(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KREŞ VE ANAOKULLARI

KDZ EREĞLİ DE OKUL ÖNCESİ HİZMETİ VEREN ANA OKULU VE KREŞLERİN ORTAK AÇIKLAMASIDIR

Sevgili anne ve babalar ; Canınızdan bir parça olan çocuklarınızı bazen bakım ihtiyaçları bazen de sosyalleşme ihtiyaçları gibi nedenler ile Kreş yada Ana Okullarına emanet ederken lütfen çocuğunuzu teslim ettiğiniz kurumun yasal açılış anayı varmı diye sorunuz. Bu kurumların VALİLİKTEN onay almaları gerekir. Bu onayın adı ; AÇILIŞ İZİN BELGESİ dir.Belediye den alınan bir işyeri açılış izni ile kreş yada ana okulu hizmeti verilemez. Kreş ve anaokullarında mutlaka Okul Öncesi öğretmeni veya Ana Sınıfı Öğretmeni çalışmalıdır. Çocuk psikolojisinden anlamayan yetkisiz ablalara teslim edilen çocukların ileriki yaşlarında ortaya çıkacak sorunları telafi etme şansınız olmayabilir.
Sizleri aşağıdaki konuda bilgilendirmek istiyoruz;
1- Okul Öncesi Eğitimi 0- 6 yaşı kapsamaktadır ve çocuk gelişiminde bireyin karakterinin % 60 ının bu dönemde oluşmaktadır.
2- Çocuklarımız bu yaş döneminde uzman Öğretmen ve Çocuk Gelişimcilere emanet edilmelidir.
3- Anaokulları ve Kreşler Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılmakta ve denetlenmektedir. Çalıştıkları her personel Bakanlık tarafından izin verilen alanının uzmanı olmak zorundadır.
4- Harhangi bir binada Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından almadan faaliyet gösteren değişik isim adı altındaki evler ise bu iki bakanlığın denetimi dışında faaliyet gösteren yasa dışı kurumlardır.
5- Denetlenmeyen kurumlara gönderilen çocukların ruhsal ,psikolojik ve fiziksel gelişimleri risk altında olup ileriki yıllarda telafisi mümkün olmayan yaralar açabilmektedir.
6- Denetlenmeyen kurum demek ; çocuklarımızın yangın , deprem gibi tehlikeler karşı önlem alınmamış binalarda bulunması, hijyenik olmayan ortamlarda oynaması ve uyuması , sağlık yönünden riskli yemekler yemesi , çocuk psikolojisi , çocuk gelişimi , çocuk eğitimi konusunda uzman olmayan kişilere teslim edilmesi demektir.
7- Çocuklarımız anne ve babaların en kıymetli varlıklarıdır. Her anne ve baba çocukları için en iyi bakım , gelişim ve eğitimi hedeflemektedir.Ancak yeterli biliye sahip olmadan çocuklarımızı gönderdiğimiz Yasalara uygun açılmış Anaokulları ve Kreşler dışındaki bazı kurumlar çocuklarımıza fayda yerine zarar verebilmektedir.
8- Yasal izinlerini almış Anaokulu ve Kreşler, Belediye , İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Müdürlüğü,Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri ; Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzmanlarınca , Emniyet Müdürlüğünce binanın yeterliğinden güvenliğine kadar her konuda incelenerek açılmakta ve yıl içinde defalarca denetlenmektedir.
9- Denetim dışındaki çocuk evleri ise bu yasal iznleri almadığı gibi yıl içinde de denetlemelerden uzaktır. Çocuklarımız kime emanet edilmiştir bilinmemektedir.
10- Yapılacak basın açıklamaları , bilinçlendirme reklam spotları , reklam panolarındaki ilanlar ile halkımıza doğru bilgi vermeyi amaçlıyoruz.
11- İl ve İlçe de bulunan yetkilileri ; Kreş ve anaokulu dışındaki yerlerin iş ve işlemlerini denetlemelerini bekliyoruz.
12- Vatandaşların dini duygularını istismar ettiğini düşündüğümüz bu yasal olmayam kurum ve kuruluşlar ne yazık ki çocuklar ile cemaat ve ya dernek çatısı altında toplanmakta ve dini eğitim verdiğini iddia ederek halkımızın çok duygusal olduğu konuyu istismar etmektedir.
13- Bizler din eğitimine karşı olmadığımız gibi bu işin yetkili insanlar tarafından ve çocuğun yaşına uygun yapılmasının önemine inanıyıruz.
14- Devletimiz Müftülüklere bağlı olarak açtığı KURAN KURSLARI ile bu eğitimleri Diyanet İşleri Başkalığı tarafından planlanan uzman kişiler tarafından 4 yaştan itibaren vermektedir.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN AMAÇ VE GÖREVLERİ ;
Türk Milli Eğitim Sisteminin Genel Amaçlarına uygun olarak ;
1- Çocukların Beden zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak .
2- Onları ilkokula hazırlamak .
3- Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak.
4- Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.
Kdz.Ereğli de kurulan Özel Okul Öncesi Kurumları dayanışma grubu bu amaçları yerine getirmek için çalışan yasal kurumları bir araya getirmiş bir oluşumdur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.




Bu sayfayı yazdır

13.09.2018 13:29:19

Bu haber 2363 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.233

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri