(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖZDEMİR: UYSAL KAMPANYA BAŞLATTI!

EREĞLi
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Özdemir, ilçede kurulması istenilen Üniversite Kampüsü’nün, eski hastaneler alanına kurulmaması amacıyla Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kampanya başlattığını ileri sürdü.
Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’in düzenlediği değerlendirme toplantısının –gazetecilerin soruları kısmında- Gazeteci Doğan Gönüllü’nün geçmiş TSO yönetiminin yaptıklarına ilişkin söylemleri sorusu üzerine konuşmaya başlayan Keleş’in sözünü kesen Özdemir, ‘gelişmelere sahip çıkılmadığı gerekçesiyle’ önce basını eleştirdi.
Ses seviyesi yükselterek konuşan Özdemir, söz konusu alanın askeriyeye devri için kampanya hazırlandığını, belediyenin de ‘gereğini yaptığını’ savundu.

SİZ DE GAZETECİSİNİZ, BİLMENİZ LAZIM!
Açık bir üslupla, “Burasının askeriyeye devri için Ereğli belediye Başkanı Kampanya başlatmıştır” sözlerini kullanan Özdemir, gazetecilere yönelerek şunları kaydetti:
"Askeriyeye devir için kampanya hazırlanmış gereğini de belediye yapmış. Yapmayın, gazetecisiniz. Avam proje hazır olup belediye gereğini yapsaydı orası bugün üniversite alanıydı. Arkadaşların bir bölümü siyasetin içerisinde olduğu için söyleyemiyorlar belki. Siyasette ve ticarette aldığınız yol önemli. Ben yapılan bir şey varsa gerçeği söylüyorum. 50 Tane gazetecinin arasında haybeye konuşacak halim yok. Sizde gazetecisiniz belediyenin bu konudaki tavrını bilmeniz lazım.

BELEDİYE KAYMAKAMLIK ‘EVET’ DEDİ!
Burası askeriyeye devir edilmesi için görüş alındı, kampanyaya olmasın diyerekten odadan başka bir kurum oldu mu? Belediye, kaymakamlık ‘evet’ dedi, Kamuoyu sustu. Kampanya yürütüldü, orası hastane olduysa üniversite de olabilir. Bunu kime sorabilir belli yerlerden görüş alır, görüş alırken maalesef belediye de kaymakamlık ta devlet kurumları da gerekli gayreti göstermediler, burası elimizden gitti, burası askeri alan yapacak bir şey yok. Bu saatten çevrilmesi çok zor."

GAZETECİLERİN TEPKİSİ
Özdemir’in yüksek tondan konuşması ve ithamda bulunması üzerine önce Gönüllü tepki gösterdi, toplantıda bulunmayanlar hakkında iddia içeren söylemleri yanlış bulduğunu, Özdemir’in polemik yarattığını ve tavrını doğru bulmadığını söyledi.
Kapan da, Özdemir’in yüksek ses tonu ile konuşamayacağını belirterek, “sizin neden bağırarak konuştuğunuzu anlayamıyorum. Burada basını neden suçluyorsunuz? Genel olarak Ereğli basını gerek üniversite, gerekse ilçenin diğer konu ve sorunlarıyla ilgili bugüne kadar gerekeni yapmıştır. Arşivlerde var. Ya siz ne yapıyorsunuz” diyerek çıkıştı.

KELEŞ MÜDAHALE ETTİ
Yükselen tansiyon üzerine araya giren Başkan keleş ise ortalığı sakinleştirdi. Keleş, Özdemir’in konuşma tarzının öyle olduğunu ancak, üniversite yeri konusundaki sözlerinin ise doğru olduğunu savunarak şöyle dedi:
"Maalesef işin özeti de gerçeği de bu. Mevlüt başkanın söylediği laf çok güzeldi, siyasette yoruma değil de atılan adıma bakmak lazım, yapılan işe bakmak lazım. Buraya yarın rektör gelecek, bakan da gelecek, o da gelecek bu da gelecek. Bunun ile ilgili somut adam atamazsak bu bizim kaybımızdır.
Mevcut baktığımızda bir yerleşke var mı, yok. Mevcut yer yıkılmış, hali hazırda olsaydı, yıkılmasaydı hazırlık öğrencileri burada olacaktı. Üniversite harekete geçmişti, dönem milletvekili Ercan Candan ağzıyla milletvekili bittikten sonra da söyledi. Bizim amacımız onunla bununla karşı karşıya kalmak değil. Bizim amacımız üzüm yemek.
Yeni bir yerleşke alanı olabilir, ama uzun vadeli bir iştir, 10 yıllık bir iştir. Bahsedilen yer Osmantepe, belediyenin bahsettiği. Devlet Hastanesi için de oraya olması için görüş vardı, geldiler baktılar oraya yapmadılar. Sen şimdi diyorsun ki oraya ben üniversite yapacağım, olabilir ama bu 10 sene sürecek, alt yapı maliyetleri dünya kadar sürecek, niye kendi kendimizi kandıralım."




Bu sayfayı yazdır

16.08.2018 15:38:22

Bu haber 1739 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
16.08.2018 16:33:27
Mehmet Davut Kızıl diyor ki;

Bunlar gelince işleri güçleri belediyeye ve gazetecilere saldıracak demiştik bakın oldu. Bir insan birilerini eleştitirken önce kendisine ve geçmişine bakacak.




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.188

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri