(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİR KAZ DAHA SİTEM ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki. Alevi Kültür Dernekleri Şubesince “Aşure Günü” etkinliği düzenlendi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçedeki Cemevi bahçesindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçede görev yaptığı sürece kaymakamlığın görevinin, birlik, beraberlik ve dostluğun ana tema olacağını söyledi.
Ülkeyi bölmeye, parçalamaya ve bundan nemalanmaya çalışan ciddi bir hain kitlesi olduğunu belirten Çorumluoğlu, şöyle dedi:

ÇORUMLUOĞLU: BİRBİRİMİZE SAYGILI OLACAĞIZ
“Biz buna karşı birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik içerisinde olacağız. Birbirimize saygılı olacağız ve bu saygıdan kesinlikle uzak durmayacağız. Çünkü insanlar bir birine saygı duydukça, yaşantılarına karışmadıkça mutlu bir ortam oluşur. İnşallah görev süremde ilçede bu sistemi oturtmaya çalışacağım. Yapacağınız bütün çalışmalarda yanınızdayız. Kapımız her zaman size açık. Bu çalışmaların içinde ve destek olmaktan büyük mutluluk duyarım.
Hazreti Hüseyin’den buyana, Kemal Atatürk’ten buyana, 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bugüne kadar memleketimiz, için, bu topraklar için kanlarını akıtan bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Bu ayınızı da tebrik ediyorum.”

UYSAL:BİR OLMAYA, KARDEŞ OLMAYA...
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Kaymakam Çorumluıoğlu’nun, “Sayın Belediye Başkanı sözünü tutacaktır, önümüzdeki yıl burada üzeri kapalı alanda programı yapacağız” sözlerine ilişkin olarak, Alevi Dernek Başkanlarının, belediyeden olan taleplerinin yerine getirileceği sözünü vererek, şöyle konuştu:
“Bizler aynı aşure gibi değişik desenler bir arada yaşamaya, beraber olmaya, kardeş olmaya, iri ve diri olmaya ülke olarak çok ihtiyacımız var. Bunu da sağlamamız lazım. Eğitimde, askerde, her türlü alanlarda eşit haklar var. Olmayanlar varsa da bunlar oturup, konuşulur. Ben, konuşmaya, bilgi paylaşmaya, dayanışmaya hazırım. Belediyemizde çalışan alevi kardeşlerimiz var.”

ÖZTÜRK: ÖTEKİ OLARAK YAŞAMAK İSTEMİYORUZ
Alevi Dedesi Sefa Öztürk ise Alevilik, ve Aşure Günü’ne ilişkin tarihi bilgileri aktardığı konuşmasında, “yeryüzü farklı din, etnik kimliklerden oluşmaktadır. Dünyanın bir çok yerinde dinsel farklılıklar artık ortadan kaldırılmıştır. Fakat bu coğrafyada binlerce yıldır Aleviler ne yazık ki ‘ötekidir. İnancıyla ötekidir, kültürüyle ötekidir, ibadetiyle ötekidir. Biz, bu coğrafyada ‘öteki’ olarak yaşamak istemiyoruz” dedi.
Alevi Dernekleri Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taştan da, bugünün gökte meleklerin, yerde insanların kan ağladığı, Fırat Nehrinin kan ağladığı, güneyin şavkını kaybettiği gün olduğunu söyledi.
Alevi Derneği saz heyetinin, Alevi türküler iseslendiridği etkinlikte, davetlilere aşure ve yemek ikramında bulunuldu.

KALABALIK PROTOKOL KATILDI
Etkinliğe, Alaplı İlçesine bağlı Gümeli Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, bazı Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Eski Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Yusuf Arslan, Ereğli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Eray İlhan, CHP Belediyey Başkan Aday Adayı Erol Çivici, işadamı İsmet Yılmaz, bazı kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ile kalabalık alevi vatandaş katıldı.




Bu sayfayı yazdır

22.09.2018 18:59:39

Bu haber 1342 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.017.093

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
802 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
313 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri