(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ADRESİ DOĞRU AMA ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, “4yıldır bu kentte hayal tacirliği yapılıyor, şöyle olacak böyle olacak deniyor ama hiçbir şey yok, yapılmıyor” dedi.
Ocakcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, üniversite kampüsüne ilişkin açıklamalarına yönelik parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kampüsün önemli olduğunu ancak, konuyla ilgili bugüne kadar söylediklerin ise kelime ve anlamlarını başka yerlere çekerek izah etmek istediklerinin ‘sulandırılarak’ akıl karışıklığı yaratma derdinde olduklarını söyledi.
İktidar kanadının “neredeyse üniversite lazım değil” cümlesinin getirilmeye çalışıldığını iddia eden Ocakcı, şöyle dedi:
“Oluşturdukları şey içerisinde Karadeniz Ereğli'nin kampüs alanı yok. İşlerine gelmeyen yerlerde alternatif müjde olarak çıkıyorlar. Neredeyse üniversite lazım değil, ihtiyaç değil cümlesine getirmeye çalışıyorlar. 4yıldır bu kentte hayal tacirliği yapılıyor, şöyle olacak böyle olacak deniyor ama hiçbir şey yok, yapılmıyor. Üniversite kampüsünden vazgeçip millet bahçesi verilir müjdesine dahi geldik. 'Eğer kampüs alanı giderse merak etmeyin orayı millet bahçesi yapacağız' denildi. Karadeniz Ereğli'nin zaten en büyük sıkıntısı da millet bahçesinin olmayışıydı. Her şeyi çözdük bir millet bahçemiz eksik kaldı. Biz oranın millet bahçesi değil ne amaçla imara işlendiyse onun devamını istiyoruz.”

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU
Ocakcı, İlçede üniversite kampüsü düşüncesinin gündeme geldiği günlerde heyecanlandıklarını hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yatırım programına alınacak, öğrenci alınacak gibi peş peşe siyasilerden açıklamalar geldi, halkımıza umutlar aşılandı. Belediye Başkanımızın yaptığı konuşmayı dinlediğimde tüylerim diken diken oldu. Bu cümlelerin çözüm üretmektense laf kalabalığı yapmaktan başka bir şey olmadığını gördük. Belgelerin tarihlerini verdi içeriğinden hiç bahsetmedi. Tarihler güzel ama eksikdi. O tarihlerin içerisinde gizlenen bazı şeyler var. Yüksek öğrenim gören öğrenci sayısının artması isteniyor bu hemen olabilecek bir şey değil diyor, zaten biz hemen istemedik.

TİYATRO ORTAYA ÇIKACAK
Bizim izah ettiğimiz şeylerin içerisinde güvenlik talebi geldiğini, hatta Ankara'ya gittiğini belgesi ile paylaştık. Kadastroda da bu çalışma yapıldı. Bakıldığında, konuşmalar dinlendiğinde, bu konuşmanın içerisinde güvenlik bölgesi talebi asla geçmiyor. Çünkü güvenlik bölgesi geldiğinde bu zamana kadar oynananın bir oyun, tiyatro olduğu ortaya çıkacak. Daha önce teklif ettiğimiz Osmantepe'ye burun kıvıranlar alternatif bulduk diye ortaya çıkıp imarda zaten Osmantepe imara işlenmiş durumdadır. Yeni bulunmuş birşey değildir.

“HAYÂL TACİRLİĞİ…”
Burun kıvırdıkları yerlere alternatif müjde olarak çıkıyorlar. Biz oranın millet bahçesi değil ne amaçla imara işlendiyse devamını istediğimiz için toplandık. Biz kampüs alanını sadece eğitim için istemiyoruz, bu kente ekonomik katkısı olsun ve buradaki ekonomi canlansın, insanlar, öğrenciler, aileleri gelsin istiyoruz. Bu alanda hastane varken bu alan güvenli, kampüs yapılınca güvensiz. Bu nasıl oluyor? Bu çok enteresan değil mi?

CUMHURBAŞKANI YARDIM ETMEYECEK Mİ?
Eğer bu alan zaten güvensiz alan ise biz bunu meclise niye getirdik? Niye insanlara umut aşıladık, neden hayal tacirliği yaptık. Kimse bunu sormuyor, Karadeniz Ereğli'nin Milletvekili olarak kendini adlandıran Cumhurbaşkanımız bile Karadeniz Ereğli Belediyesi aynı partiye mensup. Ancak Karadeniz Ereğli'nin milletvekili Karadeniz Ereğli'ye yardım etmeyecek mi? Kampüsü geri aldırmayacak mı? İnsanların kafasını karıştırıp, laf oyunu yapmaya bir anlam yok. Kampüs konusunda birşeyi gizliyorlar, bu çok basit.
Karadeniz Ereğli'nin söz sahibi olan belediye başkanı ve belediyesi burayı talep için uğraşacak, bunun başka bir yöntemi yok. Söylediklerimiz orduya karşı değil, Yapılan siyasi manevraya karşı.”

VAKIF KURALIM OSMANTEPE’YE YAPALIM!
CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, konuşmasının son bölümünde ilçedeki bazı kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarına da seslenerek, şunları kaydetti:
“Karadeniz Ereğli'ye bir önerim var. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, (Erdemir), Türkiye TaşKömürü Kurumu (TTK), Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve sivil toplum kuruluşları Odalar; gelin bu ilçeye bir vakıf üniversitesi kuralım.Onu da Osmantepe’ye yapalım. Türkiye'de olmayan bölümleri yapalım, marka, kendi üniversitemizi oluşturalım. Bu vakıf üniversitesini geliştirelim, marka olmuş bir üniversiteye satalım ve Karadeniz Ereğli'ye büyük bir girdi sağlayalım.”
CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, gazetecilerin sorusu üzerine, konuyu, ilçe protokolü ile paylaşacağını, Erdemir ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşeceğini sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

1.09.2018 01:05:23

Bu haber 1369 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.559

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri