(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EYLEM YAPTILAR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ülke genelindeki çocuk istismarları ve öldürülmeleri nedeniyle eylem gerçekleştirildi.

İlçedeki kadın Platformu Sözcüsü Aynur Öner, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü nedeniyle düzenlenen eylem kapsamında Devrim Bulvarı’ndaki Çilekli Kadın Heykeli önünde yaptığı açıklamada, çocukların korunma yollarının belli olduğunu, korumak için bir adım dahi atmayanların da bu ölümlerden sorumlu bulunduklarını söyledi.

Çocuk istismarının büyük bir toplumsal sorun olarak durduğuna dikkat çeken Öner şöyle dedi:

“Çocukluk dönemi cinsel istismarlarının büyük bir kısmını çocuğun aile içindeki cinsel istismarı, yani ensest taciz oluşturmaktadır. Dünyanın başka ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de ensest olaylarının çoğunluğu gizli kalmaktadır. İstismarın birinci sırada aile içinde gerçekleştiği, bunu okulların, kolluk kuvvetlerinin, sokakların, çocuk bakım evlerinin, tutuklu ve hükümlü olan çocukların tutuldukları kurumların ve çalıştıkları iş yerlerinin izlediği saptanmıştır.

Çocuğun cinsel istismarında Türkiye dünya listesinde 3'ncü sıradadır. TÜİK verilerine göre son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu devletin izniyle evlendirilmiştir. Son 6 yılda 142 bin 298 çocuk anne oldu ve bu çocukların büyük kısmı dini nikah ile evlendirildi. 15 Yaşın altında cinsel istismara uğrayarak doğum yapan çocuk sayısı ise 15 bin 937 olarak kayıtlara geçti. Çocuğa yönelik her türlü cinsel şiddeti önleme yükümlülüğü Türkiye'nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre devlete aittir. Ancak Devlet, bu önleme yükümlülüğünü yalnızca toplamda neredeyse infial yaratacak olaylarda tepkisel ve sadece cezalandırıcı bir yaklaşımla ele almakta ve etkili politikalar oluşturmamaktadır. Çocuk hakları konusunda uzman olan çocukların çocuğa yönelik cinsel şiddetin önlenmesi konusunda görüşleri politikalara yansıtılmalıdır. Önleyici politikalar hayata geçirilene, çocuk istismarına tacize ve tecavüze yol açan bütün koşullar ortadan kaldırılıncaya, ataerkliliğe, erkek egemen sistemine karşı Ereğli Kadın Platformu olarak mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz."

Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan’ın da destek verdiği eylemde, bir süre çocuk istismarı aleyhine sloganlar atan platform üyeleri olaysız dağıldı.




Bu sayfayı yazdır

2.10.2018 11:28:16

Bu haber 1155 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
04.10.2018 11:53:50
ereglili diyor ki;

sayın fikri kapan.eregli kadın kolları bayanlar geçen sene kıbrısta yaşanan burcunun katilinin almış oldugu cezayı neden yayınlamıyorsunuz. tüm kıbrıs ta yayınlanan haber ereglide neden yayınlanmıyor ereglili olarak sizleri kınıyorum.




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.631

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri