(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BASINA İTİRAF ETTİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, görev yaptığı yerlerde vatandaşla diyalog halinde olmaya özen gösterdiğini söyledi.
Kaymakam Çorumluoğlu, ilçede dün başladığı görevinin ardından bugün (18 Eylül) Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olduğunu ve 1991 yılında Kaymakamlık görevine başladığını belirten Kaymakam Çorumluoğlu, özgeçmişinden bahsetti.
Meslek yaşamında basın yönünde ‘eksikliği bulunduğu’ özeleştirisi yapan Çorumluoğlu, sosyal medya kullanmadığını ancak, telefon numarasının Kaymakamlık sitesinde bulunduğunu vatandaşlar da dahil olmak üzere tüm kesimlerin rahatlıkla kendisini arayabileceğini ifade etti.

FAYDALI OLDUĞUMA İNANIYORUM
Görev yaptığı yerlerde faydalı çalışmalarda bulunduğunu anlatan Kaymakam çorumluoğlu, şunları söyledi:
“Devlet bize bir makam verdi ve bunun karşılığında da bir ücret ödüyor, bizler de çalışmak zorundayız, faydalı olmak zorundayız. Görev yaptığım yerde faydalı olmadığımı inandığım zaman bırakmasını da bilen bir idareciyim. Bizim ülke olarak millet olarak kaybedecek vaktimiz yok. Keşke elimizde olsa da 24 saat değil 25 saat çalışsak. Onun için çalışacağız. Buraya da çalışma niyetiyle geldim. İktisat Fakültesi’ni bitirip ilk kaymakam olan kişiyim. Ben devlete ve millete hizmeti kendime şiar edinmiş bir kişiyim. Yatılı okudum, her şeyimizi devlet aldı ve devlete bir borcumuz var. 30 senedir de bu borcu ödemeye çalışıyorum. Ödediğimi de düşünüyorum. Her akşam eve gittiğimde ‘acaba bu yer için yapılacak bir şey vardı da yapabildim mi, yapamadım mı’ diye de bir vicdan muhasebesi de yapan bir kişiyim.”

EREĞLİ’YE HİÇ GELMEMİŞ!
Çorumluoğlu, Ereğli hakkında yaptığı değerlendirmede ise bölgeye daha önce hiç gelmediğinden bahsetti, ancak bir şekilde yolu Ereğli’ye düşmüş kişilerden ilçe ve insanı hakkında çok güzel ifadeler duyduğunu bunun da kendisini son derece memnun ettiğini belirtti. Dışarıya karşı Ereğli hakkında olumlu izlenim kazandırmada basının da önemli rol üstlendiğini dile getiren Çorumluoğlu, basın mensuplarını, idarecileri ve yerel halkı da bu anlamda kutladı.

EKSİKLER VAR
Çorumluoğlu, Ereğli hakkındaki düşüncelerini; “Ekonomik çerçevede baktığımızda Ereğli kendi kendine yetebilen hatta bundan biraz daha fazlası da olan yer diyebiliriz. Demir çelik fabrikası olsun, balıkçılık olsun diğer faaliyetler de ekonomik açıdan önemli. Eksikler vardır. Ben onları daha tespit edemedim.” sözleri ile sürdürürken bu büyüklükteki bir ilçede Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Okulu’nun olmamasını bir eksiklik olarak gördüğünü kaydetti.

BİZ ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ
Yaşamı boyunca, “geçmişini değerlendirmediğini” dile getiren Çorumluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eksik varsa da bunu ortaya sorarız. Ama her dönem kendi ahval ve şeraiti içerisinde değerlendirilmelidir. Ben 5 yıl Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde kurucu kaymakamlık yaptım. Gittiğimde ilçenin hiçbir varlığı yoktu. Yaklaşık 8 m²lik bir odada başladım ve ayrıldığımda ilçenin bütün unsurları var bir ilçe bıraktım. Ama benim bulunduğum o şartları bilmeden değerlendirme yapmak açıkçası çok doğru değil. Biz önümüze bakacağız. Burada insanlarla barış ve huzur içerisinde çalışmak ana prensibimdir. Bunu yaşadığımızda göreceksiniz. Kavgayı seven bir insan değilim. Kavga etmek istiyorsa insan kardeşi ile kavga eder. Bizim çalışmaya ihtiyacımız var. Burada neler var neler yok kısa sürede tespit edeceğimi düşünüyorum. Basın ile çok iyi diyaloglar kurdum, ama buna rağmen bir yanımız eksik olduğunu düşünüyorum. Ereğli'de basının güçlü olduğu gözüküyor. Gördüğünüz eksiklikleri aksaklıkları bizimle paylaşın. Ereğli, daha önce çalıştığım Şehzadeler ile denk bir yer.

YANLIŞ BİLGİLER ALABİLİYORUZ
Bazen farkında olamıyoruz, bazen de yanlış bilgiler geliyor. Acemilik devrem de geçti, emekliliğimden de 2 yıl geçti. Var olan eksikliği bize söylemede lütfen vatandaş ile bize aracılık edin. Kamu kurumlarında sıkıntı, ilgisizlik, kokuşmuşluk var ise rencide etmeden kırmadan dökmeden paylaşmanızdan memnuniyet duyarım. Burası bizim geçimimizi sağladığımız bir yer ama bunun karşılığında da vatandaşa hizmet etmek zorunda olduğumuz bir yer. Hiç kimse burada bedavaya çalışmıyor. Herkes para ile çalışıyorsa bunun karşılığını da verecek, imkanlar ölçüsünde yapacak. Devletin imkanları ölçüsünde hizmet vermemiz gerekiyor.

UN, İRMİK, ŞEKER VAR ..!
Ereğli'deki gerekli potansiyel var. Bu potansiyeli neticeye çeviremiyorsak bu bizim hatamızdır. Topu taca atacak bir halimiz yok. Ereğli'de un, irmik, şeker de, her şey var. Helva yapamıyorsak bizim beceriksizliğimizdir. Ortaya bir şeyleri koyacağız. Tabi ki buradaki arkadaşlarımızdan ‘Ereğli’de yapılacak bir iş olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum. Toplantı trafiğini hızlı almamın da sebebi o. Çünkü bir işin yatırım programına girmesi, olması kolay bir şey olmuyor arkadaşlar. Neden? Örneğin ben Şehzadeler ilçesinde Hükümet Konağı’nın projesini yaptım, Anıtlar Kurulu'na takıldı, şuydu, buydu, ihale aşamasına geldim ve ayrıldım. Dolayısıyla burada bir hükümet konağının yapılması bile, örnek veriyorum, belli bir zaman; yatırım programına gireceksiniz, projenizi hazırlayacaksınız, ihaleyi yapacaksınız, müteahhit işe başlayacak, temelde su mu çıkacak, demire zam mı gelecek.. Bunlar zaten zaman alıyor. Bu açıdan burada neler var, neler yok kısa zaman içerisinde tespit edeceğimizi düşünüyorum.

BASIN AÇIĞINI KAPATACAK
Ama basın yönümün eksik olduğunu düşünüyorum. Ve Ereğli’de de basın biraz fazla. 30 senelik açığı kapatacağız gibi gözüküyor. Arkadaşlar idareci 3 çeşittir: Bir; Çok çalışır, üretir, satamaz. Yaptığını basınla paylaşamaz, halka şey yapamaz. İdareci bunu paylaşamıyorsa mutlaka birileri de bunu alır ve satar. Böyle bir kötü idareci modeli var. Bir tanesi orta idareci modeli. Bu, yaptığını kamuoyuyla paylaşıp lanse edebilen idareci tipi. Makul olan da aslında bu: Ne yapıyorsa onu satıyor. Bir tanesi de bir şey yapmadan satar. Bir şey yapıyor gibi gözükür, sürekli poz verir, ama çok da bir şey üretmez. Yani ben idarecilikte birinciyle ikincisi arasındayım. Ancak buradaki hedefim yaptığını kamuoyuyla paylaşabilen bir idareci modeline ulaşmaktır. Basın bu yönden bizim vatandaşa ulaşmamızda iyi bir araç. Bu manada sizlerle zaman zaman bir araya geleceğiz."
Gazetecilerin kendilerini tanıtmasının ardından Kaymakamlık Binası önünde toplu fotorğf çekimi gerçekleştirildi.




Bu sayfayı yazdır

18.09.2018 17:27:10

Bu haber 1139 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
19.09.2018 07:13:07
Dertli vatandaş diyor ki;

Sular hala bulanık ve kokuyor çare bekliyoruz sayın kaymakamımız.






Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 75.752.058

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
413 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri