(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KELEŞ; "ERDEMİR'İ SORDUM!"

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem’i ziyaretinde, Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) durumunu sorduğunu bildirdi.
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, göreve atanmasının ardındanziyaretlerini odalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürdürdü.
Ereğli TSO’yu ziyaret eden Çakır, Ereğli’nin asli sorunlarının belli olduğunu ve bu sorunlarla ilgili çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
İlçedeki tersaneler ile Kandilli’deki Alacaağzı kömür ocağını önemsediklerini tekrarlayan Çakır, önümüzdeki hafta tersanelere ziyarette bulunacağını, Bakanlığın imza tören iardından Alacaağzı ve Zonguldak’taki diğer ocakların sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Çakır, ilçenin geleceğinden umutlu olduğunu savunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ereğli’de icraat yapmamız lazım. Bu anlamda Ereğli’ye yeni gelen bir kaymakamımız çok memnunuz. Diğer bürokratlarla da birlikte bu şehre en güzel hizmeti sunmak zorundayız. Bu anlamda biz TSO’yu aynı resim, aynı gözle baktığımız bir Oda anlamında görüyoruz. Eksikliklerimiz olacak, yanlışlarımız olacak hep birlikte bunları düzeltip sonuca gideceğiz.
Ereğli ekonomisinin sadece sanayi ve madene bağlı kalmaması lazım. Turizm konusunda da gerekli çalışmaların bir an önce başlaması gerekiyor. Bu konuda TSO başkanlığında turizm ile ilgili bir komisyon kurmakla başlayalım.”

KELEŞ’TEN “BİRLİKTE ÇÖZÜM” ÖNERİSİ
Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş de, siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek yeni projeler ve çözümler üretebileceğini dile getirerek şöyle dedi:
“Oda olarak Ereğli için her konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Üniversite kampüs yeri konusunda eski Devlet Hastanelerinin olduğu yerde ısrarcı olunması gerekir. Fen Lisesi’nin yanında hangarların bulunduğu alanda da fakülte binası yapılması için çalışma yürütülebilir.”

TERSANELER VE ERDEMİR
İlçedeki tersanelerde gemilerin tamir ve bakımların yapılabildiğinin yayılması gerektiğini savunan Keleş, “bununla ilgili olarak gümrükten gerekli müsaadeler alındı ve şuanda yapılabiliyor. Fakat bunun sayısını arttırmak gerekiyor. Ereğli’nin haritada tamir bakım yapılabilecek bölge olarak işaretlenmesi gerekiyor”dedi.

ERDEMİR YATIRIMSIZ KALMAYACAK!
Keleş, geçtiğimiz hafta içinde OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem’i ziyaret ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:
“Bir şey istemeye gitmedim sadece Erdemir’in durumunu sordum. Görüşmede Ereğli’deki fabrikayı ne olarak görüyoruz, Ereğli’yi nasıl konumlandırıyorsunuz ve gelecekteki planlarınızda Ereğli’nin yeri nedir diye sordum. 2019 yılının Ereğli açısından çok olumlu, çok daha verimli geçeceğini söylediler. Aynı şekilde istihdam ettiği işçi sayısı aynı kalmak şartıyla, maaşlarda herhangi bir farklılık olmadan devam edeceklerini garanti ettiler. Yeni ürün çeşitliliği ile de burayı büyüteceklerinin sinyalini verdiler.”
Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Çakır’ın turizm konusunda söyledikleri ile ilgili de destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

DİĞER ZİYARETLER
Diğer yandan Keleş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Esnaf Kafalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel ve Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet civelek’i de ziyaret ederek genel konular üzerinde konuştu, bilgi alışverişinde bulundu.




Bu sayfayı yazdır

2.10.2018 17:50:22

Bu haber 1368 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.091.697

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
202 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1466 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri