kendince, etrafınca, çevresince değerlendirme yapıyor, kimileri kendinde bu yeteneği görüyor. Ama genel merkezimizin mevcut belediye başkanımızla ilgili bir karar vermedikten sonra bunların anlamını kamuoyuna bırakıyorum. 2014’de ’AK parti seçimi kesin alır’ diyenlerin sayısı oldukça azdı. 2019’da ise AK Parti’nin kazanma ihtimali daha yüksek deyip aday olunabiliyor. Burada önemli olan kimseyi kırmadan süreci yürütmek, sizin bir birinizi eleştirmenizle aday değişecek değil. Dolayısıyla bir birinin eksiklerine değil, tamamlama yönüne gitseler çok daha faydalı olacaktır.”

Çakır, yaklaşık 2 aat süren programda, kendi ilçe başkanılğı döneminde yapılan çalışmaları anlattı. Ereğli devrek yolunun Çaycuma Köyü mevkisindeki birbuçuk kilometrelik yer ve Ereğli-Zonguldak karayoluna ödenek çıkarma çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Çakır, ilk ve orta dereceli okullardaki ikili eğitimin 2019 Eylül'üne kadar mutlaka bitirileceğin ikaydetti.




Bu sayfayı yazdır

3.10.2018 19:07:01

Bu haber 1941 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
05.10.2018 07:59:12
Adaylar diyor ki;

Bu kadar aday cikti bu adaylar gecen secim nerdeydi.yoksa halil posbiyiktan korktuklarindan karşısına çikamadikları için şimdi aday adayı oldular.
04.10.2018 21:48:51
E.Ş. diyor ki;

Bağlık mahallesi Şehit rıdvan caddesini dombay deresinden,Haci abdurahmhman caddesinden belediyenin !!! tek yõn yol olarak belirlediği halkın pazara gelirkek yoğun insan ve araç trafiğinin olduğu 14 nolu apartmanın yola cepheli hayati tehlike taşıyan duvar şahsi diye birilerinin başina yıkilacak yapilmiyor.Sakin dere sokakta bir şahsin hiç bir tehlike arzetmeyen alt ve yan yola cepheli arazisi sağlama aliniyor yani hatirli ! kişiye ileriye dõnūk kıyak ypildiğina gidin bir bakin sonra belediye neye hizmet ettigini gòrùn.Fatih Çakır 5 yıldır başkanla cebelleşiyor.İnşallah iyi bir aday belirlenir.Yoksa sonuç vahim..
04.10.2018 09:27:54
ByKal diyor ki;

Sitenizde 1 ay sürecek seçim anketi düzenleyin sayın Kapan. Bakalım Ereğli halkı kimi görmek istiyor Belediye Başkanı olarak.




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.037.768

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri