(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

'YERLİ' VE 'ZAMANLI' TOPLANTI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, ABD’nin Türkiye’ye yönelik tavrı karşısında Hükümete tam destek verdiklerini söyledi.
Keleş, düzenlediği basın toplantısında, bu konuda yerel ürün kullanımına ağırlık verilmesini, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın da (Erdemir) yassı mamül satışlarını ‘dolar’ yerine Türk lirası üzerinde yapması önerisinde bulundu.
Ülke ekonomisini ndüzelmesi ve başarılı olabilmesi için destek olmaya azim ve kararlı şekilde devam ettiklerini belirten Keleş, şunları söyledi:

İLK MESAJ ERDEMİR’E
“Son dönemler yaşadığımız finansal zorlukları hep birlikte aşacağız. Bunu çözümü de sıkı bir para politikasını desteklemekten geçiyor. Bununla ilgili olarak da tasarruf tedbirler içeren yen imali durumun en kısa sürede açıklanmasını bekliyoruz. Tasarruf etmek, çok çalışmak ve çok üretmek sorunu çözecektir. Bununla ilgili hepimizin alması gereken önlemler de var. Milli duruşumuz gereği, euro ve dolarla yapılan satışların Türk lirasına dönmesini arzu istiyoruz. İskenderun’da ürettiği yuvarlak ‘inşaat) demiri TL ile satan Erdemir’in, yassı mamülü de Türk Lirası ile satmasını bekliyoruz. Dolayısıyla Erdemir’in böyle bir uygulaması sektördeki diğer tüm şirketlerin de Erdemir’e uyma zorunluluğunu getirir. Bu sayede TL’ye olan güveni arttırmış oluruz.

TEKNİK LİSE BİNASI
Diyarbakır ve Batman TSO ziyaretlerimizde, ilçemizdeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Teknik Lise binası için ayrılmış olan araziye, Batman’dan, “taleplerin yerinde görülüp, incelenerek değerlendirilmesi” yönünde bir talep geldi. Bununla ilgili gelişmeleri değerlendiriyoruz. Bir sonraki eğitim dönemine yetişecek şekilde nihai bir karar vereceğiz.

YATIRIMLAR CANLANMALI
TOBB’un Karadeniz TSO’ları toplantısına katıldım. Bu toplantıda maalesef ilimizin geleceğe bakışı biraz karamsar çıktı. Bunu tekrar pozitife çevirmeye çalışacağız. Bununla ilgili olarak da bölgemizdeki yatırımların artması ve canlanması gerekiyor.

ERDEMİR YENİ YATIRIM YAPMALI
Bununla ilgili de bölgede en büyük istihdam sağlayan ve sağlayacak olan Erdemir’in, Endüstri Bölgesi ilan edilmesi sonrası yeni yatırımlar yapmasıdır. Fakat, üzülerek görüyoruz ki, Ereğli maalesef yeni bir yatırım yok. KAP’a yapılan bildirimde İskenderun’daki fabrikaya ÇED raporu ile başvuruluyor. Buradan da anladığımız, Erdemir’in yatırımlarını bir süre daha Ereğli yerine İskenderun’a yapacağı yönündedir. Burada yaşayanlar olarak Ereğli’deki fabrikanın kapasitesinin artmasını arzu ediyoruz.

TERSANELERDE ‘BAKIM’ MÜJDESİ
Tersaneler bölgelerimizde ise gemi bakım ve tamir işleri yapılabilecektir. Bu konuda bir acentemiz vasıtasıyla ‘iki geminin bakımı için’ Gümrüğe gelen izin taleb üzerine bazı zorluklar çıktı. Sayın TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüşerek talebi ilettim. Sayın Başkanımız da konuyu Sayın Ticaret Bakanımız ile Gümrükler Genel Müdürlüğüne konuyu intikal ettirerek, sorunun çözümünde bize yardımcı oldular. Halen Ereğli açıklarında bekleyen iki gemi, kendi prosedürlerini tamamlamaları ardından bakım ve onarım için tersanelerimize alınacaklar. Dolayısıyla artık, Ereğli tersanelerinde gemi bakım ve onarım işleri yapılabilecek.
Yaptığımız girişimler sonucu elde edilen bu müjdeli gelişme, aynı zamanda bu zor zamanlarda üyelerimize iyi bir destek olmuştur. Bu vesileyle Sayın Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyorum.

KAMPÜSÜN PEŞİ BIRAKILMIYOR!
İlçemize üniversite kampüsü kazandırılması yönünde giriştiğimiz mücadeleden yılmış değiliz. Kurban Bayramı sonrası Sayın Valimiz Ahmet Çınar başkanlığında; Bülent Ecevit Üniversitesi rektörümüzle birlikte Ereğli’de toplantı yapacağız. Yaptığımız görüşmede, Ereğli’mizdeki üniversite öğrenci sayısının azlığına ilişkin Sayın Valimizv e rektörümüzle konuştuk. Nüfus olarak üç-beş katı büyüklüğünde olmamıza rağmen, öğrenci sayısı olarak Alaplı ve Çaycuma ile hemen hemen aynı noktadayız.Ancak maalesef mevcut yerleşkelerimiz ilave öğrenci alabilecek pozisyonda değil. Yapacağımız toplantıda, bu sorunun kökten çözümlü için tedbir alacağız. TSO Yönetimi ve Meclisi olarak her toplantımızda, Üniversite kampüsü yerini gündeme getiriyoruz.

İHRACAATTA AFRİKA HEDEFİ
Ereğli’deki İhracaatı arttırmak için başka pazarlara bakıyoruz. Ekonomik krizden çıkmanın bir yolu da ihracatta kapasiteyi artırmaktır. Bu konuda farklı yöneleceğimiz pazarlardan biri de Afrika olacak. Bu konuda Oda yönetimimizden bir arkadaşımız ve Genel sekreterimiz çalışma yapıyor.

OSMANLI ÇİLEĞİ İÇİN ‘COĞRAFİ İŞARET’
Ereğli’nin simgesi olan Osmanlı Çileği ile ilgili ‘Coğrafi İşaret’ almak için sürecin başvurusuna başladık. Yaklaşık 2 yıl sürecek bir periyot. Maliyetin de tamamını odamız bünyesinden karşılayarak, Ereğli’nin kendine ‘has’ unsurunun sahibi olacağız.

DAR ZAMANDA PANİK HAVASI!
Bu zor günlerde şu da ortaya çıktı; memleket ve millet olarak hiç birimizin bir birikimi yok. Dolayısıyla da böylesi zor durumlarla karşılaştığımızda ne yapacağımızı bilmez bir panik halindeyiz. İnşallah bu zor günleri hep birlikte atlatacağız."

YAZICI SİTEM ETTİ!
Bu arada, Ereğli TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ise özellikle üniversite kampüsüne ilişkin yaşananlardan üzüntü duyduklarını, bu konuda başta rektör olmak üzere siyasilerin konuya sahip çıkmadıklarını dile getiren konuşma yaptı.
Yazıcıoğlu, şunları söyledi:
"Orada çok çarpıcı bir tablo ortaya çıktı. Hocalarımızın görüşü şu, 'Kepez'de bulunan yerleşkede 3 tane fakültemiz ve meslek yüksek okulu, o dar alanda eğitim hizmeti vermeye çalışıyorlar. Mevcut öğrenci sayımız 3 bin 600-700 civarında. Bunu nasıl yükseltebiliriz, mevcut imkanlarımızla bunu yapabilir miyiz? Mevcut imkanlarımızla yapamayız ama yerleşkemiz biraz daha geniş olsa buna ilave bölümler açarak 1-2 sene içerisinde 8 bin öğrenciye taşıyabiliriz' şeklinde görüş beyan ettiler.

"SÜMEN ALTI MI YAPILMIŞ"
Şunu da söylediler 15-20 senedir ne siyasilerden ne sivil toplum kuruluşlarından biri ziyaret eden olmadı, teşekkür ediyoruz dediler. 1-2 Senede öğrenci sayısı 8 bin öğrenciye çıkabilecekken, sümen altı mı yapılmış, hantal bir yapı mı olmuş neyse, böyle bir garabet söz konusu. Üzüldük, üzüntülüyüm. Biz elimizden geleni yapacağız. Biz denetçisi gözlemcisi olacağız ama konu rektörlük bünyesinde gelişen olaylar. Tamamen siyaset var işin içerisinde. Milli Savunma Bakanımız olur verirse bizde TOBB Rıfat Hisarcıklıoğlu'na gideceğiz, hatta rektöre de söylemiştik o zaman, biz buraya hemen inşaat yapabileceksek topun altına gireceğiz, oda olarak meslek örgütü olarak biz bunu düşünüyoruz dedik. Şuan tamamen top Milli Savunma Bakanlığında…"

ÖZDEMİR'İN TEPKİSİNE TEPKİ!
Oda Yönetim Kurulu üyeleri ile bazı meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantının ilerleyen bölümünde ise Keleş ve bazı yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sıradaTSO yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Özdemir, Başkan Keleş'in konuşması sırasında arayara girerek yaptığı çıkış ve söylemleri ile  Gazeteciler Doğan Gönüllü ve Fikri Kapan'ın tepkisini çekti.

İlgili detaylar ikinci haberde verilecek.

MECLİS ‘ŞEN’LENDİ!
Bu arada, Ereğli TSO Meclisi’nde bir değişim yaşandığı bildirildi. Başkan Arslan Keleş, TSO meclis Üyesi Sibel Demirçi’nin istifası sonucu Meclis Üyeliğine Numan Şen’in girdiğini duyurdu. Şen, yapılan basın toplantısında da hazır bulundu.
Edinilen bilgiler göre Demirçin’in, bir süredir şehir dışında olduğu ve bir süre daha kalacağı ile iş yoğunluğu nedeniyle istifa ettiği öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

16.08.2018 15:08:58

Bu haber 1530 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
17.08.2018 08:56:10
vatandaş diyor ki;

erdemir tl ye dönsün sözünü ilk olarak niyazi özcan sölemişti




Şu anda 56 kişi online
Toplam ziyaret : 76.108.177

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
227 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
554 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri