(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DENİZER ANILDI

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Türk-İş Genel Sekreteri Merhum Şemsi Denizer, ölümünün 19. Yılında mezarı başında anıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan (GMİS) yapılan yazılı açıklamaya göre, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Serdaroğlu Köyü’ndeki mezarı başında gerçekleştirilen anmada, Kuran’ı Kerim okundu, mezarına karanfiller konuldu.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, burada yaptığı konuşmada, denizer’in 50 yıllık yaşamının büyük bölümünü sendikal mücadele ile geçirdiğini belirtti.

Denizer’in, 12 Eylül darbesi sonrası getirilen 1982 Anayasa’sındaki engellemelere rağmen mücadeleden vazgeçmediğini savunan Demirci, şunları kaydetti:

“Cesareti, kararlılığı, disiplini, bilgisi, becerisi ve araştırmacı karakteriyle Zonguldak’ta ve Türkiye’de Sendikal Mücadelenin önderi, lideri oldu.Tüm dünyanın saygınlığını kazandı. Şemsi Denizer’in Genel Başkanlığında ve Sendikamız önderliğinde 30 Kasım 1990’da başlayan Büyük Madenci Grevimiz, Zonguldak ve bölge halkının da katılımıyla 4-8 Ocak 1991 tarihinde Zonguldak-Ankara Yürüyüşüne dönüştü ve tüm dünyadan ses getirdi. Başarıyla sona eren grevimizden sonra, Türkiye’de sendikal mücadele ve demokrasi mücadelesinde yeni bir dönem başladı. Sonrasında her yer Zonguldak oldu ve işçiler-emekçiler 12 Eylül darbesiyle kaybedilen halklarının büyük çoğunluğunu geriye aldılar.

Bugün de işçiler, emekçiler olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz ve ülkemizin de ekonomik, sosyal ciddi sorunları var. Her şeyden önce Zonguldak Maden İşçileri olarak ve GMİS’de örgütlü olan maden işçileri olarak liderimiz Şemsi Denizer’den öğrendiğimiz; birlik, beraberlik, dayanışma kültürüyle; işimize, aşımıza, demokrasiye, bölgemize, ülkemize ve milletimize sahip çıkma mücadelemizi sürdürüyoruz. Sendikamızda, tabanın söz ve karar sahibi olma ilkesini her şart altında hayata geçirdik ve bunun içindir ki her şeye rağmen dimdik ayaktayız.

Bir yandan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) da işçi alınması mücadelesini verirken öte yandan, özel sektörde mevcudumuzu koruma ve yeni alanlarında örgütlenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Denizer’in anma törenine; GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS’e bağlı Karadon, Üzülmez, Kozlu, Armutçuk, Merkez, Amasra, MTA şubelerinin başkanları ve yöneticileri, maden işçileri, emekli madenciler ile Denizer’in dost ve akrabaları katıldı.

Merhum Denizer, 1999’da evinin önünde uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.




Bu sayfayı yazdır

7.08.2018 10:25:50

Bu haber 907 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.746.885

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
406 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri