(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ADLİ YIL AÇILIŞI DOLAYISIYLA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi, Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal, “insanlar hukuka, mahkemelere güvenemiyorsa, birbirlerine de güvenemezler” dedi.

2018-2019 Adli Yılı açılışı nedeniyle Devrim Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulan törende İstiklal Marşı okundu. Bu sırada, törene katılanların yanı sıra, çevreden geçen vatandaşlar ile bazı araç sürücülerinin de park haline geçirerek indikleri araçlarından saygı duruşunda bulundukları görüldü.

Kartal, burada yaptığı konuşmada, yapılan araştırmaların hukukun üstünlüğünün güçlenmesi gerektiği yönünde olduğunu söyledi.

Yargının adalet sağladığını dolayısı ile bağımsız olmasının önemli olduğunu belirten Kartal, şöyle dedi:

“Araştırmalar gösteriyor ki; bir ülkede hukukun üstünlüğü güçlendikçe, mahkemeler etkin çalışmaya başladıkça, insanların birbirine duyduğu güven de artıyor. Başka bir ifadeyle, insanlar hukuka, mahkemelere güvenemiyorsa, birbirlerine de güvenemezler. O halde, sonuç açık, hukukun üstünlüğünü sağlamlaştıran adımlar atıldıkça, insanlarımızın birbirlerine duyduğu güven de artmaya başlayacak. Çağdaş, demokratik hukuk düzenlerinde muhakeme hukukunun geldiği aşamada ‘gerçeğe’, sözlerin çarpışmasıyla ulaşılabileceği kabul edilmektedir. Bunun için birbirine eşit üç makama ihtiyaç vardır. Mahkemelerden ve hâkimlerden oluşan yargılama makamı, Yargılama makamının tamamen dışında örgütlenmiş iddia makamı, Yargılama ve iddia makamları ile siyasi iktidardan tamamen bağımsız avukatların oluşturduğu savunma makamı. Bu unsurlardan mahkemeler ve hakimler bağımsız ve tarafsız olmadıkları takdirde, adil yargılamadan ve dolayısıyla yargının adalet dağıttığından söz edilemez.”

CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, bazı CHP’li yöneticilerin de yer aldığı törene, az sayıda avukatın katılması dikkat çekti.




Bu sayfayı yazdır

3.09.2018 14:31:17

Bu haber 1125 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 75.756.962

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
425 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
187 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1309 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri