(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BELEDİYEDEN KAZAN KAZAN ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince, aşure dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, “Muharrem Ayı” vesilesiyle, Devrim Bulvarı’ndaki aşure dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, önceden programlı şehir dışı seyahati nedeniyle etkinliğe katılamadığını belirtti.

Atay, Kerbela’nın hüznünü ve ehlibeytini taşıyan herkesin içini acı, hüzün ve keder kapladığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Bugün, ümmeti olmakla şeref duyduğumuz peygamber efendimizin torunu Hz.Hüseyin ve 70 arkadaşının şehit edildiği günün acısını yaşıyoruz. Yürekleri yakan bu acı, dünyanın dört bir yanında mezhebi, ırkı, rengi, coğrafyası ne olursa olsun, Müslümanların ortak hüznü ve kederidir. Kerbela haksızlık karşısında direnmenin adı, geleceği inşa eden bir okuldur. Mezhebi ne olursa olsun herkesin bu mektepten alacağı dersler vardır. İyi bilinmelidir ki Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hz. Mustafa’nın yoludur. Kerbela ayrılık değil, birlik ve beraberliğe vesile olmalı, hepimizi birbirimize sımsıkı kenetlemelidir. Kerbelanın bizlere yüklediği sorumluluk gönül kapılarımızı ardına kadar birbirimize açmaktır. Başta peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v), Hz. Hüseyin, tüm Kerbela şehitleri ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Belediye imam-hatiplerinin Kur’an-ı kerim okuduğu, dualar edilen etkinlikte, Atay ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ağlar, Atilla Bulak ve Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, kazanlardaki aşureleri kaplara koyarak vatandaşlara dağıttılar.




Bu sayfayı yazdır

21.09.2018 18:16:22

Bu haber 1519 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 75.755.458

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
422 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
185 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1308 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri