(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AÇIK DESTEK VERDİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ak parti Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduklarını bildirdi.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Uysal, ilçe merkezindeki esnaflarla sürdürdüğü kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada, eski Belediye binası yerine 3 katlı müze inşa edileceğini belirtti.
Ülkede ekonominin iyiye gittiği dönemde, yeni bir ‘kumpas’ içinde olunmasını sorgulayan Uysal, şunları kaydetti:

HER ŞEY İYİYE GİDERKEN…
“Ekonomi iyiye giderken, her şey yolunda giderken, seçimlerde bitmişken niçin böyle bir ekonomik kumpasın içindeyiz. 17-25 Aralık’ta, MİT Tırlarında, gezi olaylarında, 15 Temmuz darbe girişiminde ve 24 Haziran seçimlerinde başaramadıklarını, ekonomi üzerinden başarmaya çalışıyorlar. Bizler İMF’den kurtulmuşken, her türlü ekonomik göstergeler iyiye giderken, yollarımız yapılırken, savunma sanayinde 240 milyon dolar ihracatlardan 2 milyar dolar ihracatlara çıkmışken, 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ terör girişiminde bile 30 milyonlara düşmüş olan turist sayımız şimdi rekorlar peşinde koşarken, ne oldu da bu şekilde bir oyuna maruz kalıyoruz. O zaman bizi 1 dolara sahip olan hainler yıkmaya çalıştı. Sizler imanla, inançla, ülke ve vatan sevdasıyla tankın silahın önüne çıkarken bu ülke savunmasını yaptınız, bu vatan bizim dediniz. Bu ülkeyi 1 dolarla yıkamayanlar artık hiç yıkamazlar. Dayanışma ve el birliği içinde olalım, bu oyuna gelmeyelim.

“BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ"
Karadeniz Ereğli olarak, hükümetimizin, sayın başkanımızın arkasındayız. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bizler Çanakkale Zaferini dolarla, İstiklal Harbini dolarla kazanmadık. Şimdi bize bir görev daha düşüyor. Her zaman olduğu gibi Çanakkale ruhuyla, 15 Temmuz’da nasıl bir araya geldiksek, kardeş olduysak, yana yana omuz omuza mücadele ettiysek, şimdi de adına ekonomik savaş dedikleri olaya karşı da dayanışma içinde olmamız lazım.

KONUŞURKEN ‘BİZ DİYORLAR AMA ..!
Konuşurken her alanda biz diye başlıyoruz. Her çıkan biz diyor. Oysa biz olmak, ortak değerlerimize, ortak ideallerimize sahip çıkmak demektir. Hangi görüşten olursa olsun, hangi inanca dâhil olursa olsun eğer bizler yan yana birlik ve beraberlik içinde dayanışma içinde olursak işte o zaman biz oluruz. Biz olmak lafla olmuyor. Biz olmak, biz yaptık, şöyle yaptık demekle olmuyor. Biz olmak demek ortak geleceğimize, değerlerimize sahip çıkmakla olur. Bize düşen görev başkanımıza, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimizin yanında durmakla olur.”

ESKİ BİNA MÜZE OLACAK
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yerel konulara ilişkin konuşmasında ise sonucu merakla beklenen eski Belediye Binası yerinin akıbetini açıkladı.
Binanın yıkılmasının ardından temelde, Bizans dönemine ait su kanalı ve hamam kalıntıların çıktığını hatırlatan Uysal, şöyle dedi:
“Biz yıkmak için gelmedik. Bizler tarihi miraslarımıza, tarihi yerlerimize sahip çıkmak için geldik. Eski Belediye binası alanı da Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘Kültür Mirası’ olarak tescillendi. Dolayısıyla orası korumamız gereken bir miras. Biz de kültür ve müze binası olarak projelerini yaptık ve devam ediyoruz. Tabanı tamamen bir müze üst tarafı da 3 katlı bir çelik yapıyla şekillendiren müze binası oluyor. Bir ticari faaliyet yapılmayacak. Orası bizim için sembol bir bina olacak. Bizlerin görevi tarihi yok etmek değil, tarihi miraslara sahip çıkıp gelecek nesillere aktarmak.”
Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Ereğli Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay, Ereğli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Murat Cebesoy, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Daire Müdürlerinin de katıldığı kahvaltının ardından Uysal, Tezel’i kooperatif binasındaki makamında ziyaret etti.




Bu sayfayı yazdır

15.08.2018 16:25:28

Bu haber 1232 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 30 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.113

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri