(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER KONUŞULDU

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Görev yaptığım yerlerde hem sivil toplum kuruluşları, hem siyasi partiler, hem de yerel idare anlamında diyaloglarımı üst düzeyde tutmaya çalışırım” dedi.
Kaymakam Çorumluoğlu, kendisini ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Komisyonu üyelerini Toplantı odasında kabul etti.
Çakır, Çorumluoğlu’na yaptığı kısa bilgilendirme konusunda, Ereğli-Zonguldak ve Ereğli Devrek yollarını önemsediklerini, Ereğli’nin, Zonguldak7ın en büyük ilçesi olmasına rağmen halen iki eğitim ile devam ettiğini hatırlattı.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın özelleştirilmesi sonrası yapılan tersanelerin, dünyada yaşanan krizden etkilendiğini ve ilçede işsizlik oluştuğunu” belirten Çakır, “bunu da çözme noktasında mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ilçeye gelişinde tersanecilik ve Alacaağzı maden işletmeleriyle ilgili müjdesi, ‘Ereğli’nin milletvekili benim’ demiş olması bizi ayrıca onure etmiştir” diye konuştu.

ÇORUMLUOĞLU; UZLAŞI ÖNEMLİ
Kaymakam Çorumluoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:
“Görev yaptığım yerlerde hem sivil toplum kuruluşları, hem siyasi partiler, hem de yerel idare anlamında diyaloglarımı üst düzeyde tutmaya çalışırım. Buradaki maksimum sürem beş yıl. Ereğli’de ve ülke mülki idaresine bakıldığında bu sürenin 5 yıl olmadığını görüyoruz. Buradaki (Ereğli) şartları kısa zamanda öğrenip, bilmek, sizlerden doğru bilgileri alabilmek bizim başarımızı artırıyor. Dolayısıyla bu açıdan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları önemli, uzlaşı önemli.

ÖNEMLİ OLAN EREĞLİ’NİN MENFAATLERİ
Bir de, bir dengeyi de taşımamız önemli. Bunlardan en önemlisi; toplum menfaati ve kişisel menfaattir. Çoğu yerde zaman zaman karşılıklı çatışmalar da oluyor. Burada da bizim hedefimiz toplum, ilçenin, ülkenin menfaatini daha ön planda tutmak gerekir. Burada önemli olan ve ön planda tutmamız gereken Ereğli’nin menfaatleridir. Yoksa bugün siz bu yönetimde olursunuz, yarın ayrılırsınız. Bugün ben kaymakam olurum, yarın kaymakamlığım biter. Bizim burada bütün bireyleri, bugüne kadar Ereğli’de tanıdığım ve beni ziyarete gelen bütün arkadaşların Ereğli’de güzel şeyler yapmak için kalplerinin çarptığını düşünüyorum.

KADINLARIN SOSYAL YAŞAMA KATILMALARI
Bu meyanda, 26 günlük bir siyasi tecrübem de oldu. Yani masanın öbür tarafını da biliyorum. Bir kaymakam için avantaj mı, dezavantaj mı? Nasıl derseniz deyin. Son zamanlarda siyasi partilerde kadın ve Gençlik kolları son derece önem kazandı. Siyasi tecrübemden de biliyorum, Bu açıdan, bayan arkadaşlarımızın hayatın, siyasetin, sivil toplum kuruluşlarının içinde olması, evden dışarıya çıkıp sosyal hayata katılmaları bana göre bir zenginlik ve daha güçlü bir ülkenin temelidir. O manada, ne kadar beraber olursak, yapacaklarımıza bir şeyler daha katılır diye düşünüyorum.”
Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, daha sonra aralarında partinin Ereğli belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi ile İl Genel Meclis üyelerinin de yer aldığı konuklarına ve basın mensuplarına çay ikramında bulundu.
Çakır ve beraberindekiler daha sonra ilçedeki Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen’i ziyaret ettiler.




Bu sayfayı yazdır

21.09.2018 12:46:18

Bu haber 1202 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.848

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri