(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAŞI DİK, ONURLU VE BAĞIMSIZ...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Lozan ile Türkiye’nin, Milletler ailesi içerisinde başı dik, onurlu ve bağımsız bir yer sahibi olma hakkını kazandığını bildirdi.

Ocakcı, Lozan Antlaşması’nın 95. Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, yapılan antlaşmanın kazanılan büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Lozan sayesinde,Türk milletinin acı ve fedakarlık dolu savaş cephelerinde ödediği bedellerin, insanlık tarihi önünde zaferle onaylanması olduğunu anlatan Ocakcı, şunları kaydetti:

Atalarımız ve bizden önceki nesiller yokluğun, yoksulluğun içerisinde, kan ve gözyaşı arasında büyük bedeller ödeyerek bu ülkeye hizmet ettiler. Lozan’a giden yol hiçbir zaman kolay bir yol olmadı. Süngülerin, mermilerin, mayınların, Mehmetçiğin göğüs göğse çarpıştığı ateş cehennemiydi. Bu ateş cehenneminin ortasına dalarak, bir hilal uğruna batan güneşler bunu boşuna yapmadılar. Lozan; emperyalizme karşı ilk başarılı isyan olan Kurtuluş Savaşımızın zaferi ve emperyalizmin mağlubiyetinin tüm dünyaya ilan edilmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda yaptıkları hizmetlerle bu güzel ülkeye hizmet edenleri rahmet ve minnetle anıyor,  Lozan Antlaşması’nı imzalayarak dünyaya bir dış politika ve insaniyet dersi veren İsmet İnönü ile çalışma arkadaşlarını da saygıyla anıyorum. Onların gösterdiği kararlılık ve vatan sevgisi örneği her zaman bizim ufkumuzu aydınlatacak ve bize yol gösterecektir.

Lozan antlaşmasının ruhunu bozmak için uğraşanlara, Lozan’ı değersiz gibi göstermeye çalışanlara hatırlatırız. Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığının göstergesi ve Yüce Türk Milleti’nin tapusudur. Lozan Zaferimiz kutlu olsun.”

Diğer yandan, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Yönetimi de, yaptığı yazılı açıklama ile Lozan Antlaşması’nın 95. Yılını kutladı.




Bu sayfayı yazdır

25.07.2018 18:14:00

Bu haber 1345 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.746.627

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
405 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri