(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YATIRIM VE HİZMETLER DEVAM EDECEK

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçedeki yatırım ve hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi.
Çakır, Sahil Bandındaki Lal Kafe’de düzenlediği yeni yönetim tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ilçedeki bazı hizmetlerin de aksadığını söyledi.
Bu olumsuzluğa rağmen Ereğli-Zonguldak yolunda çalışmaların devam ettiğini, Ereğli-Devrek yolunun Çaylıoğlu Köyüne kadar olan kısmının da tamamlanıp hizmete sunulması için mücadele ettiklerini anlatan Çakır, şunları kaydetti:
“Ereğli’nin bugüne kadar ‘olmazsa olmaz’ denilen ve kamuoyunun önüne koyduğumuz Üniversite Kampüsü projesinden de, o gün ne dediysek, bugün de aynı yerdeyiz. O alanın, (Eski Hastane binaları alanı) ülke genelindeki askeri bölgelerin çevresinde olduğu gibi bizim burada kampüs yapma projemize engel değildir. Burada sadece, askeriye kendi çevresinde yapılacaklarla ilgili müsaade alınmasıdır. Bunun içinde duvar yüksekliği, bazı yerlerde de mesafenin geri alınmasını talep edebilir.
Türkiye’de şu anda ekonomik olumsuzluklar var ama bunlar gelip geçici şeyler. Önümüzdeki günlerde de bunların takipçisi olacağız.”

SEÇİMLERE HAZIRIZ
Çakır,yaklaşan yerel seçimler öncesinde teşkilat ve yönetim olarak seçimlere hazır olduklarını ifad ederek, “Ereğli ilçe ve 3 belde belediyesinde seçimlere hazırız. Bu belediyelerimizi almak için gece-gündüz mücadele edeceğiz. Bölgemizde yapacağımız çok projelerimiz var. Ey birliği, genel merkezimizin ve siyasi otoritenin de desteği ile yol haritamızı devam ettireceğiz” dedi.

ÇAKIRIN SORULAR AYANITLARI
AK parti Ereğli İlçe Başkanı Fatihn Çakır, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte Çakır’ın sorulara verdiği yanıtlar:
TERSANELERİ KALKINDIRACAĞIZ
Tersaneler Bölgesinde, katkı ve destek adına ne gerekiyorsa yapma gayretinde olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Ereğli’nin milletvekiliyim’ demesi, elimizi güçlendiriyor. Süreç içinde sayın milletvekillerimizle birlikte ‘olmazsa olmazlarımız’ arasında yer alan talep ve isteklerimizi bildireceğiz.

PTT İNŞAAATIN AYENİ İHALE
İlçe merkezindeki Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) bina inşaatı, müteahhitin iflası nedeniyle durdu. Yoksa oranın ödeneği hazır, yeniden hazırlayıp, ihaleye çıkıyoruz. Bu sadece bürokratik engellerin zaman kaybıdır.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKTA MAHKEME VE ÖDENEK SIKINTISI!
Köprülü Kavşak’taki sorun, ilerleyen kısımdaki arazilerden bazılarının konuyu mahkemeye taşımasından kaynaklanıyor. Bu durumu müteahhitlerle değerlendiriyoruz. Ne yazık ki bizde, vatandaş, yol kapısının önüne geldiğinde mahkemeye gidiyor.
Tabi ki tekdir edersiniz, önemli bir ekonomik sıkıntıdan geçiyoruz., Bunlar kısa sürecek ama sürdüğü zaman da ödenek sıkıntısı oluyor. Şu andaki müteahhitlerin eski alacakları yok. Şu anda yeni çalışma ile alakalı sıkıntı var. Ereğli Devrek yolunda da paramız bitti. Müteahhit aldığı para karşılığında işini yaptı. Şu anda bize 10-12 milyon lira lazım ki, açılmamış olan bir buçuk kilometrelik yolun yapılsın. Bununla ilgili ödeneğimizi de inşallah çıkartacağız.

KAYMAKAMLIK VE EMNİYET BİNALARI
İlçemizde yeni Emniyet Müdürlüğü binası ödeneğimiz de var. Ama Kent Meydanındaki yerleşim problemlerini neticelendiremediğimizden başlatamıyoruz. Çünkü Kaymakamlığı taşımamız lazım. Zira giden kaymakamımızın ‘ilahesi yapılınca biz çıkalım’ anlayışı vardı. Yeni gelecek Kaymakamımız ve belediye başkanımızla birlikte konuyu masaya yatıracağız. Biz ödeneğimizin geri gitmesini istemiyoruz.

ŞEHİRLERARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI
Ereğli şehir merkezinde şehirlerarası yolcu otobüslerinin indi-bindi yapabilmelerine yönelik, İlçe Trafik Komisyonunda belirlenen 3 nokta alt komisyona bildirildi. Alt komisyon bugün-yarın ilgili yerlerde gerekli incelemeyi yapacak. Bir hafta, 10 gün gibi bir süre zarfında belirlenen yerler komisyondan olumlu yanıt alacağı kanaatindeyiz. Böylelikle, şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızın evlerine yada ulaşacakları yere daha kolay gitmelerine fırsat sağlayacağız. Tabi ki bu daha ivedilikle çözülmesi gerekirdi. Bazı bürokrasi engelleri yada daha fazla düşünceler nedeniyle biraz gecikme oldu.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI
Ben ilçe başkanıyım, çıkacak olan aday adaylarının yanında destek olacağız, genel merkezimize taşıyacağız. Genel merkezimiz de yapılacak anketler ve değerlendirmeler sonucunda son kararı verecektir. Şu an için Belediye Başkan adaylığım söz konusu değil. Ama bu hiç olmayacağım anlamına da gelmez, şartlar neyi gerektirir bilinmez.

KÖYLERDEKİ SU SORUNU
Köylerimizde jeolojik yapısı nedeniyle 3-4 yılda bir açılan kuyulardaki sularımız kayboluyor. Köylerimizdeki bir başka sorun da, Temmuz-Ağustos aylarında ilçelerden ve şehir dışından köylerimize tarımsal alanda çalışmak üzere gelme arttığından, kırsaldaki nüfus da 4-5 katına çıkabiliyor. Bu iki ay gibi sürede de yeterli olmayan bir su sorunu yaşanabiliyor.
Kızılcapınar Barajı’ndan Gülüç beldesi ve 17 köy ile birlikte tasarlanan bir plan vardı. Şimdi oradan 12 ay sorunsuz su alımı yaşansın istiyoruz. Yoksa bir yandan da gölet çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl Ağustos ayında Özel İdare kanalıyla tanker kiralayarak ihtiyaç duyulan yerlere su taşıyarak sorunu aştık.

İLÇEDE TEKLİ EĞİTİME GEÇİŞ
Ereğlimiz tekli öğretime çok yaklaştı. Merkez Anadolu Lisesi inşaatı, Atatürk Orta Okulu güçlendirmesi, Cumhuriyet okulu önünde 12 derslik ek bina, Kavaklık Mahallesi güzergahındaki ilk okul, Ticaret Lisesi önünde bir ilk okul projesi çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Turizm Otelcilik Lisesi inşaatı başladı. Bunlar tamamlandığında Ereğlimizi artık ‘tekli öğretime geçen ilçeler’ arasına inşallah katacağız.
Kahvaltılı toplantıda, Çakır’ın soruları yanıtlamasının ardından, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı.





Bu sayfayı yazdır

13.09.2018 14:46:13

Bu haber 1560 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
14.09.2018 09:32:07
eregli diyor ki;

sayın başkan yanınızda bulunan bir çok kişi tekerini yürütebilmek bana kimse dokunamaz gözüyle duruyor yanınızda zabıta yok belediyeden sıkıntı yok kendilerini üstten gören birileri var
13.09.2018 14:51:25
savaş dursun diyor ki;

ekonomik sıkıntı var tabi,ama sizlere değil,Allah çarşınıza pazar versin,ihaleler kapılan kaymaklı işler,olan garip esnafa,garip vatandaşa oluyor,her seçim döneminde aynı masalları dinlemekten yorulduk artık,ama bu böyle gitmeyecek inşaallah ,mart ayında bu düzen değişecek inşaallah




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.090.243

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
199 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
543 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1464 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri