(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

NEREDEN AKLINA GELİYORSA ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, eski Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney (62), evde üretimine başladığı bez torbalarında elde edeceği geliri üniversite öğrencilerine burs olarak vereceğini bildirdi.

Güney, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl ikinci kez girdiği Üniversite Seçme Sınavı’nda (ÖSS) barajı aştığını ancak istediği bölümü kazanamadığından tercih yapmadığını söyledi.

Halen Arıcılık ve bal üretimine devam ettiğini belirten Güney, şöyle dedi:

EĞİTİME DESTEK İÇİN...

“Balda hasat mevsiminin başlaması ile birlikte, kullanılan kavanozların müşteriye poşet içinde değil de, daha kullanışlı ve doğada dönüşümü kolay olan bez torbaya koyarak verilebileceğinin daha uygun olduğunu düşündüm. Bu arada, geçmişte bir arkadaşımın istemesi üzerine temin ettiğim, ancak gelip almadığı dikiş makinesi ile torba dikmeye karar verdim. Dikimini tamamladığım ilk torbaları gören bal üreticisi arkadaşlarımdan talepler gelmeye başladı. Bunun üzerine bir nevi seri üretime geçerek, 30X25 ve 17X20 ölçülerinde çuval bezinden torba üretimine başladım. Günde ortalama 50 adet dikimini gerçekleştirdiğim ve üzerlerine birer adet nazar boncuğu iliştirdiğim torbaları, talep eden arkadaşlarıma veriyorum. Onların kendilerince bıraktıkları paraya ise dokunmuyorum. Çünkü, birikecek parayı üniversite öğrencilerine ‘burs olarak’ vermeyi düşünüyorum. Zonguldak Türkiye'de en kaliteli balın üretildiği il olmanın yanında bir üniversitede kentidir. Bizler, buralarda okuyan öğrencilerimizi elimizden geldiğince destekliyoruz ve bunu sürdürmeyi istiyoruz. Eğitime duyarlı olan herkesi bu yeni dönemde desteklerini vermesini istiyorum. Bu vesileyle, tüm arıcılarımızın bez torbalardan almasını istiyorum. Bu sayede hem doğada dönüşüme, hem de eğitim-öğretime katkı sağlamış olacaklar.




Bu sayfayı yazdır

23.07.2018 12:04:27

Bu haber 3255 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
24.07.2018 16:17:06
Cevat Öztürk diyor ki;

Boş vaktini lüzumsuz işlerde ve yerlerde geçirenlere örnek davranış olarak hocamızı kutluyorum.
23.07.2018 13:06:46
Dursun Ali Kansu diyor ki;

Böyle güzel insanların varlığı, yaşam isteğimizi ve gelecek umudumuzu artırıyor. Ellerinize, yüreğinize sağlık iyiki sizin gibi insanlar var.




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.332

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri