(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OCAK SAHİP ÇIKTI

ALAPLI

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, “Dinarsu Ak-Al Fabrikası, ekonomik olarak Alaplı’nın Amiral Gemisidir” dedi.
Ocak, makamında düzenlediği basın toplantısında, ülkenin ekonomik anlamda sıkıntılı süreçten geçtiğini söyledi.

SIKINTI VAR AMA AŞARIZ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), ülkenin ekonomik sorunlarına ilişkin Bolu’da düzenlediği toplantıya katıldıklarını belirten Ocak, şunları kaydetti:
"Ekonomik olarak çok zor durumda değiliz. Sıkıntı var ama bu sıkıntıları, kadirşinas işadamlarımız, esnaflarımız ve halkımızla birlikte aşacağız. Aslında sıkıntı sadece bizim ülkemizde değil, tüm dünyada var. Sayın Cumhurbaşkanımzın talimatları doğrultusunda, TOBB Başkanımızın ve iş dünyasının alacağı tedbirlerle, bu süreci atlatacağız. Buradan banka müdürlerine de sesleniyorum. Banka müdürleri krizi bahane ederek, işadamlarımızın üzerine gidecek olursa, bunu üst kuruluşlarımızla paylaşırız. Bu sıkıntılı süreçte yanımızda olmayanlara kaşı biz de işler düzeldiğinde tavır alırız. Hep birlikte el ele vererek bu sıkıntıları aşacağız."

İLÇENİN ALEMDAR GEMİSİ
Alaplı TSO Başkanı Ocak, İlçedeki Dinarsu Ak-Al Fabrikası’ndan işçi çıkarılacağı yönündeki söylentilere de açıklık getirerek, şöyle dedi:
"Dinarsu AK-AL fabrikası, ekonomik olarak Alaplı'nın amiral gemisidir. Satışın arrdından fabrikanın yeni sahipleri, Alaplı'daki tesislerine 300 milyon lira yatırım yaptı. İşçi sayısı, 400'lerden 820'ye yükseldi. Bu fabrika yıllardan beri Alaplı'da istihdama en büyük yatırımı yapan kurum. Dinarsu Ak-Al Genel Müdürü ile görüştüm. İşçi çıkarma gibi bir çalışmalarının olmadığını, personel azaltmaya gitmeyeceklerini söyledi. Alaplı TSO kendi üyesi olanların avukatıdır. Biz elbette üyelerimizin haklarını savunacağız. Dinarsu Ak-Al, Alaplı'ya ayda 2,5 milyon lira, yılda 30 milyon lira girdi sağlıyor.

SIKINTIYI AŞMANIN YOLLARI
Ekonomik sıkıntıları aşmak ve satışları artırmak için, yeni bir fiyatlandırma kampanyası başlatmışlar. Elbette, bu fabrika da, ekonomik sıkıntılardan etkilenmiştir. Sıkıntıyı aşamadıkları takdirde, kendine göre bir takım ekonomik tedbirler alacaktır. Buna da hepimiz saygı duymak zorundayız. Biz, ilçemizin en büyük istidam yaratan bu kurumuna yardımcı olmalıyız. Bu kurumda 400 kişi işinden olursa bu Alaplı için büyük kayıp olur. Bunun haricinde kurumla ilgili sıkıntılar varsa, kurumun eksikleri varsa, biz bu konuda da devreye gireriz. Bu ortamda kaos haberleri, insanların moralini bozuyor."
Toplantıda, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalara da değinen Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, 18 parselin tamamını yatırımcıya tahsis ettiklerini, amaçlarının ise fındığın sanayici ile buluşmasını sağlamak olduğunu ve her çalışmayı ilçe ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
Toplantıda, Alaplı TSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

25.09.2018 13:18:26

Bu haber 1319 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 75.741.412

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri